Ταξιδιωτική οδηγία της Τουρκίας για τις ΗΠΑ

Ενα βήμα παραπέρα προχώρησε η Τουρκία και προβλέπεται επιδείνωση στη σχέση της με τις ΗΠΑ. Η Άγκυρα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όσους σκέφτονται να πάνε στις ΗΠΑ.

taksidiwtiki-odigia-tis-tourkias-gia-tis-ipa
SHARE THIS
0
SHARES

Ενα βήμα παραπέρα προχώρησε η Τουρκία και προβλέπεται επιδείνωση στη σχέση της με τις ΗΠΑ. Η Άγκυρα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όσους σκέφτονται να πάνε στις ΗΠΑ. Η Άγκυρα κάνει λόγο για «κίνδυνο αυθαίρετων συλλήψεων» και «αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων» στο αμερικανικό έδαφος. 

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία αύξηση των τρομοκρατικών κρουσμάτων και της βίας στις Ηνωμένες Πολιτείας, που περιλαμβάνει τοποθέτηση βομβών, επιθέσεις ενόπλων αλλά και επιθέσεις με οχήματα σε αστικά κέντρα με πολυκοσμία, σε πολιτισμικές εκδηλώσεις, σταθμούς του μετρό, δημόσια κτίρια, τόπους λατρείας, ακόμα και πανεπιστημιουπόλεις. Αυτά τα κρούσματα είναι πιθανόν να συνεχιστούν».

Μάλιστα, η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρεται σε συγκεκριμένες επιθέσεις όπως εκείνη στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, στο τζαμί  Dar Al-Farooq στη Μινεσότα, στα επεισόδια της Σάρλοτσβιλ και στο μετρό της Νέας Υόρκης, με δράστες «τρομοκράτες ή ρατσιστές ακροδεξιούς». 

«Επιπλέον, οι Τούρκοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων υπαλλήλων μας που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ με επίσημα καθήκοντα, υπόκεινται σε αυθαίρετες συλλήψεις που βασίζονται σε καταθέσεις αναξιόπιστων μαρτύρων», αναφέρει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι μπορεί να υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις εις βάρος Τουρκων πολιτών που βασίζονται σε αβάσιμους ισχυρισμούς και συκοφαντίες μελών του τρομοκρατικού οργανισμού FETO ή υποστηρικτών του.

«Υπό αυτές τις συνθήκες συνιστάται στους Τούρκους πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ να είναι πολύ προσεκτικοί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μόλις εχτές το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία επικαλούμενο τους ίδιους ακριβούς λόγους. 

Φωτό: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook