Η Nissan πηγαίνει το λαϊκό άσμα "οδηγώ και σε σκέφτομαι" σε άλλο επίπεδο

Brain-to-Vehicle: Για τη Nissan το μέλλον είναι ήδη παρελθόν - Η επαναστατική τεχνολογία που θα αλλάξει την οδήγηση δοκιμάζεται ήδη στην πράξη

i-nissan-pigainei-to-laiko-asma-odigw-kai-se-skeftomai-se-allo-epipedo
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Οδηγώ και σε σκέφτομαι
κι είν’ αυτό επικίνδυνο
με τη σκέψη σε σένανε
να ξεφύγω τον κίνδυνο
»
 

Το λαϊκό άσμα του 1989, «Οδηγώ και σε σκέφτομαι», είναι γνωστό. Ο Αντύπας όμως δεν θα μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ότι το τραγούδι του θα αποτελούσε «έμπνευση» για τους επιστήμονες της Nissan που 29  χρόνια αργότερα, κάνουν τους στοίχους του τραγουδιού πραγματικότητα, με την αφαίρεση βεβαίως του στοιχείου κινδύνου, αφού η τεχνολογία Brain-to-Vehicle της εταιρίας αναλαμβάνει να ερμηνεύει τα θέλω του εγκεφάλου για να κάνει την οδήγηση πιο απολαυστική αλλά και πιο ασφαλή.

 

Η Nissan παρουσίασε μια έρευνα που θα δώσει τη δυνατότητα στα οχήματα να ερμηνεύουν σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητά τους.

Η τεχνολογία Brain-to-Vehicle (ή αλλιώς B2V) της Nissan, υπόσχεται να επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης των οδηγών, “διαμορφώνοντας” αυτοκίνητα που θα προσαρμόζονται συνεχώς, με τρόπο που θα κάνει την οδήγηση ακόμα πιο απολαυστική.

 

Πρόβλεψη:  “Συλλαμβάνοντας” σημάδια που δείχνουν ότι ο εγκέφαλος του οδηγού πρόκειται να εκτελέσει μια κίνηση,  όπως για παράδειγμα να στρίψει το τιμόνι ή να πατήσει  το πεντάλ του γκαζιού, οι τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού  μπορούν να κάνουν τις κινήσεις πιο γρήγορα από ότι ξέραμε. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τους χρόνους αντίδρασης και συνεπώς την οδήγηση.

Ανίχνευση: Με την ανίχνευση και την αξιολόγηση της “όχλησης” του οδηγού, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει το στυλ οδήγησης, όταν βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία.

Η τεχνολογία B2V της Nissan είναι το πρώτο σύστημα στον κόσμο αυτού του είδους.

Video με την τεχνολογία B2V της Nissan μπορείτε να δείτε εδώ

 

Το βίντεο με τον Αντύπα και το διάσημο προφητικό άσμα μπορείτε και αυτό να το είτε εδώ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook