Follow us

Παιδάκι νομίζει ότι ο φακός είναι όπλο και παραδίνεται

Οταν ο φωτογράφος «στόχευσε» τον 4χρονο Adi Hudea με τον φακό νόμιζε ότι ήταν όπλο και σήκωσε τα χέρια ψηλά για να παραδοθεί. Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παιδάκι νομίζει ότι ο φακός είναι όπλο και παραδίνεται

Το όνομά του είναι Adi Hudea. Είναι 4 ετών. Εχει χάσει τον πατέρα του από τους βομβαρδισμούς στη Συρία και πλέον ζει σε καταυλισμό προσφύγων με τη μητέρα και τα αδέρφια του.

Ο Adi είναι ένα από τα εκατομμύρια «παιδιά του πολέμου» -κάθε πολέμου- και ένα από τα χιλιάδες παιδιά του εμφυλίου της Συρίας που έμαθαν να ζουν με την κάννη του όπλου απέναντί τους.

Ετσι, όταν ο φωτογράφος Osman Sagirli, τον «στόχευσε» με τον φακό του, εκείνο νόμιζε ότι ήταν όπλο και σήκωσε τα χέρια ψηλά για να παραδοθεί. Η φωτογραφία, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Παιδάκι νομίζει ότι ο φακός είναι όπλο και παραδίνεται

Ο μικρός Adi, η μητέρα του και τα αδέλφια του, περπάτησαν 150 χιλιόμετρα από το χωριό τους μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία, προκειμένου να φτάσουν στον καταυλισμό, όταν ο πατέρας σκοτώθηκε και εκείνοι έμειναν μόνοι και απροστάτευτοι.

«Χρησιμοποίησα τηλεφακό και εκείνο νόμισε πως είναι όπλο»

Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Τούρκο φωτορεπόρτερ Osman Sagirli. Τον Ιανουάριο δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα Turkiye όπου ο συγκεκριμένος φωτογράφος εργάζεται επί 25 χρόνια, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν μερικοί μήνες για να φτάσει στον αγγλόφωνο κόσμο και να γνωρίσει την δημοσιότητα που γνωρίζει τα τελευταία 24ωρα.

Το BBC εντόπισε τον φωτογράφο στην Τανζανία όπου βρισκόταν σε αποστολή. «Χρησιμοποίησα τηλεφακό και εκείνο νόμισε πως είναι όπλο. Συνειδητοποίησα ότι είχε τρομοκρατηθεί μόλις τράβηξα τη φωτογραφία και την κοίταξα, καθώς είχε δαγκώσει τα χείλη της και είχε σηκώσει τα χέρια. Συνήθως τα παιδιά, όταν βλέπουν κάμερα, τρέχουν μακριά, κρύβουν το πρόσωπό τους ή χαμογελούν», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο.

Ο φωτογράφος μίλησε για τον εκτοπισμό των ανθρώπων: «Εχει μεγαλύτερο νόημα να δεις το μέγεθος την συμφοράς όχι μέσα από τους ενήλικες, αλλά μέσα από τα παιδιά. Τα παιδιά είναι που αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα με την αθωότητά τους».

Παιδάκι νομίζει ότι ο φακός είναι όπλο και παραδίνεται - εικόνα 2

Η φωτογραφία ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Παλαιστίνια φωτογράφος Nadia AbuShaban.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΑΝΤΛΟΒΑ 15 Μαϊ 2024 | 16:18

Σοκ στη Σλοβακία: Πυροβόλησαν τέσσερις φορές τον πρωθυπουργό της χώρας - Χαροπαλεύει ο Ρόμπερτ Φίτσο

Θύμα απόπειρας δολοφονίας ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας - Την ώρα που χαιρετούσε πολίτες δέχθηκε πυροβολισμούς

72 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ 15 Μαϊ 2024 | 12:45

Σε κόκκινο συναγερμό η Γαλλία: Ψάχνουν τον διαβόητο ληστή "Μύγα" που δραπέτευσε και ρεζίλεψε την αστυνομία

Νέο βίντεο από τη στιγμή της ενέδρας των τεσσάρων συνεργών του κακοποιού "Μύγα" που έχει αναστατώσει τη Γαλλία.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 15 Μαϊ 2024 | 08:09

"Έπεσαν" Facebook και Instagram – Νέα προβλήματα για τους χρήστες

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι χρήστες του Facebook και του Instagram αδυνατούσαν να συνδεθούν με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 14 Μαϊ 2024 | 23:51

Ο Άντονι Μπλίνκεν ρόκαρε παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα στην εμπόλεμη Ουκρανία: "Πήγαινε παίξε στο Χάρκοβο, το Κίεβο είναι Disney"

Έπαιξε το συμβολικό "Rockin' in the Free World" του Νιλ Γιανγκ, έναν ροκ ύμνο που κυκλοφόρησε το 1989 λίγο πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ 14 Μαϊ 2024 | 22:58

Κάρολος: Αυτό είναι το πρώτο πορτρέτο του μετά τη στέψη - Με μια πεταλούδα πάνω από τον ώμο του [Εικόνες - Βίντεο]

Το πορτρέτο που παρουσιάστηκε την Τρίτη ανατέθηκε το 2020 για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας ως μέλους του οργανισμού επιχορηγήσεων Drapers’ Company, το 2022

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 14 Μαϊ 2024 | 22:09

Μπελάδες για τους Lamborghini: 35χρονη Ιταλίδα αισθητικός υποστηρίζει ότι είναι νόθο παιδί του Tonino και ζητάει αναγνώριση

Μία νεαρή γυναίκα, ονόματι Flavia Borzone, ισχυρίζεται ότι είναι νόθα κόρη του επικεφαλής της Lamborghini, Tonino, από μία σχέση που είχε το 1989 - Πώς κατάφερε να πάρει δείγμα DNA από την κόρη του, Elettra

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 14 Μαϊ 2024 | 21:17

Δίκη Τραμπ: Τον "καίει" ο εξ απορρήτων του - "Με έβαλε να πληρώσω τη Στόρμι Ντάνιελς για να μη μιλήσει"

"Απλά κάν' το" - Την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του ως μάρτυρας, ο Κόεν παρέθεσε λεπτομερώς πώς ο Τραμπ τον διέταξε να πληρώσει την πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 14 Μαϊ 2024 | 20:51

Αλβανία: Σάλος με βίντεο από την ομιλία Ράμα στο Γαλάτσι - Παραιτήθηκε ο διευθυντής θεάτρου στο Φιέρι

Στο βίντεο, ο Κλάιντι Μάρκου ερωτάται για την παρουσία του θιάσου του στην εκδήλωση Ράμα και μέσα από τις απαντήσεις του, αφήνει αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο "υποχρεώθηκαν" να παρευρεθούν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" 14 Μαϊ 2024 | 20:37

Σουηδία: Αποκάλυψη για "εργοστάσιο" τρολ της ακροδεξιάς -Δυσφημούσαν πολιτικούς αντιπάλους μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Αποκάλυψη σουηδικού καναλιού για ανώνυμους λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε το ακροδεξιό κόμμα για να δυσφημεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.

ΣΟΚ 14 Μαϊ 2024 | 20:02

Έρευνα: Το καλοκαίρι του 2023, το θερμότερο από την εποχή της ακμής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι οι συνθήκες του καλοκαιριού του 2023 στο βόρειο ημισφαίριο ήταν κατά 2,07 βαθμούς Κελσίου θερμότερες από τις μέσες καλοκαιρινές θερμοκρασίες της περιόδου 1850-1900

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ 14 Μαϊ 2024 | 19:48

Πέθανε η βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέας Άλις Μανρό

Η Άλις Μανρό, η οποία το 2013 έγινε η πρώτη συγγραφέας από τον Καναδά που κέρδισε Νόμπελ Λογοτεχνίας, έπασχε από άνοια εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ 14 Μαϊ 2024 | 19:22

Στο Κίεβο ο Μπλίνκεν - Έφαγε με τον Κουλέμπα σε πιτσαρία που άνοιξε βετεράνος του πολέμου με τη Ρωσία [εικόνες]

Η επίσκεψη-έκπληξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στοχεύει στο να καθησυχάσει την Ουκρανία για τη στρατιωτική βοήθεια της Ουάσιγκτον.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" 14 Μαϊ 2024 | 19:05

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στους δασμούς - Θα επηρεαστούν σοβαρά οι διμερείς μας σχέσεις

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αύξηση κατά 18 δισ. δολάρια των δασμών σε κινεζικά προϊόντα, για να "προστατευτούν οι αμερικανικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι"