Follow us

Με χειροπέδες στα χέρια έφτασε στη ΓΑΔΑ ο Φιλιππίδης

Mε χειροπέδες στη ΓΑΔΑ ο Αγγελος Φιλιππίδης μετά την έκδοσή του από την Τουρκία -Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα όπως είχα πει, δήλωσε ο ίδιος - Απελάθηκε λένε δικαστικές πηγές

Με χειροπέδες στα χέρια έφτασε στη ΓΑΔΑ ο Φιλιππίδης

Μετά από συννενοήσεις του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές Αρχές ο Αγγελος Φιλιππίδης, βρίσκεται πλέον στην Αθήνα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι τουρκικές Αρχές απέλασαν τον Αγγελο Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Ταξίδεψε με την πτήση ΤΚ 1845 των Τουρκικών αερογραμμών.

Ο Αγγελος Φιλιππίδης, είχε συλληφθεί στην Τουρκία και χθες, Τρίτη, με απόφαση του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι Τουρκικές Αρχές απέλασαν τον Αγγελο Φιλππίδη στην Ελλάδα και αμέσως μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι εκτέλεσαν εκκρεμές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Με χειροπέδες στα χέρια έφτασε στη ΓΑΔΑ ο Φιλιππίδης

Αμέσως μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι εκτέλεσαν εκκρεμές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του

Ο δικηγόρος του Αθανάσιος Βαρλάμης, δήλωσε στο TheToc.gr ότι «Ουσιαστικά εκτελείται η επιθυμία του Αγγελου Φιλιππίδη να οδηγηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ενώπιον των δικαστικών αρχών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις», κάτι που συντόνιζε από την πρώτη στιγμή μαζί με το συνήγορο του. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς προκειμένου να απολογηθεί για τα επισφαλή δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων που χορηγούσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μαραθώνιες προσπάθειες από το υπουργείο Εξωτερικών και την εισαγγελία, ώστε να βρεθεί τρόπος φύγει ο Φιλιππίδης, από την Τουρκία.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μαραθώνιες προσπάθειες από το υπουργείο Εξωτερικών και την εισαγγελία, ώστε να βρεθεί τρόπος φύγει ο Φιλιππίδης, από την Τουρκία.

Κατέληξαν στην απέλαση που έχει ξανασυμβεί. Είναι ένας συγκαλυμμένος τρόπος έκδοσης. Σε ότι αφορά στην δική του επιθυμία για επιστροφή στην Ελλάδα, περιμένουν να δουν τα επίσημα χαρτιά της δικογραφίας που σχηματίστηκε στο δικαστήριο, καθώς η χθεσινή του στάση δείχνει ότι δεν ήθελε να φύγει από την Τουρκία.

Δικαστικές αρχές υποστηρίζουν ότι αμέσως μόλις ενεργοποιήθηκε η διαδικασία απέλασης του Αγγελου Φιλιππίδη από τις Τουρκικές Αρχές, η Ιντερπολ ειδοποίησε με σήμα την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου αστυνομικοί να τον συλλάβουν στο αεροδρόμιο.

Με χειροπέδες στα χέρια έφτασε στη ΓΑΔΑ ο Φιλιππίδης - εικόνα 2

Στην απόφαση για την απέλαση του Αγελλου Φιλιππίδη, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να βάρυνε το δεύτερο αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση του καθώς φαινόταν ξεκάθαρα ότι σε βάρος έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για σειρά κακουργημάτων κάτι που το δικαστήριο χθες εμφανίστηκε να αγνοεί, λαμβάνοντας την απόφαση να τον αφήσει ελεύθερο το Τουρκικό δικαστήριο.

Με χειροπέδες στα χέρια έφτασε στη ΓΑΔΑ ο Φιλιππίδης - εικόνα 3

Φωτογραφίες ΑΠΕ/Αλκης Κωνσταντινίδης - Eurokinissi/Αλέξανδρος Ζωντανός

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ 16 Μαϊ 2024 | 22:37

Το Ισραήλ καταργεί τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Τουρκία - Επιβάλλει δασμούς 100% στις εισαγωγές

Το σχέδιο θα υποβληθεί στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών

ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ 16 Μαϊ 2024 | 17:47

Τουρκία: Βαριές ποινές σε Ντεμιρτάς και άλλους Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

Στην ίδια δίκη, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Σιντζάν της 'Αγκυρας, δικάζονταν συνολικά 108 άτομα, κατηγορούμενα για συμμετοχή στο ΡΚΚ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ 16 Μαϊ 2024 | 15:16

Τροχαίο με θύματα Έλληνες στην Τουρκία - Μία νεκρή και δύο τραυματίες στην πόλη Ουσάκ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ, οι τρεις Έλληνες επέβαιναν σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 16 Μαϊ 2024 | 08:58

Μητσοτάκης: Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν, δεν αφορούν την Τουρκία - Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για φθηνό πατριωτισμό. Η πρόταση για "ευρωπαϊκό iron dome".

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 15 Μαϊ 2024 | 17:03

Ερντογάν για Νετανιάχου: Ακόμη και ο Χίτλερ όταν έκανε το Ολοκαύτωμα δεν ήταν τόσο θρασύς - Θα επιτεθεί και στην Ανατολία

" Ο Χίτλερ ένιωθε ανίκητος. Τι συνέβη; Έριξε μια σφαίρα στο κεφάλι του" δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΙ ΦΟΒΟΙ 15 Μαϊ 2024 | 16:59

Βρετανοί πάνε στην Τουρκία για να σκορπίσουν τις στάχτες των νεκρών τους και προκαλούν πανικό - Φόβοι για υγειονομικό κίνδυνο

Στην Τουρκία η αποτέφρωση νεκρών δεν επιτρέπεται - Οι αντιδράσεις όμως λουόμενων που είδαν Βρετανούς να σκορπίζουν τις στάχτες των νεκρού συγγενούς τους έδειξαν άγνοια

ΕΣΤΙΑ ΕΝΤΑΣΗΣ 15 Μαϊ 2024 | 07:28

To αγκάθι των θαλάσσιων πάρκων ταράζει τα "ήρεμα νερά" των ελληνοτουρκικών - Δημόσια διαφωνία Γεραπετρίτη & Φιντάν

"Η απάντηση είναι σαφής. Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Αντιδρά η Άγκυρα.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 14 Μαϊ 2024 | 19:00

Χακάν Φιντάν: "Η Ελλάδα κάνει θετικά βήματα, οι δύο πλευρές είναι σε θέση να συζητούν όλα τα προβλήματα"

"Οι δύο χώρες βρίσκονται σε αναζήτηση του τρόπου με τον οποίο τόσο το Αιγαίο όσο και η ηπειρωτική χώρα των δύο χωρών μπορούν να λειτουργήσουν σε μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα".

ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 14 Μαϊ 2024 | 15:59

Times: Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η Χαμάς ετοίμαζε βάση στην Τουρκία - Στόχος οι επιθέσεις σε χώρες του ΝΑΤΟ

Δολοφονίες, σαμποτάζ και απαγωγές καθώς και χτυπήματα σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ φέρεται να σχεδιάζει η Χαμάς με εφαλτήριο "μυστική βάση στην Τουρκία".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 14 Μαϊ 2024 | 13:29

Ανδρουλάκης: Κουτσή η Συμφωνία των Πρεσπών - Επρεπε να αναβληθεί το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα

"Εμείς εδώ έχουμε μια μουσουλμανική μειονότητα που ανθεί. Εκεί, πού είναι οι Έλληνες χριστιανοί; Πού είναι στην Κωνσταντινούπολη;", τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΣΥΡΙΖΑ 14 Μαϊ 2024 | 12:18

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης έπρεπε να ακυρώσει τη συνάντηση με Ερντογάν - Να ζητήσει συγγνώμη για τις Πρέσπες

"Εάν η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή και επιζήμια για τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης να φορέσει την περικεφαλαία του και να πάει να την ακυρώσει", είπε ο κ. Κασσελάκης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 14 Μαϊ 2024 | 11:00

Ντόρα Μπακογιάννη: "Το 2020 υπήρχαν βράδια που δεν κοιμόμουν λόγω Τουρκίας" - Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ για τους "ρεμπεσκέδες"

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε επίσης για τη Βόρεια Μακεδονία ότι "η πραγματικότητα θα πέσει πάνω στο κεφάλι τους". Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

ΥΠΕΞ 14 Μαϊ 2024 | 09:21

Σκληρή απάντηση Γεραπετρίτη στη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας: Απαιτούμε συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

"Δεν είναι θέμα αυτοδιάθεσης του κάθε αξιωματούχου, αλλά πλήρης εφαρμογή των συμφωνηθέντων", τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.