Πολύωρη ταλαιπωρία για επιβάτες τεσσάρων τρένων στα χιόνια

Τα τρένα κόλλησαν στο χιόνι προκαλώντας τεράστια ταλαιπωρία σε περίπου 600 επιβάτες.

akinitopoiimena-4-trena-talaipwria-xwris-telos-gia-ekatontades-epibates
SHARE THIS
0
SHARES

Ακινητοποιημένα στις ράγες λόγω του ψύχους είναι τέσσερα τρένα με εκατοντάδες επιβάτες να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. Τα πρώτα δύο τρένα, με 600 επιβάτες συνολικά, κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα και ακινητοποιήθηκαν στις Θέρμες και τη Λάρισα αντιστοίχως. 

Εν συνεχεία, στην Τιθορέα ακινητοποιήθηκε και ένα Ιντερσίτι με άγνωστο αριθμό επιβατών, που εκτελούσε δρομολόγιο από την πρωτεύουσα προς τη Θεσσαλονίκη. «Παγωμένος» είναι επίσης ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Λάρισας, που «έμεινε» το Πλατύ Ημαθίας.

Αναλυτικά: 

Η ταλαιπωρία ξεκίνησε όταν οι δύο συρμοί, που ξεκίνησαν στις 7.00 και τις 10.00 το πρωί αντίστοιχα από τη Θεσσαλονίκη με 300 περίπου επιβαίνοντες έκαστος ακινητοποιήθηκαν αφού οι μηχανές τους υπέστησαν βλάβη λόγω του ψύχους.

Το πρώτο τρένο, η αμαξοστοιχία 53 η οποία εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, ακινητοποιήθηκε στις Θέρμες, κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα λόγω ψύχους.

Δύο μηχανές εστάλησαν το Παλαιοφάρσαλο με μεγάλη καθυστέρηση ώστε να απεγκλωβίσουν την αμαξοστοιχία, όμως οι κινητήρες της πρώτης βραχυκύκλωσαν επίσης και προβλήματα υπήρξαν και με τον κινητήρα και της δεύτερης.

Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ έδωσαν εντολή να κινηθεί τρίτη μηχανή από το Λιανοκλάδι προς το ακινητοποιημένο τρένο. Στις 19.00, η αμαξοστοιχία έφτασε στο Λιανοκλάδι και συνεχίζει την πορεία της προς την Αθήνα.  Οι τεχνικοί του ΟΣΕ για να ελαττώσουν νέα πιθανά προβλήματα στη συνέχεια του ταξιδιού, δρομολόγησαν άλλη μηχανή που προηγείται και εκτελεί αποχιονισμό της γραμμής.

"Πρώτα ο θεός συνεχίζει το ταξίδι της για την Αθήνα" ήταν το σχόλιο αρμοδίου του ΟΣΕ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα νέας βλάβης.

Επίσης ο Intercity 52 που εκτελεί το δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα ακινητοποιήθηκε στο Λιανοκλάδι, με άλλους 300 επιβάτες και εκτιμάται ότι στην καλύτερη περίπτωση θα φθάσει στην Αθήνα με καθυστέρηση μιας ώρας.

Εν τω μεταξύ και τρίτο τρένο ακινητοποιήθηκε στη Λάρισα.Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 55 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Πάγωσε επίσης και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Λάρισας, που «έμεινε» το Πλατύ Ημαθίας.

Τι αλλάζει στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω χιονιού 

 
Λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης (μη λειτουργία κλειδιών λόγω παγετού, συσσώρευση χιονιού στις γραμμές, κλπ), η
ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ αναγκάζεται να μειώσει για σήμερα και αύριο τα δρομολόγια των
τραίνων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.
 
Επίσης, θα μειωθούν και τα δρομολόγια των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη.
 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία
που θα υποστεί, χωρίς να ευθύνεται η ίδια. Το σύνολο του προσωπικού της
ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της
έχουν ανασταλεί. Τέλος, σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της
σιδηροδρομικής υποδομής, ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα.
 
Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα ανασταλούν είναι οι εξής:
 
  • Σήμερα Τετάρτη 11/1/2017
 
Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Αθήνα:
 
 58,60,600,59,61,601 και 885
 
  • Αύριο Πέμπτη 12/1/2017
 
Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα:
 
50, 51, 56, 55, 60 και 61
 
Οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα :
 
1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597
 
Επίσης, για αύριο στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου – Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook