Θα ζούσατε στο σπίτι των 4,5 μέτρων που μοιάζει με αβγό;

Μπορεί να μοιάζει με διαστημόπλιο που μόλις προσγειώθηκε στη γη, ωστόσο είναι ένα εντελώς αυτόνομο σπίτι, που μπορεί να φέρει τον πολιτισμό ακόμα και στην έρημο.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Αυτό το μικρό σπίτι σε σχήμα αβγού, μοιάζει με διαστημόπλοιο που μόλις προσγειώθηκε στη γη, στη μέση του πουθενά. Όπως αποδεικνύεται, είναι ένα κανονικό σπίτι που ονομάζεται Ecocapsule, δημιουργία ενός αρχιτεκτονικού γραφείου που ονομάζεται Nice Architects με έδρα την Μπρατισλάβα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, αυτό είναι ένα ενεργειακά αυτόνομο σπίτι με απίστευτες δυνατότητες. Εχει τρεχούμενο νερό, μπορεί να εξασφαλίσει ζεστά γεύματα και διαθέτει ένα πολυτελές και άνετο κρεβάτι!

Είναι σαν μια κάψουλα επιβίωσης, με τους σχεδιαστές να υποστηρίζουν ότι είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα που απαιτούνται για μια άνετη παρατεταμένη διαμονή, χωρίς την ανάγκη για επαναφόρτιση ή ανεφοδιασμό.

Το πτυσσόμενο κρεβάτι του έχει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, και όλα αυτά χωρούν σε ένα «αβγό» μεγέθους 4.5 μέτρων! Δηλαδή όσο ένα αυτοκίνητο.

Εντυπωσιακό!

 

Το.. αβγόσπιτο τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια με πάνελ που είναι ενσωματωμένα στην οροφή και διαθέτει δική του ανεμογεννήτρια 750 Watt που τροφοδοτεί τις μπαταρίες του.

Το σχήμα του σπιτιού είναι επίσης το βέλτιστο για τη συλλογή βρόχινου νερού. Η κάψουλα αναμένεται να έχει πολλές χρήσεις όπως σταθμός ανεξάρτητης έρευνας, τουριστικό καταφύγιο, στέγαση έκτακτης ανάγκης μιας μονάδας ανθρωπιστικής δράσης.

 

Οι σχεδιαστές αναφέρουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του:

  • Προσφέρει μια μεγάλη και άνετη διαμονή.
  • Φέρνει τα πρότυπα του πολιτισμού στην έρημο.
  • Έχει ένα ενεργειακά βιώσιμο σχήμα.
  • Έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • Μεταφέρεται εύκολα.
  • Δεν απαιτεί καμία υποδομή υποστήριξης.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook