Η επιχείρηση σύλληψης του Μιχαήλ Σαακασβίλι-Απειλούσε να πέσει από τη στέγη

Εισαγγελείς πήγαν στο σπίτι του στο πλαίσιο διενέργειας έρευνας και ο Σαακασβίλι βρήκε διέξοδο στη στέγη από όπου απειλούσε να πέσει.

SHARE THIS
0
SHARES

Η περιπετειώδης προσπάθεια σύλληψης του Μιχαήλ Σαακασβίλι πρώην προέδρου της Γεωργίας καταγράφηκε την ώρα που συντελούνταν η επιχείρηση

Εισαγγελείς πήγαν στο σπίτι του στο πλαίσιο διενέργειας έρευνας και ο Σαακασβίλι βρήκε  διέξοδο  στη στέγη από όπου απειλούσε να πέσει.Οι ανδρες της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας SBU συνέλαβαν τον Σαακασβίλι, ο οποίος κατηγορείται ότι βοήθησε μια εγκληματική οργάνωση. 

Υποστηρικτές του ωστόσο κατάφεραν να τον απελευθερώσουν μέσα από το αστυνομικό όχημα όπου είχε οδηγηθεί.

Προθεσμία

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι έχει διορία 24 ωρών να παραδοθεί αυτοβούλως στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, αφού οι υποστηρικτές του τον βοήθησαν νωρίτερα να διαφύγει από το αστυνομικό όχημα όπου είχε οδηγηθεί μετά τη σύλληψή του.

"Πιστεύω ότι αν παρουσιαστεί αυτοβούλως στους ανακριτές της SBU (υπηρεσία ασφαλείας) από τις 9.00 (σ.σ. της Τετάρτης) ο Μιχαήλ Σαακασβίλι μπορεί να βοηθήσει τη χώρα, την οποία αγαπά, να αποφύγει αχρείαστους κραδασμούς" ανέφερε ο εισαγγελέας Γιούρι Λουτσένκο μιλώντας στο κοινοβούλιο.

"Μετά από 24 ώρες, όλο το σύστημα επιβολής του νόμου της Ουκρανίας θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε ο Μιχαήλ Σαακασβίλι να βρεθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών", πρόσθεσε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook