Αφγανός δραπέτης από την Ελλάδα σκότωσε 19χρονη στη Γερμανία

Ενας νεαρός Αφγανός που δολοφόνησε την 19χρονη στη Γερμανία, είχε επιχειρήσει να σκοτώσει μια φοιτήτρια στην Κέρκυρα το 2013.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 19χρονης Μαρία Λάντενμπέρκερ, κόρης διακεκριμένου νομικού που εργάζεται για την Κομισιόν, η οποία βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Dreisa στην πόλη Freiburg της Γερμανίας. 

Αφγανός δραπέτης από την Ελλάδα σκότωσε 19χρονη στη Γερμανία
Η 19χρονη Μαρία Λάντενμπέρκερ

Η Μαρία Λάντενμπέρκερ επέστρεφε στις 16 Οκτωβρίου στο σπίτι της με το ποδήλατο μετά από ένα πάρτι που διοργάνωνε το πανεπιστήμιο της, όταν δέχθηκε επίθεση. Ο δράστης την βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της στο ποτάμι.

Οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν από τα αποτυπώματα του δράστη της δολοφονίας με αυτά ενός νεαρού Αφγανού Χουσείν Κ., ο οποίος το 2013 είχε επιτεθεί σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας χτυπώντας την για να της αρπάξει την τσάντα.

Τότε, ο Χουσείν Κ. είχε ρίξει την κοπέλα στο κενό από ύψος οκτώ μέτρων προκαλώντας της βαριές σωματικές κακώσεις. Ο δράστης είχε συλληφθεί, δήλωσε ότι είναι ανήλικος (17 ετών) με ημερομηνία γέννησης την 1/1/1996 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τον Οκτώβριο του 2015 κατάφερε να πετύχει την αποφυλάκιση του κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών και του επιβλήθη ο  περιοριστικός όρος να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας του - στον Αγιο Παντελεήμονα της Αθήνας  Αθήνα - μια φορά τον μήνα.

Εφυγε για την Γερμανία αμέσως μετά την εμφάνισή του στο τμήμα

 

Ο νεαρός Αφγανός εφάρμοσε τυπικά τους περιοριστικούς όρους τον Νοέμβριο του 2015. Ενα μήνα μετά, τον  Δεκέμβριο, δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα και κηρύχθηκε δραπέτης. 

Οπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές διωκτικές αρχές, ο Χουσείν Κ. εισήλθε στο γερμανικό έδαφος τον Νοέμβριο του 2015 , γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι αμέσως μετά την τελευταία του εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα έφυγε από την χώρα για τη Γερμανία. Εισερχόμενος στο γερμανικό έδαφος παρουσίασε χαρτιά, με τα οποία βεβαίωνε ότι γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1999, προφανώς για να επωφεληθεί από ευνοϊκές ρυθμίσεις για ανήλικους και ασυνόδευτους αλλοδαπούς.