Ενα μουσείο για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες

Το μουσείο θα κατασκευαστεί σε χώρο του ΟΑΚΑ. Θα είναι ο συνδετικός κρίκος της αρχαίας με τη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

ena-mouseio-gia-tous-ellines-olumpionikes
SHARE THIS
0
SHARES

Ενα όνειρο δεκαετιών βρίσκεται λίγο πριν το αρχικό στάδιο της υλοποίησης του. Ενα μουσείο για τους Έλληνες ολυμπιονίκες. Πρόκειται να κατασκευαστεί στο ΟΑΚΑ, σε μια αίθουσα που ήδη υπάρχει αλλά πρόκειται να αναπλαστεί.

Το μουσείο θα είναι η «γέφυρα» της αρχαίας ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων με τη σύγχρονη Ολυμπιακή μας ιστορία. Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα στο ΟΑΚΑ. Ηδη τουριστικοί πράκτορες που έχουν ενημερωθεί για το μουσείο εκτιμούν ότι θα αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης για πολλούς ξένους επισκέπτες της Αθήνας.

 

Το μουσείο θα είναι σε δύο επίπεδα, με γυάλινο δάπεδο. Θα υπάρχει όλη η αρχαία ιστορία των ολυμπιακών αγώνων. αλλά φυσικά και η σύγχρονη ιστορία των αγώνων. Πότε έγιναν, σε ποια πόλη και ποια ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα στην εν λόγω Ολυμπιάδα. 

 

Στο μουσείο θα βρίσκονται οι προτομές των 48 μεταλλιούχων μας Ολυμπιονικών, ενώ θα υπάρχει εκτενής αναφορά στην ιστορία τους και τη διαδρομή τους. O επισκέπτης θα έχει στη διάθεση του video wall αλλά και ειδικά booth (μικρός χώρος όπου μπορείς να έχεις οπτικοακουστική ενημέρωση). Ετσι ο επισκέπτης θα έχει μια σφαιρική και με σύγχρονη τεχνολογία ενημέρωση τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αλλά φυσικά και για τους Έλληνες ολυμπιονίκες.

 

«Με την ολοκλήρωση του μουσείου ο επισκέπτης θα ενημερώνεται για την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη Ολυμπιακή μας ιστορία, στη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες» δηλώνει στο The TOC ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, ολυμπιονίκης της πάλης, Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Μεταλλιούχων Ολυμπιονικών και Πρόεδρος του ΟΑΚΑ.

 

Η Πολιτεία έχει «αγκαλιάσει» το εν λόγω έργο και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η προσπάθεια εύρεσης κονδυλιών από ευρωπαϊκά προγράμματα. 

 

Η τεχνική μελέτη έχει ολοκληρωθεί μαζί με τον προϋπολογισμό του έργου. Το κόστος κατασκευής του μουσείου υπολογίζεται στα 4.650.000€. 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook