Κορυφαία κατάταξη στις δοκιμές πρόσκρουσης για το νέο Ford Fiesta

Βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια και έλαβε πολλά θετικά σχόλια για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει

korufaia-katataksi-stis-dokimes-proskrousis-gia-to-neo-ford-fiesta
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το νέο Ford Fiesta βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια στα crash test του ανεξάρτητου οργανισμού αξιολόγησης ασφάλειας αυτοκινήτων Euro NCAP.

Το Fiesta διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης σε επιβάτες και πεζούς. Ανάμεσά τους είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection της Ford, που για πρώτη φορά μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων στο σκοτάδι.

Το Euro NCAP έδωσε υψηλή βαθμολογία στο Fiesta για την προστασία τόσο των ενηλίκων επιβατών (87%) όσο και των παιδιών (84%). Το Fiesta βαθμολογήθηκε με άριστα σε δοκιμές  που προσομοιώνουν πλευρική σύγκρουση οχήματος με όχημα, ενώ υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε ομοίως στις εμπρόσθιες συγκρούσεις και στις πλευρικές σε κολώνα – προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο προστασίας για όλους τους επιβαίνοντας και ικανοποιητική ασφάλεια σε οπίσθιες συγκρούσεις.

Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Adjustable Speed Limiter και Lane Keeping Aid υπογραμμίστηκαν και σχολιάστηκαν θετικά από το Euro NCAP. Το ίδιο και οι προ-εντατήρες και περιοριστές φορτίου – που προσφέρονται για πρώτη φορά και για τους πίσω επιβάτες. Τέλος εκθειάστηκε και η κάλυψη αερόσακων των εμπρός καθισμάτων για το κεφάλι, το θώρακα και  την περιοχή της λεκάνης.

 

Ανασχεδιασμένες δοκοί στις πόρτες προστατεύουν επιπλέον τους επιβάτες σε μία πλευρική σύγκρουση, ενώ οι πόρτες τόσο στα 3θυρα όσο και στα 5θυρα μοντέλα περιλαμβάνουν τώρα και αισθητήρες πίεσης που επιτρέπουν την ενεργοποίηση των συστημάτων συγκράτησης αρκετά χιλιοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα. Για τον οδηγό, ένας μηχανικά ενεργοποιούμενος μηχανισμός εμποδίζει την ολίσθηση της ζώνης ασφαλείας σε ένα ατύχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook