Βιβλίο «πικάντικο» εμπνευσμένο από την Μπριζίτ είχε γράψει νέος ο Μακρόν

Στις πρώτες λογοτεχνικές του απόπειρες, ο Μακρόν, εμπνεόμενος από τα αισθήματά του προς την 24 χρόνια μεγαλύτερη δασκάλα του έγραψε μια μυθιστορηματική ιστορία.

biblio-pikantiko-empneusmeno-apo-tin-mprizit-eixe-grapsei-neos-o-makron
SHARE THIS
0
SHARES

  Σύμφωνα με νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, η Μπριζίτ Μακρόν υπήρξε η μούσα του Προέδρου της Γαλλίας, Εμάνουελ, κι η «κινητήριος δύναμη» να γράψει ένα βιβλίο. 
Ο λόγος για ένα μάλλον τολμηρό μυθιστόρημα που εμπνεύστηκε από τη σύζυγό του. Στις πρώτες λογοτεχνικές του απόπειρες, ο Μακρόν, εμπνεόμενος από τα αισθήματά του προς την τότε δασκάλα του έγραψε μια μυθιστορηματική ιστορία. 
Σύμφωνα με νέα βιογραφία για την Μπριζίτ Μακρόν, το βιβλίο περιγράφεται ως «πικάντικο» και έχει ως βάση την αρχή της σχέσης τους, όταν ο Εμάνουελ ήταν έφηβος και αυτή ήταν μια παντρεμένη καθηγήτρια, 24 ετών μεγαλύτερη.  

«Ήταν ένα τολμηρό μυθιστόρημα, ελαφρώς άσεμνο. Φυσικά, τα ονόματα δεν είναι τα ίδια, αλλά θεωρώ ότι ο Μακρόν ένιωθε την ανάγκη να εκφράσει τα αισθήματά του εκείνη την περίοδο» δήλωσε μία γειτόνισσα του Μακρόν, που δακτυλογράφησε το χειρόγραφο, 300 σελίδων. 

Αν και η δακτυλογράφος παραδέχεται ότι δεν έχει κρατήσει αντίγραφο, οι λογοτεχνικές αναζητήσεις του Μακρόν, όταν ήταν μικρότερος είναι αρκετά γνωστές. Έχει ήδη γράψει δύο αδημοσίευτα έργα, πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο του κατά την προεκλογική περίοδο. 

Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι δεν θα ήθελε να εκδώσει τα πρώτα του έργα, καθώς δεν δήλωσε ευχαριστημένος. Ωστόσο δεν αποκλείει να στραφεί προς τη λογοτεχνία τα επόμενα χρόνια. 

Εκπρόσωπος του γραφείου του Μακρόν αρνήθηκε να σχολιάσει. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook