Καρέ-καρέ η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην είσοδο του Λευκού Οίκου.

oi-prwtes-fwtografies-apo-tin-sunantisi-tsipra-me-ton-ntonalnt-tramp
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην είσοδο του Λευκού Οίκου.

Οι δύο ηγέτες έκαναν χειραψία, στράφηκαν χαμογελαστοί προς τα τηλεοπτικά συνεργεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου για την κατ΄ιδίαν συνάντηση στην αρχή και μετά των δύο αντιπροσωπειών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Η Ελλάδα έχει περάσει πολλά αλλά έχει κάνει θαυμάσια δουλειά και θα επιστρέψει. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς. Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα . Έχουμε υπάρξει πάρα πολύ καλοί φίλοι και σπουδαίοι σύμμαχοι» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

 
 

Λίγο αργότερα κατά τις κοινές τους ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που κατάφερε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Οι ΗΠΑ θαυμάζουν αυτή την εξαιρετική κληρονομιά με δέος.

Έχουμε μια κοινή δέσμευση υπέρ της συνεργασίας και της ελευθερίας. Ολοκληρώσαμε μια εξαιρετικά καρποφόρα και επικοδομητική συνάντηση για θέματα ενέργειας άμυνας εμπορίου.

Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες καθώς ανακάμπτουν από την κρίση που χτύπησε τους Έλληνες και παρέχει τρομερές ευκαιρίες για επενδύσεις

Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την φιλοξενία στην Βάση της Σούδας και να προσθέσω ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες, είπε ο Προέδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ στην διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στην Ουάσινγκτον. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook