Ερντογάν:Απειλεί Κιλιντσάρογλου με φυλάκιση λόγω γελοιογραφίας -φωτό

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η ανάρτηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ενός σατιρικού σκίτσου

erntoganapeilei-kilintsaroglou-me-fulakisi-logw-geloiografias--fwto
SHARE THIS
0
SHARES

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η ανάρτηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ενός σατιρικού σκίτσου για τον  Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Hurriyet ο εισαγγελέας της Άγκυρας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για «προσβολή» του Προέδρου της χώρας.

Ο Κιλιντσάρογλου είχε αναρτήσει στο Twitter μια γελοιογραφία που απεικονίζει διάφορα ζώα, τα πρόσωπα των οποίων έμοιαζαν με τον Ερντογάν, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τέσσερις φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής, που είχαν φτιάξει πρόσφατα πανό κατά την τελετή αποφοίτησής τους και συνελήφθησαν.

 

«Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείς να το σταματήσεις στέλνοντας ανθρώπους στη φυλακή», έγραψε ο Κιλιτσντάρογλου στη λεζάντα απευθυνόμενος στον Ερντογάν.

Το σκίτσο με τον τίτλο «ο κόσμος του Ταγίπ» είχε δημοσιευτεί αρχικά στο σατιρικό περιοδικό Penguen το 2006. 

Και πρόστιμο για συκοφαντική δυσφήμιση!

Την ίδια ώρα, πρόστιμο επιβλήθηκε σήμερα στον Κιλιντσάρογλου για δυσφήμιση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και της οικογένειάς του αναφορικά με ισχυρισμούς για μεταφορά χρηματικών ποσών στο εξωτερικό, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Ερντογάν έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας τον περασμένο Νοέμβριο ότι η οικογένειά του «δεν έχει στείλει ούτε δεκάρα στο εξωτερικό». Αξιωματούχοι στην προεδρία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Ο πρόεδρος, που επανεξελέγη πριν από τρεις εβδομάδες και ανέλαβε νέες διευρυμένες εκτελεστικές δυνάμεις, είχε δεσμευθεί να φέρει τον Κιλιτσντάρογλου ενώπιον της δικαιοσύνης, λέγοντας ότι θα «πληρώσει το τίμημα».

Ο Κιλιτσντάρογλου έχει έκτοτε κληθεί έκτοτε να καταβάλει αποζημίωση στο Ερντογάν σε πολλές υποθέσεις, αλλά η σημερινή δικαστική απόφαση, που διατάσσει την πληρωμή 359.000 λιρών (75.000 δολαρίων) στον πρόεδρο και το περιβάλλον του, είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ποσό.

 

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook