Μαρία Ζαχάροβα: Η γοητεία της Ρωσικής διπλωματίας

Η Μαρία Ζαχάροβα, η γοητευτικής νέα επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου εξωτερικών έρχεται να αλλάξει την γνώμη του κόσμου για την ρωσική διπλωματία.

maria-zaxaroba-i-goiteia-tis-rwsikis-diplwmatias
SHARE THIS
0
SHARES

Ενα νέο πρόσωπο της ρωσικής διπλωματίας έχει κάνει τις πρώτες εμφανίσεις του τις τελευταίες ημέρες στη Μόσχα αποσπώντας μόνο θετικά σχόλια. Πρόκειται για την Μαρία Ζαχάροβα, την νέα επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου εξωτερικών και νέα εκπρόσωπο τύπου του υπουργού Σεργκέι Λαβρόφ.

Από τη Νέα Υόρκη στη Μόσχα

Η Μαρία Ζαχάροβα μόλις διορίστηκε επικεφαλής του γραφείου τύπου στη θέση του Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς αλλά δεν είναι «χθεσινή» σε αυτήν την δουλειά, αφού διορίστηκε στην συγκεκριμένη υπηρεσία το 1998. Από το 2005 έως το 2008 είχε εργαστεί στη Νέα Υόρκη ως εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Εθνη. Πάντως, είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα αναλαμβάνει εκπρόσωπος τύπου στο ρωσικό υπουργείο και η διαφορά ήδη γίνει αισθητή... στα social media.

 

Διπλωματία με ανθρώπινο πρόσωπο

Η Ζαχάροβα ως διαχειρίστρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει φρόντισε να δώσει μια διαφορετική και πολύ πιο ανθρώπινη εικόνα για τον συνήθως σκυθρωπό υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ παρουσιάζοντάς τον σε φωτογραφίες με μπλουζάκια και προσεγμένη σπορ εμφάνιση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι ακόλουθοι στο Facebook και στο Twitter είδαν με έκπληξη το υπουργείο εξωτερικών να τους εύχεται «καλό σαββατοκύριακο» αλλά και με πολύ έξυπνα και καλογραμμένα δελτία τύπου να απαντά στο ΝΑΤΟ και στα δυτικοευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για «ρωσική απειλή».  

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook