Η Cadillac πουλάνε περισσότερο στην Κίνα παρά στις ΗΠΑ

Οι Κινέζοι έχουν πάθει αμόκ με την παραδοσιακά πολυτελή αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και οδηγούν τις πωλήσεις της σε διαδοχικά ρεκόρ

i-cadillac-poulane-perissotero-stin-kina-para-stis-ipa
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Cadillac είναι η επιτομή της αμερικανικής πολυτελούς αυτοκίνησης. Τα αυτοκίνητά της αποτελούσαν το διαχρονικό όνειρο των κατοίκων των ΗΠΑ και η αγορά ενός μοντέλου ήταν συνώνυμη της επιτυχίας.

Προσθέστε όμως μερικές δεκαετίες στην παραπάνω παραδοχή και το όνειρο σβήνει αργά-αργά. Λίγο οι τιμές των καυσίμων, λίγο τα μοντέλα της εταιρίας που δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και η μάρκα πήρε την κάτω βόλτα.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται να αλλάζει σταδιακά. Αφενός επειδή η Cadillac δημιουργεί πλέον πιο εμπορικά αυτοκίνητα και αφετέρου επειδή οι πλούσιοι Κινέζοι, ανέλαβαν να «αναστήσουν» το αμερικανικό όνειρο και γουστάρουν τρελά να οδηγούν Cadillac.

Η απόδειξη; Από την συνολική παραγωγή της Cadillac περισσότερα οχήματα έχουν πουληθεί εκτός ΗΠΑ παρά εντός.

Τα στοιχεία πωλήσεων της εταιρίας για τον Οκτώβριο του 2017 δείχνουν ότι η Cadillac πούλησε 33.092 αυτοκίνητα. Από το νούμερο αυτό που είναι 17.2% μεγαλύτερο από τον Οκτώβριο του 2016, περισσότερα από 17.000 αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Κίνα και μόλις 14.000 στις ΗΠΑ!

Μάλιστα, οι πωλήσεις στην Κίνα είναι αυξημένες κατά 36% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook