Εκατόμβη νεκρών στο Μεξικό από το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το Μεξικό είχε χτυπηθεί από σεισμό 8,2 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές.

isxuros-seismos-71-rixter-sto-meksiko
SHARE THIS
0
SHARES

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Μεξικό, με επίκεντρο στην πολιτεία της Πουέμπλα, νοτιοανατολικά της πόλης του Μεξικού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνουν αξιωματούχοι οι νεκροί υπερβαίνουν είναι τουλάχιστον 119, πολλοί εκ των οποίων -54 τον αριθμό- στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος. Στην πρωτεύουσα υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 4 νεκρούς, ενώ στην πολιτεία του Μεξικού και στην πολιτεία Πουέμπλα γίνεται λόγος για 9 και 26 νεκρούς αντίστοιχα. Ωστόσο, έντονοι είναι οι φόβοι ότι ο συγκεκριμένος αριθμός μπορεί πολύ εύκολα να αυξηθει καθώς πολλές είναι οι αναφορές για δεκάδες εγκλωβισμένους σε σπίτια που κατέρρευσαν. 

 

Το αεροδρόμιο της πόλης της Μεξικού έχει κλείσει, με τις πτήσεις από και προς τον αερολιμένα να έχουν σταματήσει. Ο πρόεδρος της Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο ακύρωσε επίσκεψη στην πολιτεία Οαχάκα και επέστρεψε στην πρωτεύουσα, ενώ την κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Νιέτο, 27 κτίρια κατέρρευσαν στην πόλη του Μεξικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook