Σάλος στην άρση βαρών μετά την απομάκρυνση του Λεωνίδη από τον Δήμα

Αναταραχή στο άθλημα της άρσης βαρών από την ξαφνική καθαίρεση του προπονητή Βαλέριου Λεωνίδη. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

salos-stin-arsi-barwn-meta-tin-apomakrunsi-tou-lewnidi-apo-ton-dima
SHARE THIS
0
SHARES

Αναταραχή στο άθλημα της άρσης βαρών από την απομάκρυνση του προπονητή Βαλέριου Λεωνίδη. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης ενώ βοηθός του, αναλαμβάνει ο αδελφός του προέδρου της Ομοσπονδίας Πύρρου Δήμα, Οδυσσέας Δήμας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η απόφαση του ολυμπιονίκη, έχει προκαλέσει σάλο στους κόλπους της εθνική ομάδας καθώς ο κ. Λεωνίδης ενημερώθηκε μέσω email για την καθαίρεση του και τα νέα του καθήκοντα στον τομέα της ανάπτυξης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, στο συγκεκριμένο mail ο Πύρρος Δήμας δεν αιτιολογεί την καθαίρεση του Λεωνίδη και του ζητά στον πληθυντικό «... να παραδώσετε το ταχύτερο δυνατό, το κλειδί της αίθουσας προπονητηρίου του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά, στον υπάλληλο της Ε.Ο.Α.Β. κ. Ηλία Τζήμο». Πρόκειται για το κλειδί της αίθουσας που φιλοξενούσε τον Λεωνίδη και τους αθλητές του για μία δεκαετία.

Ωστόσο η υπόθεση έχει αυτό που λέγεται "ουρά", καθώς ο νέος προπονητής Χρήστος Κωνσταντινίδης έγινε γνωστός το 1997 όταν σε τηλεοπτική εκπομπή είχε καταγγείλει ότι ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου χορηγούσε απαγορευμένες ουσίες στους αρσιβαρίστες, σε ενέσιμη μορφή και χάπια.

Σε επικοινωνία του Πύρρου Δήμα με τον ιστότοπο gazzetta.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε σχετικά:

«Η σύμβαση του κυρίου Λεωνίδη είχε λήξει, ενώ για την παραμονή των αθλητών στον Άγιο Κοσμά πρέπει να υπάρξει σχετικός σχεδιασμός που δεν έχει γίνει. Δεν μπορώ να μιλήσω, αύριο η ομοσπονδία θα εκδώσει δελτίο Τύπου, γιατί πολλά έχουν γραφτεί...».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook