Εξι στους δέκα δεν ενδιαφέρονται για την ευρωκάλπη

Δημοσκόπηση-καμπανάκι για την αποχή. 6 στους 10 δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται ή ενδιαφέρονται λίγο για τις ευρωεκλογές. Μόνο το 35% θα πάει στην κάλπη. Το 60% δεν γνωρίζει τους υποψηφίους.

eksi-stous-deka-den-endiaferontai-gia-tin-eurwkalpi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Eξι στους δέκα Ευρωπαίους δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε με δείγμα σχεδόν 9.000 ερωτηθέντων σε 12 χώρες της Ε.Ε.

Το 62% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου ή λίγο για την ευρωκάλπη της 25ης Μαίου ενώ το 60% δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Η έρευνα διενεργήθηκε από το Ipsos-MORI τον Απρίλιο σε Βρετανία, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Σουηδία.

Το 62% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου ή λίγο για την ευρωκάλπη της 25ης Μαίου ενώ το 60% δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι υποψήφιοι.

Μόνο το 35% δηλώνει ότι θα πάει στην κάλπη, πολύ χαμηλότερα από το 43% της συμμετοχής στις τελευταίες ευρωεκλογές το 2009.

Για την άκρα δεξιά και τα εθνικιστικά κόμματα η δημοσκόπηση δείχνει άνοδο ακόμα και νίκη σε Γαλλία και Ολλανδία και ιδιαίτερα καλή επίδοση στη Βρετανία.

Δημοφιλέστερη πολιτικός στην Ευρώπη είναι η Ανγκελα Μέρκελ με 51%, δεύτερος ο Ντέηβιντ Κάμερον με 35% και...τελευταίος ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με ποσοστό μόνο 20%. 

Πηγή: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook