Εκτακτη συνάντηση Ερντογάν-Γιλντιρίμ με θέμα τη λίρα

Η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι έχει αποφασίσει να υλοποιήσει μια ισχυρή νομισματική σύσφιξη για να στηρίξει τη σταθερότητα των τιμών.

ektakti-sunantisi-erntogan-gilntirim-me-thema-ti-lira
SHARE THIS
0
SHARES

Εκτάκτως στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μπιναλί Γιλντιρίμ για συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αντικείμενο τις πιέσεις που δέχεται εδώ και καιρό η τουρκική λίρα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η επί πολλές ημέρες θρυλούμενη αύξηση των τουρκικών επιτοκίων κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, από 13,5%, στο 16,5%, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και οι απώλειες μετά τη «βουτιά» της λίρας. 

Η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι έχει αποφασίσει να υλοποιήσει μια ισχυρή νομισματική σύσφιξη για να στηρίξει τη σταθερότητα των τιμών. 

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία με στόχο τη σταθερότητα των τιμών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι η σφιχτή στάση στη νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί έως ότου υπάρξει αξιοσημείωτη βελτίωση στο μέτωπο του πληθωρισμού. 

«Είναι ώρα να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος τόνισε ότι ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας έχει «την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης» στις απαραίτητες ενέργειες για να περιοριστεί η πτώση της λίρας και να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερότητας στις τιμές.

 

φωτο REUTERS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook