Το Περού σκέφτεται να ακυρώσει το Dakar 2019

Η Χιλή και η Αργεντινή έχουν αποποιηθεί δύο στάδια φιλοξενίας του Dakar 2019

to-perou-skeftetai-na-akurwsei-to-dakar-2019
SHARE THIS
0
SHARES

 Το Περού, το οποίο αντιμετωπίζει δημοσιονομικά προβλήματα, είναι πιθανό να ακυρώσει το Rally Dakar 2019 που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο έδαφός του, από τις 6 έως τις 17 Ιανουαρίου. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας L' Equipe.
 
    «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του Dakar,» δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Περού Σέζαρ Βιλανουέβα σε συνέντευξη Τύπου, όπου παραδέχθηκε την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα μπορούσε να υπάρξει μια απόφαση, υπέρ ή κατά της διατήρησης του αγώνα στη χώρα.
 
    «Έχουμε ένα περιορισμένο προϋπολογισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης. «Τα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Εμπορίου και Οικονομίας αγωνίζονται να σπάσουν το αδιέξοδο», ανέφερε.
 
    Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο αγώνας ήταν «ένα γεγονός ύψιστης σημασίας για την χώρα, επειδή είναι προφανές ότι συγκεντρώνει την προσοχή στο Περού».
 
    Η Χιλή και η Αργεντινή έχουν αποποιηθεί δύο στάδια φιλοξενίας του Dakar 2019 λόγω μέτρων λιτότητας και η Βολιβία δεν κατόρθωσε να βρει συμφωνία για τη διαδρομή με τον διοργανωτή.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook