Παραγωγοί φτάνουν στα αποστακτήρια της Καρδίτσας για να ετοιμάσουν το τσίπουρο της χρονιάς.
Οι ιδιοκτήτες του αποστακτηρίου στην Καρδίτσα, με την βοήθεια των παραγωγών σφραγίζουν το καπάκι του καζανιού απόσταξης με τον χάλκινο σωλήνα πριν αρχίσει το βράσιμο των σταφυλιών που θα δώσουν το τσίπουρο.
Το καζάνι είναι γεμάτο με τον πολτό των στέμφυλων που έχει ζυμωθεί.Αυτό το καζάνι και το βαρέλι ενώνονται με το χάλκινο σωλήνα, ενώ στη μέση του βαρελιού είναι ο λουλάς και στην βάση του βγαίνει η βρύση απ όπου θα ξεχυθεί το τσίπουρο.
Ο ιδιοκτήτης του αποστακτηρίου στην Καρδίτσα, σφραγίζει τον χάλκινο σωλήνα του καζανιού απόσταξης πριν αρχίσει το βράσιμο των σταφυλιών που θα δώσουν το τσίπουρο.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βάιος Χασιαλής
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr