Follow us

Renault COLORALE 1950: Είναι αυτό το πρώτο crossover;

Ο άνθρωποι της Renault δημιούργησαν Crossovers πριν σχεδόν 70 χρόνια αλλά το κοινό δεν ήταν έτοιμο

Τα Crossovers τείνουν να κυριαρχήσουν στην σύγχρονη αγορά αυτοκινήτου. Μπορεί αυτή η τάση να είναι σχετικά πρόσφατη, η Renault όμως με το COLORALE, που διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου crossover, φαίνεται πως για ακόμα μία φορά κοίταζε πολύ μπροστά στο μέλλον.

Σε σχεδόν κάθε κατηγορία τα οχήματα Crossover κερδίζουν συνεχώς σε δημοτικότητα.

Ολοι οι κατασκευαστές δείχνουν να ακολουθούν αυτή την τάση της αγοράς που η Renault είχε οραματιστεί από το 1950.

Renault COLORALE 1950: Είναι αυτό το πρώτο crossover;

Η δημιουργία ενός οχήματος σαν το Renault COLORALE μπορεί να μοιάζει προφανής στις μέρες μας, όμως το 1950 αποτελούσε μια πραγματικά ρηξικέλευθη προσέγγιση ως προς τη φιλοσοφία ενός οχήματος που θα μπορούσε να καλύψει πολλές διαφορετικές ανάγκες. Ενός πραγματικού Crossover δηλαδή!

Ο στιβαρός σχεδιασμός με τα έντονα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας που δημιούργησε το εξαιρετικά πετυχημένο 4CV, οι πολλαπλές επιλογές εκδόσεων που περιλάμβαναν 2θυρα, 4θυρα αμαξώματα και εκδόσεις pick-up, αλλά και η ύπαρξη μοντέλων με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς αποτελούν στοιχεία που σήμερα θεωρούνται βασικά στοιχεία των SUV και των Crossovers.

Renault COLORALE 1950: Είναι αυτό το πρώτο crossover; - εικόνα 2

Η περιορισμένη εμπορική επιτυχία του μοντέλου έδειξε, ίσως, ότι το COLORALE ήταν αρκετά εμπρός από την εποχή του, όμως οι σχεδιαστικές του αξίες αποτέλεσαν έκφραση της σχεδιαστικής ευφυΐας της Renault.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr