Follow us

Τι σημαίνει η στρατηγική συμμαχία VW Ford στα επαγγελματικά

Στόχος η μείωση του κόστους στην εξέλιξη ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και ίσως η αναγέννηση του Detroit!

Τι σημαίνει η στρατηγική συμμαχία VW Ford στα επαγγελματικά

Δεν είναι η πρώτη συνεργασία ούτε η τελευταία. Αλλά είναι μία με πολυεπίπεδη σημασία.

Η VW και η Ford ανακοίνωσαν ότι θα εξερευνήσουν τη δημιουργία μία συμμαχίας (διευκρίνισαν ότι δεν θα περιλαμβάνει ανταλλαγή μετοχών, προς αποφυγή παρεξηγήσεων) για να εξελίξουν από κοινού νέα επαγγελματικά οχήματα, μειώνοντας κατακόρυφα το κόστος εξέλιξής τους.

Οι επιτελείς των εταιριών τόνισαν ότι οι αγορές και οι πελάτες, αλλάζουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους, σε τόσο φρενήρη ρυθμό ώστε οι εταιρίες ως μονάδες είναι δύσκολο να τα ακολουθήσουν. Για την επίτευξη του στόχου, οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν και όπως ανακοίνωσαν θα ενημερώνουν το κοινό σταδιακά για τα βήματα αυτής της συνεργασίας.

Τι σημαίνει η στρατηγική συμμαχία VW Ford στα επαγγελματικά

Για τον Τζιμ Χάκετ της Ford, αυτή η συμμαχία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου του που είναι να μειώσει κατά 5.5 δισ. Δολάρια τα έξοδα της επιχείρησης σε μία εντατική «δίαιτα» που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό.

Για την VW, τον κολοσσό που ήδη έχει στην κατοχή του την ΜΑΝ και τη Scania, η ανακοίνωση ήρθε μετά μία άλλη συνεργασία που έγινε γνωστή στις αρχές του έτους, με την Ιαπωνική Hino που ειδικεύεται στην κατασκευή φορτηγών και ανήκει στην Toyota.

Για την Ford, είναι μία κίνηση που εντάσσεται σε ένα γενικό πλάνο ανάπτυξης αλλά ήδη έχει οδηγήσει πολλούς σχολιαστές στις ΗΠΑ, να μιλούν για μία πιθανή αναγέννηση της «αυτοκινητομάνας» του Detroit.

Και οι δύο κατασκευαστές, επωφθαλμιούν βέβαια την αγορά των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και προς αυτή την κατεύθυνση θα εστιάσουν σημαντικά στην δημιουργία προϊόντων με μειωμένο κόστος εξέλιξης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr