Ο άντρας που στηρίζει τα μεγάλα άλματα της Στεφανίδη

Ο προπονητής, σύζυγος, σύντροφος και πιο καλός φίλος της χρυσής επικοντίστριας

o-antras-pou-stirizei-ta-megala-almata-tis-stefanidi
SHARE THIS
0
SHARES

Μπορεί να κατάλαβαν όλοι όσοι έβλεπαν αγώνες ότι η Κατερίνα Στεφανίδη έγινε «χρυσή» εκτός από την ίδια που «δεν κοιτάζει». Ήταν ο σύζυγος και προπονητής της Μίτσελ Κρίερ αυτός που πήδηξε μέσα στο στάδιο για να την ειδοποιήσει. Η Κατερίνα Στεφανίδη έπεσε κλαίγοντας στην αγκαλιά του και οι φωτογραφίες τους κάνουν το γύρο του πλανήτη.

 

«Ο άντρας μου πήδηξε στο στάδιο, δεν κοίταζα, χειροκρότησαν και νόμιζα ότι το πέρασε η Μόρις!», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας  είπε στην ΕΡΤ  και πρόσθεσε για το γεγονός ότι δεν κοιτάζει τις αντίπαλές της είπε: «Το κάνω όλο το χρόνο. Με επηρεάζει να τις κοιτάζω και φέτος αποφάσισα να μην το κάνω. Όμως, όλοι πανηγύριζαν και δεν ήξερα τι έχει γίνει, ήταν το χειρότερο που μπορούσε να μου συμβεί».

 

Η 26χρονη πρωταθλήτρια, που ζει στις ΗΠΑ, και τον Φεβρουάριο έκανε 4,90 μ. σε αγώνες στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Το μυστικό της επιτυχίας της είναι η προσήλωση στο στόχο της στον αθλητισμό, αφοσιωμένη στο γάμο της με τον Αμερικανό προπονητή της και  στο μεταπτυχιακό της στη Νευροψυχολογία.

 

 

 

Δεν έχει σταματήσει να σκέφτεται και να νοσταλγεί την Ελλάδα, στην οποία βρέθηκε λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι της στο Ρίο. Ένα χρόνο μετά το γάμο της απόλαυσε τις ακτές της Αττικής την οποία επισκέπτεται πολύ συχνά.

 

 

 

Η Στεφανίδη απογειώθηκε για την Αμερική το 2009. Παιδί οικογένειας αθλητών ήθελε να πετύχει στις σπουδές Βιολογίας στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Οι γονείς της (ο πατέρας της Γιώργος Στεφανίδης υπήρξε αθλητής του τριπλούν και η μητέρα της Ζωή Βαρέλη σπρίντερ) και την ενθάρρυναν πάντα να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.
Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασε τις δυσκολίες προσαρμογής, ενώ άρχισε να έχει μεγάλες αθλητικές επιτυχίες.  Αγωνίζεται πάντα με την Ελλάδα και έχει πεί ότι ποτέ δε θα φύγει το ελληνικό εθνόσημο από το στήθος της.

 

Πριν από τρία χρόνια γνώρισε τον άνθρωπο της ζωής της, τον Μίτσελ Κρίερ, έναν αθλητή του άλματος επί κοντώ που την συμβούλευε στο άθλημά της. Έγιναν πολύ γρήγορα φίλοι και όταν κατάλαβαν ότι είναι αδελφές ψυχές αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους. Παντρεύτηκαν πέρσι στις ΗΠΑ και ο Μίτσελ λατρεύει την Ελλάδα, μαγειρεύει ελληνικά φαγητά και  την οποία επισκέπτονται όσο πιο συχνά μπορούν. Ο Μίτσελ είναι ο προπονητής της, ο άνθρωπος που την ενθαρρύνει και την κάνει να οραματίζεται.

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει δηλώσει πολλές φορές πόσο τυχερή νιώθει που έχει δίπλα της την δύναμη που την κινεί, ενώ δεν παύει να συζητά για την επιτυχία που μοιράζεται με τον σύντροφό της. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook