Ρώμη: Σκελετός 10χρονου «βαμπίρ» προβληματίζει τους αρχαιολόγους

«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν αυτό. Είναι εξαιρετικά μυστηριώδες και περίεργο», δήλωσε ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Ντέιβιντ Σόρεν.

rwmi-skeletos-10xronou-bampir-problimatizei-tous-arxaiologous
SHARE THIS
0
SHARES

Αντιμέτωποι με ένα μυστηριώδες εύρημα βρέθηκαν αρχαιολόγοι σε ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο στην Ιταλία, καθώς έφεραν στο φως το σκελετό ενός 10χρονου παιδιού που είχε ταφεί λες κι ήταν βρυκόλακας!

Ο σκελετός του μικρού παιδιού, που εντοπίστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνας και του Στάνφορντ σε μια νεκρόπολη παιδιών ονόματι «La Necropoli dei Bambini, προκάλεσε έκπληξη καθώς στο στόμα του είχε τοποθετηθεί μια πέτρα, με τους αρχαιολόγους να εκτιμούν ότι αυτό έγινε σκοπίμως ώστε να μην «αναστηθεί» και να μην μεταφέρει ασθένειες στους ζωντανούς. 

«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν αυτό. Είναι εξαιρετικά μυστηριώδες και περίεργο», δήλωσε ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Ντέιβιντ Σόρεν.

Στοιχεία που συνέλεξαν οι ειδικοί από τα οστά και την οδοντοστοιχία του παιδιού δείχνουν πως είχε πεθάνει από ελονοσία κάπου προς τα μέσα ή τα τέλη του 5ου αιώνα μ.Χ.

 

«Δεδομένης της ηλικίας αυτού του παιδιού και της κατάστασης στην οποία βρέθηκε, φαίνεται ότι πρόκειται για ένα μη συνηθισμένο νεκροταφείο» σχολίασε ο υπεύθυνος των ανασκαφών, Ντέιβιντ Πίκελ από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Μάλιστα, στο ίδιο νεκροταφείο, βρέθηκε ένα τρίχρονο κοριτσάκι με πέτρες πάνω στα χέρια και τα πόδια της, μια πρακτική που επίσης θεωρείται ότι αποτρέπει την επιστροφή των νεκρών.  

φωτο πανεπιστημιο στανφορντ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook