Ο επικεφαλής design της ΙΚΕΑ, Μάρκους Ένγκμαν, αποχωρεί από τον κολοσσό

Ο διάδοχός του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα είναι άμεση η αντικατάσταση του Ένγκμαν

o-epikefalis-design-tis-ikea-markous-engkman-apoxwrei-apo-ton-kolosso
SHARE THIS
0
SHARES

   Από την 1η Οκτωβρίου, ο επικεφαλής design της IKEA τα τελευταία έξι χρόνια θα βαδίζει μόνος του. Ο άνθρωπος που απάλλαξε τον σουηδικό κολοσσό επίπλου από τη ρετσινιά του ότι «κάνει φτηνιάρικα πράγματα» θα στήσει τη δική του εταιρεία συμβούλων.

   Ο Ένγκμαν πρωτοδούλεψε στην εταιρεία από το σχολείο. Τα χρόνια που ακολούθησε, ανέλαβε διάφορες υπεύθυνες θέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτήν του υπεύθυνου λιανικών πωλήσεων στη Σουηδία. Το 2000, έφυγε για να ανοίξει την εταιρεία Kollo, αλλά 12 χρόνια μετά επέστρεψε για να αναλάβει επικεφαλής του τμήματος design.

   «Επέστρεψα σε μια περίοδο στην οποία είχαμε αποφασίσει να είμαστε πιο διαφανείς και να ανοιχτούμε σε πιο πολλές και μεγαλύτερες συνεργασίες. Το οποίο ήταν πολύ συναρπαστικό, κι ελπίζω ότι συνέβαλε στο ότι ακόμη περισσότεροι έβρισκαν την IKEA ενδιαφέρουσα και ζωτικής σημασίας» τόνισε, στην ανακοίνωσή του.

   Ο διάδοχός του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα είναι άμεση η αντικατάσταση του Ένγκμαν. «Η IKEA θα συνεχίσει να εξερευνά και να χαρακτηρίζεται από περιέργεια, αλλά η οργάνωση και το στήσιμο είναι κάτι που θα καθοριστεί την επόμενη περίοδο» δήλωσε ο μάνατζερ του IKEA Range & Supply, Πίτερ βαν ντερ Πελ.

   Ο Μάρκους Ένγκμαν είναι μέλος της επιτροπής για τα ετήσια Βραβεία Dezeen (το Dezeen είναι ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά design - ηλεκτρονικά και έντυπα - διεθνώς).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΦΩΤΟ: EPA

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook