Οργή Γιούνκερ: Δεν είπα ποτέ αυτά τα λόγια για την Μέι

'Εσπασε την παράδοση να μην σχολιάζει διαρροές και ο εκπρόσωπος του άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς για υπονόμευση της διαπραγματευτικής ισχύος της Κομισιόν.

orgi-giounker-den-eipa-pote-auta-ta-logia-gia-tin-mei
SHARE THIS
0
SHARES

 

Οργισμένη διάψευση και αιχμές κατά συγκεκριμένων που έχουν συμφέρον να «υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική θέση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά το Brexit, άφησε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα που  εμφάνιζε τον Γιούνκερ να αναφέρεται με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς στην Τερέζα Μέι.     

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Γιούνκερ φέρεται να είπε ότι στο  πρόσφατο δείπνο που είχαν στις Βρυξέλλες η κ. Μέι του φάνηκε "αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη", "μια γυναίκα που δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν, αλλά και που δεν είναι έτοιμη να αποχωρήσει για να απεμπλακεί".

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής διέψευσε ότι ο κ. Γιούνκερ χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις ή οτιδήποτε σχετικό.

«Κανονικά δεν σχολιάζουμε διαρροές, αλλά σήμερα θα το κάνω» είπε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας: «Κάποιοι μας στοχοποιούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους ατζέντα, ή τις πολιτικές τους προτεραιότητες ή ακόμη και να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική μας θέση».

«Θα το εκτιμούσαμε εάν αυτοί οι άνθρωποι μας άφηναν ήσυχους. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και καθόλου χρόνο για κουτσομπολιό» συνέχισε ο κ. Σχοινάς και υπογράμμισε ότι ο κ. Γιούνκερ «δε χρησιμοποίησε ποτέ τις λέξεις αυτές που του αποδίδονται και δεν είπε ποτέ τίποτα σχετικό».

Τέλος, επανέλαβε ότι η στάση της Επιτροπής δεν είναι «τιμωρητική» απέναντι στο Brexit, αλλά εργάζεται για μία «δίκαιη συμφωνία».

 

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτος Γιούνκερ κατά Μέι: Μελαγχολική, άυπνη με σακούλες κατω απο τα μάτια  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook