Απίστευτο: Μετεωρίτης σκότωσε οδηγό λεωφορείου στην Ινδία

Ενας οδηγός λεωφορείου χτυπήθηκε από μετεωρίτη στην Ινδία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Τουλάχιστον άλλοι 2 τραυματίες.

apisteuto-metewritis-skotwse-odigo-lewforeiou-stin-india
SHARE THIS
0
SHARES

Οι πιθανότητες να πέσει ένας μετεωρίτης στη Γη και μάλιστα πάνω σε έναν άνθρωπο και να τον σκοτώσει, είναι απειροελάχιστες. Κι όμως συνέβη κι αυτό.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, ένας οδηγός λεωφορείου από την Ινδία είναι ο πρώτος άνθρωπος που σκοτώθηκε από μετεωρίτη. Πρόκειται για τον Kamaraj, έναν οδηγό λεωφορείου, που σκοτώθηκε όταν στις 6 Φεβρουαρίου τον χτύπησε ένας μετεωρίτης στην πολυτεχνειούπολη του Bharathidasan στην πόλη Natrampalli.

 

Η εφημερίδα New Indian Express αναφέρει ότι ο Kamaraj τραυματίστηκε σοβαρά όταν ιπτάμενα θραύσματα έπεσαν πάνω του και εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα κατά την διάρκεια μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ακόμη ένας οδηγός τραυματίστηκε ελαφρότερα από κομμάτια του μετεωρίτη και ένα φοιτητής νοσηλεύεται έχοντας χάσει την ακοή του.

Τα θραύσματα του μετεωρίτη που κινούντο με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του ήχου, προκάλεσαν θραύση τζαμιών σε αρκετά κτίρια της περιοχής και ζημιές σε αυτοκίνητα. Το κύριο κομμάτι του σώματος προκάλεσε έναν μικρό κρατήρα στο έδαφος.

 

 

 

Η πτώση ενός μετεωρίτη σε κατοικημένη περιοχή είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο αφού το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας δεν κατοικείται. Ωστόσο τραυματισμοί έχουν αναφερθεί, ακόμη και θάνατοι, οι οποίοι πάντως δεν αφορούσαν σε πλήγμα απ' ευθείας από μετεωρίτη.

Το 1954 η Ann Hodges είχε τραυματιστεί στο καθιστικό του σπιτιού της στην Αλαμπάμα, όταν ένας μετεωρίτης βάρους 4 κιλών, έσπασε την στέγη του σπιτιού της και την χτύπησε. Η διαστημική πέτρα εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αλαμπάμα. 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook