Νέο σοκ στην κυβέρνηση Τραμπ: Παραιτήθηκε ο στρατηγός Μακμάστερ

Νέο πλήγμα για την κυβέρνηση Τραμπ, καθώς ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Χ. Ρ. Μακμάστερ παραιτήθηκε από την θέση του

neo-sok-stin-kubernisi-tramp-paraitithike-o-stratigos-makmaster
SHARE THIS
0
SHARES

Νέο πλήγμα για την κυβέρνηση Τραμπ, καθώς ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Χ. Ρ. Μακμάστερ παραιτήθηκε από την θέση του, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αντικαταστάτης του είναι ο γνωστός από τις θέσεις του υπέρ της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, νεοσυντηρητικός Τζον Μπόλτον.

Ο Μπόλτον, που διετέλεσε απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Μπους στον ΟΗΕ, εξακολουθεί να διαθέτει επιρροή στην Ουάσιγκτον μέσω της συμμετοχής του σε διάφορες «δεξαμενές σκέψης». Ποτέ όμως δεν έχει βρεθεί τόσο κοντά στη διαχείριση της αμερικανικής πολεμικής μηχανής, όσο βρίσκεται τώρα, αναλαμβάνοντας το αξίωμα του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, ο Μπόλτον δημοσίευσε στην Wall Street Journal άρθρο γνώμης με τίτλο «Επιχειρήματα για ένα νόμιμο πρώτο πλήγμα εις βάρος της Βόρειας Κορέας», ενώ έχει περιγράψει τις συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως «ευκαιρία για να δοθεί ένα σκληρό τελεσίγραφο».

«Μια στρατηγική εθνικής ασφαλείας που θα έχει χαραχθεί από τον Τζον Μπόλτον θα οδηγήσει σίγουρα και αναπόφευκτα σε περισσότερους πολέμους», είπε η βουλευτής των Δημοκρατικών Μπάρμπαρα Λι. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook