Παρίσι:Οι χειρότερες πλημμύρες τα τελευταία 100 χρόνια

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν θέσει οι γαλλικές αρχές. Μέσα στο Παρίσι έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία πλεούμενων στον Σηκουάνα και η κυκλοφορία οχημάτων στις όχθες του.

SHARE THIS
0
SHARES

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν θέσει οι γαλλικές αρχές δύο περιοχές της χώρας καθώς, οι ισχυρές βροχές των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει μεγάλη άνοδο στην στάθμη του Σηκουάνα και άλλων ποταμών.

 

Στο Παρίσι, οι κρουαζιέρες με τα ποταμόπλοια ακυρώθηκαν και οι πλωτές κατοικίες εκκενώθηκαν σε όλο το μήκος του Σηκουάνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει απαγορευτεί στους δρόμους δίπλα από τον ποταμό από την Αριστερή Οχθη στα ανατολικά, έως τον Πύργο του Αϊφελ στα δυτικά ,καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε κατά 4,3 μέτρα πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο.

 

Εκτός Παρισιού, πλημμυρισμένες είναι περιοχές στην περιφέρεια Σεν-ε-Μαρν, όπως η Νεμούρ, και στην περιφέρεια του Λουαρέ, όπως το Μονταρζί. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η Πυροσβεστική κλήθηκε για επιχειρήσεις σε 8.000 περιπτώσεις το τελευταίο διήμερο από τα βελγικά σύνορα μέχρι τη Βουργουνδία.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook