ΗΠΑ: Ευθύνες στους Χούτι για τη συνέχιση βομβαρδισμών

Το γεγονός ότι συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της Σ. Αραβίας στην Υεμένη οφείλεται στις κινήσεις των ανταρτών Χούτι, τονίζουν οι ΗΠΑ.

ipa-euthunes-stous-xouti-gia-ti-sunexisi-bombardismwn
SHARE THIS
0
SHARES

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επέρριψε χθες την ευθύνη στους σιίτες αντάρτες Χούτι για τη συνέχιση των αεροπορικών βομβαρδισμών της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορώντας τους ότι αποπειράθηκαν να χρησιμοποιήσουν την ανάπαυλα των αεροπορικών πληγμάτων, που είχε ως στόχο να διευκολυνθεί η προσπάθεια να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες, για να προελάσουν στην περιοχή.

Αεροσκάφη σφυροκόπησαν θέσεις των Χούτι και των μονάδων του στρατού που δηλώνουν πίστη στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και μάχονται στο πλευρό του, θέτοντας τέλος στις ελπίδες περί τερματισμού των εχθροπραξιών, που θα επέτρεπε τη διανομή βοήθειας στους κατοίκους της Υεμένης.

«Ασφαλώς θα απευθύνω έκκληση σε όλους να συμβάλουν να μειωθεί η βία και να επιτραπεί να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο Τζον Κέρι.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι οι Χούτι αποπειρώνται να καταλάβουν κι άλλα εδάφη μετά την ανακοίνωση του Ριάντ την περασμένη εβδομάδα περί τερματισμού της εκστρατείας αεροπορικών πληγμάτων που διεξήγε επί πέντε εβδομάδες—πλην των περιοχών όπου οι σιίτες αντάρτες προελαύνουν.

«Η αλλαγή της στάσης των Σαουδαράβων... βασιζόταν στην ιδέα ότι οι αντιμαχόμενοι δεν θα συνέχιζαν να κινούνται. Αλλά αυτό που έγινε ήταν ότι ο Χούτι άρχισαν να εκμεταλλεύονται από την απουσία της εκστρατείας αεροπορικών επιδρομών, κινούμενοι όχι μόνο στο Άντεν, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook