Follow us

Τσετσένος 21 ετών ο δράστης της επίθεσης με νεκρό στο Παρίσι

Tσετσένος είναι ο άνδρας που σκότωσε έναν περαστικό και τραυμάτισε τέσσερις ακόμη χθες το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού και φώναξε "Ο Θεός είναι μεγάλος"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τσετσένος 21 ετών ο δράστης της επίθεσης με νεκρό στο Παρίσι

Κραυγές και πανικός επικράτησαν κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, στο 2ο διαμέρισμα, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα, λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Στην οδό Μονσινί ένας άνδρας, φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος» σκότωσε με μαχαίρι έναν περαστικό και τραυμάτισε τέσσερις ακόμη, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters ο δράστης είναι Γάλλος υπήκοος που γεννήθηκε στην Τσετσενία και είναι 21 ετών. Οι γονείς του κρατούνται και ανακρίνονται από την γαλλική αστυνομία.

«Η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει ούτε σπιθαμή ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας», δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά την επίθεση, επαινώντας τους αστυνομικούς που «εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη».

Η πρώτη κλήση στην αστυνομία έγινε στις 20:47, τοπική ώρα (21:47, ώρα Ελλάδας) και οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο εντός 5 λεπτών και ο δράστης «εξουδετερώθηκε», εντός 9 λεπτών μετά την πρώτη κλήση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου αστυνομικών, Ροκό Κοντεντό δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο δράστης αφού επιτέθηκε στους περαστικούς με ένα μαχαίρι, επιχείρησε να επιτεθεί στην αστυνομία φωνάζοντας: «Θα σας σκοτώσω, θα σας σκοτώσω!».

Οι αστυνομικοί τότε τον πυροβόλησαν.

Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολίν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας ξεκίνησε μια έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο που λειτούργησε ο δράστης.

Η ταυτότητα του άνδρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ανέφεραν οι αξιωματούχοι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μια φωτογραφία η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Ρόιτερς, και σύμφωνα με μια πηγή εμφανίζει το δράστη, δείχνει έναν γυμνόστηθο νεαρό άνδρα με γένια, ο οποίος φορά ένα μαύρο παντελόνι.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq. Δεν παρέθεσε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν

Οι τέσσερις άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα που σκότωσε έναν περαστικό το Σάββατο το βράδυ στο Παρίσι, είναι εκτός κινδύνου δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Ο υπουργός, ο οποίος επισκέφτηκε τους τραυματίες της επίθεσης στο νοσοκομείο Ζωρζ Πομπιντού της γαλλικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι: «ένας νεαρός άνδρας, 29 ετών, έχασε τη ζωή» του, συμπληρώνοντας ότι: «για ακόμη μια φορά τα νιάτα της Γαλλίας πέφτουν θύματα».

«Μας είπαν να μπούμε γρήγορα σε ένα μπαρ. Είχα περιέργεια και βγήκα ξανά έξω και είδα ένα άτομο στο έδαφος, σε απόσταση περίπου 200 μέτρα από μένα. Η αστυνομία, η πυροσβεστική και το ασθενοφόρο έφτασε», δήλωσε μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας στον τηλεοπτικό σταθμό LCI.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το Σάββατο το βράδυ ότι η Γαλλία πληρώνει "για ακόμη μια φορά το τίμημα του αίματος", διαβεβαιώνοντας ότι "δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας".

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε "τη ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη".

Τσετσένος 21 ετών ο δράστης της επίθεσης με νεκρό στο Παρίσι

Τσετσένος 21 ετών ο δράστης της επίθεσης με νεκρό στο Παρίσι - εικόνα 2

Τσετσένος 21 ετών ο δράστης της επίθεσης με νεκρό στο Παρίσι - εικόνα 3

Τσετσένος 21 ετών ο δράστης της επίθεσης με νεκρό στο Παρίσι - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 03 Μαϊ 2024 | 15:05

Παρίσι: Επέμβαση της αστυνομίας στην ξακουστή σχολή Sciences Po που έχει καταληφθεί από φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Αστυνομικοί έβγαλαν από τα κτίρια πολλούς από τους φοιτητές που παρέμεναν εκεί.

«ΠΑΡΙΣΙ 2024» 20 Απρ 2024 | 12:05

Η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε την Ακρόπολη - Υπό βροχή η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία - Εντυπωσιακές εικόνες

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Αθήνα.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 19 Απρ 2024 | 15:38
ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 15 Μαϊ 2024 | 18:18

Σλοβακία: Η στιγμή που η Αστυνομία ακινητοποιεί τον δράστη που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό [εικόνες - βίντεο]

Πεσμένος στο έδαφος με χειροπέδες ο ύποπτος - Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 15 Μαϊ 2024 | 17:03

Ερντογάν για Νετανιάχου: Ακόμη και ο Χίτλερ όταν έκανε το Ολοκαύτωμα δεν ήταν τόσο θρασύς - Θα επιτεθεί και στην Ανατολία

" Ο Χίτλερ ένιωθε ανίκητος. Τι συνέβη; Έριξε μια σφαίρα στο κεφάλι του" δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΙ ΦΟΒΟΙ 15 Μαϊ 2024 | 16:59

Βρετανοί πάνε στην Τουρκία για να σκορπίσουν τις στάχτες των νεκρών τους και προκαλούν πανικό - Φόβοι για υγειονομικό κίνδυνο

Στην Τουρκία η αποτέφρωση νεκρών δεν επιτρέπεται - Οι αντιδράσεις όμως λουόμενων που είδαν Βρετανούς να σκορπίζουν τις στάχτες των νεκρού συγγενούς τους έδειξαν άγνοια

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΑΝΤΛΟΒΑ 15 Μαϊ 2024 | 16:18

Σοκ στη Σλοβακία: Πυροβόλησαν τέσσερις φορές τον πρωθυπουργό της χώρας - Χαροπαλεύει ο Ρόμπερτ Φίτσο

Θύμα απόπειρας δολοφονίας ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας - Την ώρα που χαιρετούσε πολίτες δέχθηκε πυροβολισμούς

72 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ 15 Μαϊ 2024 | 12:45

Σε κόκκινο συναγερμό η Γαλλία: Ψάχνουν τον διαβόητο ληστή "Μύγα" που δραπέτευσε και ρεζίλεψε την αστυνομία

Νέο βίντεο από τη στιγμή της ενέδρας των τεσσάρων συνεργών του κακοποιού "Μύγα" που έχει αναστατώσει τη Γαλλία.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 15 Μαϊ 2024 | 08:09

"Έπεσαν" Facebook και Instagram – Νέα προβλήματα για τους χρήστες

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι χρήστες του Facebook και του Instagram αδυνατούσαν να συνδεθούν με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 14 Μαϊ 2024 | 23:51

Ο Άντονι Μπλίνκεν ρόκαρε παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα στην εμπόλεμη Ουκρανία: "Πήγαινε παίξε στο Χάρκοβο, το Κίεβο είναι Disney"

Έπαιξε το συμβολικό "Rockin' in the Free World" του Νιλ Γιανγκ, έναν ροκ ύμνο που κυκλοφόρησε το 1989 λίγο πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ 14 Μαϊ 2024 | 22:58

Κάρολος: Αυτό είναι το πρώτο πορτρέτο του μετά τη στέψη - Με μια πεταλούδα πάνω από τον ώμο του [Εικόνες - Βίντεο]

Το πορτρέτο που παρουσιάστηκε την Τρίτη ανατέθηκε το 2020 για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας ως μέλους του οργανισμού επιχορηγήσεων Drapers’ Company, το 2022

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 14 Μαϊ 2024 | 22:09

Μπελάδες για τους Lamborghini: 35χρονη Ιταλίδα αισθητικός υποστηρίζει ότι είναι νόθο παιδί του Tonino και ζητάει αναγνώριση

Μία νεαρή γυναίκα, ονόματι Flavia Borzone, ισχυρίζεται ότι είναι νόθα κόρη του επικεφαλής της Lamborghini, Tonino, από μία σχέση που είχε το 1989 - Πώς κατάφερε να πάρει δείγμα DNA από την κόρη του, Elettra

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 14 Μαϊ 2024 | 21:17

Δίκη Τραμπ: Τον "καίει" ο εξ απορρήτων του - "Με έβαλε να πληρώσω τη Στόρμι Ντάνιελς για να μη μιλήσει"

"Απλά κάν' το" - Την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του ως μάρτυρας, ο Κόεν παρέθεσε λεπτομερώς πώς ο Τραμπ τον διέταξε να πληρώσει την πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς