Αγαλμα αγίου διχάζει την Αυστραλία παραπέμποντας σε παιδοφιλία

Το Blackfriars Priory School στην Αδελαΐδα είχε παραγγείλει από έναν Βιετναμέζο καλλιτέχνη ένα γρανιτένιο άγαλμα που θα απεικόνιζε τον Άγιο Μαρτίνο ντε Πόρες

agalma-agiou-dixazei-tin-australia-parapempontas-se-paidofilia
SHARE THIS
0
SHARES

«Συγγνώμη» ζήτησε σήμερα η διεύθυνση ενός αυστραλιανού καθολικού σχολείου μετά τα δεκάδες παράπονα που δέχτηκε έπειτα από τα πρόσφατα αποκαλυπτήρια ενός καινούργιου αγάλματος που κοσμεί το προαύλιό του. 

Το Blackfriars Priory School στην Αδελαΐδα είχε παραγγείλει από έναν Βιετναμέζο καλλιτέχνη ένα γρανιτένιο άγαλμα που θα απεικόνιζε τον Άγιο Μαρτίνο ντε Πόρες να κρατά μια φρατζόλα ψωμί, προσφέροντάς την σε ένα παιδί.

Ωστόσο, όταν το άγαλμα παραδόθηκε τελικά στο σχολείο, η διεύθυνση διαπίστωσε ότι η φιγούρα του παιδιού που έτεινε το χέρι του για να αγγίξει το ψωμί του αγίου, λίγο πιο κάτω από το στομάχι του θα μπορούσε με ευκολία να παρερμηνευθεί για κάτι άλλο, παραπέμποντας σε αρνητικούς συνειρμούς παιδοφιλίας εντός του κλήρου.  

 

Το αποτέλεσμα ήταν η διεύθυνση του Blackfriars Priory School να καλύψει τελικά το άγαλμα με μια μαύρη πλαστική σακούλα, μέχρι ένας τοπικός τεχνίτης να κάνει τις απαιτούμενες τροποποιήσεις που θα καταστήσουν το άγαλμα κατάλληλο για χώρο σχολείου.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook