Εκατό τραυματίες και 24 συλλήψεις στην «πορεία αξιοπρέπειας»

Επεισόδια μετά το τέλος της μαζικής διαδήλωσης ενάντια στην πολιτική λιτότητας στη Μαδρίτη - Εκατό τραυματίες - Είκοσι τέσσερις συλλήψεις

SHARE THIS
0
SHARES

Με 100 τραυματίες και 24 συλλήψεις έληξαν τα επεισόδια που ξέσπασαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου, στη Μαδρίτη, ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών και αστυνομικούς, μετά το τέλος μαζικής διαδήλωσης ενάντια στην πολιτική λιτότητας με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών που ονομάστηκε «πορεία αξιοπρέπειας».

Συγκρούσεις και οδοφράγματα

Οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, ξέσπασαν τη στιγμή που οι περισσότεροι διαδηλωτές διαλύονταν. Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με τη χρήση πλαστικών σφαιρών κατά των νεαρών, που τους πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έσπασαν βιτρίνες τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας από τους τραυματίες οι 67 είναι αστυνομικοί -εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- και οι υπόλοιποι διαδηλωτές. Αναφερόμενος στους συλληφθέντες, ο ίδιος είπε, πως κατηγορούνται για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών με πέτρες κι άλλα αντικείμενα, και βανδαλισμούς.

Διαδήλωσαν διεκδικώντας αξιοπρέπεια

Στόχος της διαδήλωσης ήταν η διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η ισπανική κυβέρνηση, κάτι που όμως εξελίχθηκε σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό απαιτώντας από τις Τράπεζες να πληρώσουν για την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, παρά η κυβέρνηση να προβαίνει σε περικοπές στον δημόσιο τομέα.

Φοιτητές ενώθηκαν με άλλες ομάδες πολιτών καλώντας σε «πορείες αξιοπρέπειας» σε όλη την Ισπανία κατά των περικοπών στην δημόσιες υπηρεσίες.


 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: REUTERS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook