Βρετανία: Το botox στους νέους μπλοκάρει τη συναισθηματική ανάπτυξη

Ολο και περισσότεροι νέοι κάτω των 25 κάνουν botox για να αποκτήσουν το ανέκφραστο πρόσωπο που λανσάρουν οι διασημοτήτες.Μπλοκάρουν έτσι το συναίσθημά τους.

bretania-to-botox-stous-neous-mplokarei-ti-sunaisthimatiki-anaptuksi
SHARE THIS
0
SHARES

Μελέτη που έγινε στην Βρετανία δείχνει ότι το botox σε νεαρά άτομα μπορεί να μπλοκάρει την ομαλή συναισθηματική τους ανάπτυξη καθώς παραλύουν οι μύες του προσώπου που αποτυπώνουν τα συναισθήματά μας.

Σύμφωνα με την Χέλεν Κόλιερ, νοσοκόμα που ειδικεύεται σε θέματα αισθητικών επεμβάσεων - όπως αναφέρει στην επιθεώρηση Journal of Aesthetic Nursing -  όλο και περισσότεροι νέοι κάτω των 25 στρέφονται στο botox επιδιώκοντας να αποκτήσουν το «ανέκφραστο παγωμένο πρόσωπο» το οποίο έχουν πλέον λόγω των αισθητικών αυτών παρεμβάσεων πολλές διασημότητες. 

Οι εκφράσεις δεν αποτυπώνουν απλά το συναίσθημα αλλά μπορούν επίσης να το επηρεάσουν σύμφωνα με τη θεωρία της προσωπικής ανάδρασης 

 

Η Χέλεν Κόλιερ επικαλείται μια θεωρία της ψυχολογίας, τη θεωρία της προσωπικής ανάδρασης, σύμφωνα με την οποία οι εκφράσεις του προσώπου δεν αποτυπώνουν απλά το συναίσθημα αλλά μπορούν επίσης να το επηρεάσουν.

Πχ  ένα χαμόγελο απο ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας ενώ πχ τα δάκρυα του μπορεί να την επιδεινώσουν.

«Ως ανθρώπινα όντα η ικανότητά μας να επιδεικνύουμε ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εκφράσεις του προσώπου»είπε η Κόλιερ στο BBC. «Αν κανείς εξαλείψει αυτές τις εκφράσεις [σε μικρή ηλικία] μπορεί να ανακόψει τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου» υποστήριξε.

Την ίδια εκτίμηση διατυπώνει και ο  Δρ Μάικλ Λιούις, ερευνητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ που επισημαίνει «οι εκφράσεις του προσώπου μας επηρεάζουν τα συναισθήματά μας. Χαμογελάμε επειδή είμαστε ευτυχισμένοι, όμως και το χαμόγελο μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους» είπε . 

Για κείνον το μπότοξ και οι αντίστοιχες αισθητικές παρεμβάσεις «μπορεί να έχουν επίδραση στο πώς μαθαίνουμε να νιώθουμε τα συναισθήματα».


Ο Ράχιβ Γκρόβερ, πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, έμεινε στην ηθική πλευρά του θέματος τονίζοντας πως είναι «ηθικά λανθασμένο» να χορηγείται botox σε εφήβους.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook