Απομακρυνθείτε από την οθόνη! Ferrari 458 Spider στο διαλυτήριο

Σκληρές εικόνες: Το αγγλικό σήριαλ με την καταστροφή ανασφάλιστων Ferrari συνεχίζεται με την Spider να γίνεται παλιοσίδερα στην μάντρα ανακύκλωσης

|
SHARE THIS
0
SHARES

Οταν στο τέλος Φεβρουαρίου σας δείξαμε την κατάσχεση μίας Ferrari 458 Aperta λόγω ανασφάλιστου οδηγού, δεν φανταζόμασταν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να σας υποβάλλουμε σε άλλο ένα, ακόμα χειρότερο, μαρτύριο!  

Δυστυχώς όμως πρέπει! Και αυτό γιατί το «Αγγλικό σήριαλ» κατάσχεσης και καταστροφής ανασφάλιστων super cars συνεχίζει με …δεύτερη σεζόν.

 

 

Αυτή τη φορά δεν μιλάμε για κατάσχεση αλλά για καταστροφή και το θύμα είναι άλλη μία Ferrari, αυτή τη φορά, 458 Spider!

Η ιστορία σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιο δαιδαλώδης αφού ο κάτοχός της είναι ένας ιδιοκτήτης ακινήτων στην Αγγλία, ο οποίος έχει πολλές εμπλοκές με το δημόσιο για διάφορες παρανομίες.

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε όταν σε δικαστήριο που είχε, πάρκαρε την Ferrari του έξω ακριβώς από την είσοδο το μεγάρου και αμέσως την σήκωσε γερανός της αστυνομίας.

Τότε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ασφαλιστεί  και ότι είχε επισκευαστεί με κλεμμένα ανταλλακτικά και παρά τις προσπάθειες του ιδιοκτήτη, κατέληξε στο διαλυτήριο! Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Το βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook είναι «δραματικό» και οι αυτοκινητόφιλοι με …προβλήματα υγείας καλό είναι να απομακρυνθούν από την οθόνη καθώς ο χειριστής της δαγκάνας του γερανού στην μάντρα ανακύκλωσης «παίζει» με την 458 Spider για αρκετή ώρα, σαν να γνωρίζει ότι βιντεοσκοπείται.

 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, άλλο ένα ιταλικό άτι βρέθηκε ανασφάλιστο και κατασχέθηκε από την αστυνομία στο Λονδίνο με το μέλλον του να είναι ακόμα αβέβαιο… Τότε γράφαμε:

 

 

Η αστυνομία στο Λονδίνο δεν αστειεύεται και κάνει τη δουλειά της άσχετα με τα οχήματα που αντικρύζει ή την ταυτότητα όσων τα οδηγούν.

Αυτό φάνηκε και προ ημερών, όταν ένα ζευγάρι αυτοκινήτων οδηγούμενο από μπαμπά και γιό, προσπαθούσαν να παρκάρουν κοντά στην πλατεία Berkeley. Ο πατέρα που μόλις είχε παρκάρει, οδηγούσε μία ταπεινή Porsche 918 ενώ ο γιός, είχε στα χέρια του το θηρίο Ferrari 458 Speziale Aperta.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο κάνοντας δειγματοληπτικούς τροχονομικούς ελέγχους, ζήτησαν και από τους δύο τα έγγραφά τους κάτι που οδήγησε στην αποκάλυψη ότι ο η συγκεκριμένη Ferrari δεν ήταν ασφαλισμένη.

Χωρίς καμία συζήτηση, τα όργανα της τάξης κάλεσαν τον γερανό ο οποίος και κατέφθασε για να μεταφέρει την Ferrari στη μάντρα της τροχαίας.

Το μέλλον για το ιταλικό άτι μοιάζει ζοφερό καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν ο οδηγός ανασφάλιστος (για το συγκεκριμένο μοντέλο) ή και το ίδιο το όχημα.

Πάντως, αν επιβεβαιωθεί η δεύτερη περίπτωση, η αγγλική νομοθεσία είναι δρακόντεια και προβλέπει κατάσχεση του  οχήματος και πλειστηριασμό του ή ακόμα και καταστροφή του!

Και αν αναρωτιέστε πως δεν «ψάρωσαν» οι αστυνομικοί στη θέα των δύο super cars, ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια, η απάντηση είναι απλή. Αφενός εκεί οι νόμοι εφαρμόζονται καθολικά και αδιακρίτως και αφετέρου, στο Λονδίνο τα super cars κυκλοφορούν κατά χιλιάδες οπότε δεν εντυπωσιάζουν και τόσο πολύ…

Φανταστείτε όμως απλά ένα αντίστοιχο σκηνικό στην Ελλάδα. Απλά φανταστείτε το...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook