Αποχωρεί από την Fox ο αυτοκράτορας των ΜΜΕ Ρουπερτ Μέρντοχ

Στα 84 χρόνια του αποχωρέι από την ηγεσία της Twenty-First Century Fox ο Ρούπερτ Μέρντοχ αφήνοντας ως διάδοχό του τον γιο του Τζέιμς.

apoxwrei-apo-tin-fox-o-autokratoras-twn-mme-roupert-merntox
SHARE THIS
0
SHARES

Στα 84 χρόνια του αποχωρεί από την ηγεσία της Twenty-First Century Fox ο Ρούπερτ Μέρντοχ αφήνοντας ως διάδοχό του τον γιο του Τζέιμς, όπως μεταδίδει το CNBC, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στην οικογένεια του μεγιστάνα του τύπου.

Πάντως, σύμφωνα με το CNBC δεν είναι ξεκάθαρο αν αλλαγή στην ηγεσία θα πραγματοποιηθεί φέτος ή την επόμενη χρονιά. Ο Μέρντοχ θα παραμείνει εκτελεστικός πρόεδρος της Fox, και ο άλλος γιος του, ο Λάχιαν θα γίνει επίσης εκτελεστικός συμπρόεδρος. Το κύριο βάρος της διοίκησης θα πέσει στον Τζέιμς, ο οποίος θα αναλάβει την καθημερινή διοίκηση της Fox. Η ζωή του αυστραλού επιχειρηματία που κυριαρχεί στα αγγλόφωνα – και όχι μόνο – μέσα ενημέρωσης της υφηλίου θα μπορούσαν να δώσουν έμπνευση για πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Το ερωτικό τρίγωνο με τον... Τόνι Μπλαίρ

Ο Μέρντοχ με τρεις γάμους στο ενεργητικό του έχει αποκτήσει 6 παιδιά και 13 εγγόνια. Ο τελευταίος του γάμος με την 30χρονη παρουσιάστρια Γουέντι Ντένγκ κράτησε 14 χρόνια και διαλύθηκε το 2013. Την ίδια περίοδο ο Μέρντοχ σταμάτησε την φιλική σχέση του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ. Φαίνομενικά τα δύο γεγονότα δεν είχαν καμία σχεσή αλλά όπως αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα, ο Μέρντοχ υποπτευόταν τον Μπλερ ότι διατηρούσε επί χρόνια ερωτικό δεσμό με την τελευταία σύζυγό του.

 

Τα σκάνδαλα των υποκλοπών 

Το όνομα του Μέρντοχ ενεπλάκη στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές που πραγματοποιούσαν οι δημοσιογράφοι της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «News of the world». Στην αρχή των αποκαλύψεων είχε αποκαλυφθεί ότι υπεκλάπησαν μηνύματα από το τηλέφωνο μιας 13χρονης που δολοφονήθηκε, με στόχο να βρούνε «αποκαλυπτικά» στοιχεία για το ρεπορτάζ. Στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι η τακτική των υποκλοπών ήταν διαδεδομένη πρακτική των δημοσιογράφων της εφημερίδας, και ο κατάλογος των θυμάτων περιλάμβανε από πολιτικούς μέχρι στελέχη της αστυνομίας. Το σκάνδαλο οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας και στην παραίτηση σημαντικών στελεχών του ομίλου του Μέρντοχ. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook