Γιατί ο Σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρευσε τα Χριστούγεννα

Η απαγόρευση των Χριστουγέννων είναι δικαιολογημένη βάσει των νέων νόμων, ενώ η τιμωρία επισύρει πρόστιμο 20.000 δολαρίων και φυλάκιση 5 ετών

giati-o-soultanos-tou-mprounei-apagoreuse-ta-xristougenna
SHARE THIS
0
SHARES

Όποιος βρεθεί να γιορτάζει παράνομα τα Χριστούγεννα στο Μπρουνέι μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και πέντε χρόνια ποινή φυλάκισης, σύμφωνα με δήλωση του Σουλτάνου του πλούσιου κρατιδίου.

Το Μπρουνέι εισήγαγε την απαγόρευση του εορτασμού των Χριστουγέννων το περασμένο έτος με το φόβο ότι αν τα Χριστούγεννα γιορταστούν "υπερβολικά και ανοιχτά" θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον μουσουλμανικό πληθυσμό σε εσφαλμένα συμπεράσματα.


Οι Χριστιανοί ωστόσο μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, αλλά πρέπει να το κάνουν αυστηρώς ιδιωτικά, ενώ προηγουμένως θα πρέπει να έχουν ειδοποιήσει τις αρχές.

Οι τοπικοί θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλάμ, υποστηρίζουν την απαγόρευση, προειδοποιώντας ότι τα στολίδια των Χριστουγέννων ισοδυναμούν με απομίμηση άλλης πίστης, και απαγορεύονται.

Όπως αναφέρει ο Independent, αξιωματούχοι από το υπουργείο Θρησκευμάτων επισκέπτονται τοπικές επιχειρήσεις για να εξασφαλιστεί ότι δεν επιδεικνύουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, και άλλα έθιμα.

Ο σουλτάνος ​​Hassanal Bolkiah, εισήγαγε την απαγόρευση των Χριστουγέννων το 2014, την ίδια χρονιά που το Μπρουνέι υιοθέτησε αυστηρότερο ποινικό κώδικα, με βάση την ισλαμική σαρία και περιλαμβάνει ποινές όπως ο λιθοβολισμός και ο ακρωτηριασμός.

Η απαγόρευση των Χριστουγέννων είναι δικαιολογημένη βάσει των νέων νόμων - η τιμωρία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων επισύρει πρόστιμο 20.000 δολαρίων, μέχρι και πέντε χρόνια φυλακή, ή και τα δύο.

Η απαγόρευση αυτή ωστόσο, έχει και αντίσταση - Η κοινωνική εκστρατεία #MyTreedom, των μέσων ενημέρωσης, ενθαρρύνει τους χριστιανούς και σε άλλες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιράν να δημοσιεύουν φωτογραφίες από τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Τουλάχιστον το 65% των 420.000 πολιτών του Μπρουνέι είναι μουσουλμάνοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook