Η Nissan λέει: Πιείτε και οδηγήστε!

Και φυσικά εννοεί νερό και όχι αλκοόλ! Ιδια λάθη με τους πιωμένους οδηγούς κάνουν και οι αφυδατωμένοι

i-nissan-leei-pieite-kai-odigiste
|
SHARE THIS
0
SHARES

Οι επιπτώσεις της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είναι ευρέως γνωστές. Ωστόσο οι επιπτώσεις της οδήγησης σε κατάσταση αφυδάτωσης δεν είναι και η Nissan αποφάσισε να τις αποκαλύψει προωθώντας τα αποτελέσματα μία μελέτης από Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο.\

Σε αυτήν αποκαλύφθηκε ότι οι οδηγοί που κατανάλωναν μόλις μία γουλιά νερό ανά ώρα είχαν διπλάσιες πιθανότητες να κάνουν λάθος στο τιμόνι σε σχέση με αυτούς που είχαν καταναλώσει περισσότερο νερό.

Μάλιστα, ακόμα πιο εντυπωσιακά, η ίδια μελέτη έδειξε ότι τα λάθη που έκαναν οι αφυδατωμένοι οδηγοί, ήταν ίδια με αυτά των οδηγών που μετρήθηκαν με ποσοστό 0.08% αλκοόλ στο αίμα τους ή αλλιώς το όριο κατανάλωσης στη Βρετανία.

Τα λάθη των …άπιωτων οδηγών συμπεριελάμβαναν αργοπορημένο φρενάρισμα και μειωμένο έλεγχο του τιμονιού στην οδήγηση.

 

Η αντίδραση της Nissan σε αυτά τα νέα ήταν η συνεργασία με τον δημιουργό ενός ειδικού υλικού-αισθητήρα που αντιλαμβάνεται τα επίπεδα υγρασίας στον οδηγό μέσω του τιμονιού και του καθίσματος. Το τοποθέτησε σε ένα Nissan Juke και δημιούργησε με αυτόν τον τρόπο ένα σύστημα ειδοποίησης για τους οδηγούς.

 

Αν και δεν υπάρχουν σχέδια για άμεση εμπορική υιοθέτηση του συστήματος, η κίνηση της Nissan συνεχίζει να δείχνει το πόσο «ψάχνεται» η εταιρία γύρω από τις διαθέσιμες νέες τεχνολογίες προς χάρη της ασφάλειας των οδηγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook