Follow us

Αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο θάνατος του Βαγγέλη οφείλεται σε αυτοχειρία. Παραδόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή στην οικογένεια. Βρέθηκε τροφή στο στομάχι του.

Αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πιθανότερη αιτία του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οφείλεται σε αυτοχειρία. Οι πρώτες αναφορές στην ιατροδικαστική έκθεση κάνουν λόγο για «αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο».

Στο στομάχι του παιδιού βρέθηκε τροφή. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου αμέσως μετά το φαγητό.

Οπως δήλωσε και συγγενής της οικογένειας αναμένονται και κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να το επιβεβαιώσουν και ίσως σήμερα να μεταφερθεί στο Ρέθυμνο η σορός του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στο ερώτημα αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί ο συγγενής της οικογένειας απάντησε ότι «αν υπάρχουν πρέπει να βρεθούν. Οτι κι αν έχουν συμβεί το παιδί πρέπει να δικαιωθεί».

Ο Βαγγέλης φαίνεται να... αυτοτιμωρήθηκε

«Ο Βαγγέλης φαίνεται να... αυτοτιμωρήθηκε. Αυτό μαρτυρά ο τρόπος θανάτου του, αν πιστοποιηθεί από την ιατροδικαστική έκθεση. Εκείνος που κόβει τις φλέβες του, αισθάνεται ένοχος για κάτι και τιμωρεί τον εαυτό του. Αισθανόταν ένοχος για τις επιδόσεις του; Αισθανόταν ένοχος για την ανοχή του απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές συμφοιτητών του; Πιθανόν όλα μαζί» υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με την υπόθεση.

Οι ηθικοί αυτουργοί της αυτοκτονίας, όπως δείχνουν τα περισσότερα ευρήματα της νεκροτομής, του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη κρύβονται πίσω από μία διαρκή άσκηση πιέσεων, προερχόμενη από το οικογενειακό περιβάλλον για τις επιδόσεις του στη Γαλακτοκομική Σχολή, συνδυαστικά με τον ακραίο τραμπουκισμό, στον οποίο τον επέβαλλαν οι συμφοιτητές του, επιμένουν να υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που χειρίζονται την υπόθεση.

Η υπόθεση φαίνεται τώρα να ξεκινά, καθώς η Εισαγγελέας αναμένεται να δει τα πάντα από την αρχή

«Υπάρχουν πολλοί ‘συνένοχοι’»

«Υπάρχει έγκλημα. Αυτό της... συμμετοχής σε αυτοκτονία. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ακόμη και παιδιά ‘αγρίμια’, που έστω και ακραία, εκδήλωναν τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στον Βαγγέλη, ούτε και την οικογένειά του, η οποία επιθυμούσε τις καλές επιδόσεις του προκειμένου να επιστρέψει ‘θριαμβευτής’ στα πάτρια εδάφη. Είναι ένοχοι όλοι όμως, ηθελημένα ή αθέλητα, ο καθένας με το δικό του μερίδιο ευθύνης, που γέμισαν με τύψεις ένα νεαρό και ευαίσθητο παιδί» συμπληρώνουν τα ίδια στελέχη της αστυνομίας.

Η υπόθεση φαίνεται τώρα να ξεκινά, καθώς η Εισαγγελέας αναμένεται να δει τα πάντα από την αρχή. Τις έρευνες, τις καταθέσεις, το πόρισμα της ΕΔΕ από κλιμάκιο του αρμόδιου υπουργείου, και δεν αποκλείεται να καλέσει και πάλι τους μάρτυρες, ενδεχομένως και νέους.

Από τα πρώτα ευρήματα της νεκροτομής, προκύπτει μόνο ένα τραύμα στον καρπό του δεξιού του χεριού (αριστερόχειρας), που φαίνεται να έχει επιφέρει τον θάνατο από ακατάσχετη αιμορραγία. Δεν εντοπίζονται άλλα εσωτερικά τραύματα, που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο. Αναμένονται κάποια αποτελέσματα εξετάσεων που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία της νεκροτομής, όπως το βάθος και μήκος της τομής στο χέρι του αν συνδυάζεται με τις μετρήσεις του αναδιπλούμενου σουγιά που βρέθηκε δίπλα του. Αναζητείται γενετικό υλικό και αποτυπώματα πάνω στον μοιραίο σουγιά, με την ελπίδα αυτά να μην έχουν αλλοιωθεί από την πολυκαιρία, τα λιμνάζοντα ύδατα και τις καιρικές συνθήκες, προκειμένου να ταυτοποιηθούν με αντίστοιχα του Βαγγέλη και κυρίως αν προκύπτει και άλλος «κάτοχος».

Στο στομάχι του παιδιού βρέθηκε τροφή. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου αμέσως μετά το φαγητό.

Οι πιέσεις

Τα «καψώνια» του Βαγγέλη προσδιορίζονται χρονικά από την Άνοιξη του 2014, με τα γνωστά περιστατικά «μετατροπής του σε... juke box», σε «σκυλάκι» με ιμάντα στο λαιμό, κλείσιμο του ζεστού νερού όταν έκανε μπάνιο, και άλλους ακραίους τραμπουκισμούς και χλευασμούς. Αυτά τα περιστατικά είχαν οδηγήσει τον υπερευαίσθητο Βαγγέλη στην απόφαση να εγκαταλείψει τη σχολή, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, ωστόσο το οικογενειακό του περιβάλλον τον έπεισε για το αντίθετο και πως θα ήταν προσβλητικό για την κρητική του καταγωγή να εγκατέλειψε αυτή την προσπάθεια. Άλλαξε δωμάτιο και συνέχισε.

Το τελευταίο επεισόδιο τέτοιων επιθέσεων εναντίον του, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα απέχει πάρα πολύ χρονικά από την ημέρα της εξαφάνισης, καθώς ήταν τον Αύγουστο του 2014 και «ήπιας» μορφής.

Η τελευταία του ανησυχία αφορούσε τις επιδόσεις του στα μαθήματα. Λίγες ημέρες πριν την εξαφάνιση του, είχε πάρει αποτελέσματα με χαμηλές βαθμολογίες, κάτι που μπορεί να επέκτεινε τη φοίτησή του για έναν χρόνο ακόμη στη σχολή.

Τελευταία φορά της μίλησε το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου 2015 για περισσότερο από 1,5 ώρα. Κάπου εκεί χρονικά, σύμφωνα με τις καταθέσεις, φεύγει από το σχολή. Την επόμενη μέρα η οικογένεια του τηλεφωνούσε αλλά δεν έπαιρνε απάντηση

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η οικογένεια επιθυμούσε την όσο το δυνατόν συντομότερη λήξη της φοίτησής του προκειμένου να επιστρέψει στην Κρήτη και να ασχοληθεί με τις αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες, κάτι που προκαλούσε επιπρόσθετη πίεση στον 20χρονο φοιτητή, με τον κλειστό και εσωστρεφή χαρακτήρα.
Σε αυτό το σημείο οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνουν πως από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προκύπτει ότι ο Βαγγέλης είχε συχνή επικοινωνία με τη μητέρα του, χωρίς να εντοπίζονται ύποπτα τηλεφωνήματα, μηνύματα ή e-mails.

Τελευταία φορά της μίλησε το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου 2015 για περισσότερο από 1,5 ώρα. Κάπου εκεί χρονικά, σύμφωνα με τις καταθέσεις, φεύγει από το σχολή. Την επόμενη μέρα η οικογένεια του τηλεφωνούσε αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Το μεσημέρι η μητέρα επικοινώνησε με συμφοιτητές του γιου της που της επιβεβαίωσαν ότι ο Βαγγέλης από το προηγούμενο βράδυ δεν είχε εμφανιστεί στην εστία. Στις 18:00 της 6ης Φεβρουαρίου, επικοινώνησε και πάλι, χωρίς να λάβει απόκριση και μία ώρα αργότερα δήλωσε την εξαφάνιση του γιου της.

«Ήθελε να ξεφύγει»

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που χειρίζονται την υπόθεση, από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για έναν νεαρό χαμηλών τόνων, κλειστό στις επαφές του, με εσωστρεφή χαρακτήρα, ίσως και μειωμένες ψυχολογικές αντιστάσεις προκειμένου να ανταπεξέλθει σε αυτά τα «σκληρά πειράγματα» από τους συμφοιτητές, και τις πιέσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Τα ίδια στελέχη της αστυνομίας, ως πιθανότερα ενδεχόμενα εξέταζαν, την περίπτωση ο νεαρός να εξαφανίστηκε με τη θέλησή του προκειμένου να «ξεφύγει από έναν πιεστικό περίγυρο» ή ακόμη και να πήρε την απόφαση να θέσει τέλος στη ζωή του, όπως τελικά φαίνεται να συνέβη.
Οι τραμπουκισμοί και τα «καψώνια», μπορεί να φαίνονται «φυσιολογικά» σε ένα βαθμό, ως δείγματα ακραίων πειραγμάτων ανάμεσα σε μέλη παρέας αγοριών, ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όχι όμως και στην περίπτωση του Βαγγέλη, ενός καλοσυνάτου παιδιού, μειωμένων ίσως αντιστάσεων, που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και αντιδράσει σε αυτά, αλλά να τα... καταπίνει για να γίνει αποδεκτός.

«Τώρα κάποιους θα τους κυνηγούν οι Ερινύες, οι μυθικές θεότητες, οι οποίες... καταδιώκουν εκείνους που έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης πραγμάτων» δηλώνουν αινιγματικά οι ίδιοι αξιωματικοί.

Σοβαρή καταγγελία

«Κάποιοι στη Σχολή δεν ήθελαν να γίνει έρευνα στο εσωτερικό της για την υπόθεση Γιακουμάκη»

Απειλές σε βάρος του από στελέχη της γραμματείας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων καταγγέλλει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, επικεφαλής του κλιμακίου που έκανε τη Διοικητική Εξέταση στη Γαλακτοκομική Σχολή εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Κάποιοι στη Σχολή δεν ήθελαν να γίνει έρευνα στο εσωτερικό της για την υπόθεση Γιακουμάκη. Τώρα να λογοδοτήσουν τα στελέχη της γραμματείας της Γαλακτοκομικής Σχολής που στις 12 Φεβρουαρίου 2015 απείλησαν ότι θα χυθεί το δικό μου αίμα και του προέδρου του ΕΛΓΟ επειδή ασχοληθήκαμε με την εξαφάνιση του Βαγγέλη. Να λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι στους γονείς του παιδιού».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε χθεσινή δήλωσή του ζητά από τη Δικαιοσύνη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν λάβει διακριτικά μέτρα ασφαλείας, στον περίγυρο των οικογενειών παιδιών που σχετίζονται με τις επιθέσεις σε βάρος του Βαγγέλη, όπως επίσης και στον πρώην διευθυντή της Σχολής, υπό τον φόβο αυθόρμητων εκδηλώσεων αγανάκτησης για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Τη βαθιά τους οδύνη για το χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους, η πολιτική ηγεσία και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Η σκέψη μας πάει στην οικογένεια του νεαρού και στους οικείους του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β' ΠΠ 13 Ιαν 2026 | 17:00

Γαλλία: Λιγότερες οι γεννήσεις από τους θανάτους το 2025 - Γιατί αυξήθηκε ο πληθυσμός

Το 2025 κατεγράφησαν 645.000 γεννήσεις και 651.000 θάνατοι στη Γαλλία - Ο συνολικός πληθυσμός της αυξήθηκε ωστόσο κατά 0,25%

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ 02 Ιαν 2026 | 17:42

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: "Σπινθηροβόλα κεριά σε σαμπάνιες" η αιτία της πυρκαγιάς - Ταυτοποιήθηκαν 113 τραυματίες

"Όλα υποδηλώνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπινθηροβόλα κεριά που ήταν τοποθετημένα στο στόμιο φιαλών σαμπάνιας", τόνισε η εισαγγελέας

31 Δεκ 2025 | 09:20

Οι σημαντικές απώλειες του 2025: Ολοι όσοι έφυγαν από τη ζωή - Από τον Πάπα ως την Μπριζίτ Μπαρντό

Από τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ έως την Κλαούντια Καρντινάλε και τον Τζόρτζιο Αρμάνι, όλα τα γνωστά πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή το 2025.

30 Δεκ 2025 | 14:24

Οι 11 διάσημοι Έλληνες που αποχαιρετήσαμε μέσα στο 2025

Μια λίστα με τα σημαντικότερα διάσημα πρόσωπα που "έφυγαν" τη φετινή χρονιά.

ΣΟΚ 25 Δεκ 2025 | 22:15

Θρίλερ στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά - Η αστυνομία ερευνά τα αίτια

Οι αρχές θα προχωρήσουν στη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ 30 ΑΤΟΜΑ 18 Δεκ 2025 | 19:18

Γαλλία: Ισόβια στον αναισθησιολόγο που καταδικάστηκε για τον θάνατο 12 ασθενών

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πρόκειται για "έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στην ιστορία", ο οποίος επέλεγε "τη χορήγηση φαρμάκων για να σκοτώνει"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ 21 Νοε 2025 | 10:02

Τουρκία: 15χρονος μαθητευόμενος ξυλουργός πέθανε μετά από βίαιη "πλάκα" με σωλήνα υψηλής πίεσης

Οι δύο νεαροί συμμαθητές του φέρονται να του έβγαλαν δια της βίας το παντελόνι

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ 04 Νοε 2025 | 18:19

Μακελειό στα Βορίζια: "Την έχασα άδικα", λέει η αδερφή της 56χρονης - Ποιες ευθύνες ρίχνει στην αστυνομία [βίντεο]

Βρέθηκε την λάθος στιγμή στο λάθος σημείο με την 56χρονη να πεθαίνει ακαριαία από την αδέσποτη σφαίρα που δέχτηκε και την μικρότερη αδελφή της να γλιτώνει με έναν ελαφρύ τραυματισμό στο χέρι

ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 02 Νοε 2025 | 17:47

Τραγωδίες στην άσφαλτο: Δεκατέσσερις νεκροί και 554 τραυματίες σε 486 τροχαία, τον Οκτώβριο, στην Αττική

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν 880 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 53 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 17:24

ΕΟΔΥ: Τρεις νέοι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

Από την αρχή του καλοκαιριού καταγράφονται σποραδικές περιπτώσεις διασωληνώσεων και θανάτων

ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ 03 Οκτ 2025 | 16:31

Στοιχεία ΣΟΚ για την υπογεννητικότητα: Κάθε χρόνο "σβήνει" και μια μεγάλη ελληνική πόλη από τη διαφορά θανάτων - γεννήσεων

Σε πληθυσμιακούς όρους το ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων είναι σαν να έσβησε από τον ελληνικό χάρτη μια πόλη του μεγέθους της Καλαμάτας, της Ξάνθης ή της Κατερίνης

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 26 Σεπ 2025 | 18:07

Β. Γιακουμάκης - Συγκινητικές στιγμές στο Σελλί Ρεθύμνου: Η αδερφή του παντρεύτηκε στον ναό που χτίστηκε στη μνήμη του

Ήταν το 2015, όταν το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, θα γινόταν συνώνυμο με τη λέξη "bullying"

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ LANCET 25 Σεπ 2025 | 10:09

Ανησυχητικά στοιχεία: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από καρκίνο από το 1990 και μετά

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η μεγάλη αυτή αύξηση θα συνεχιστεί μέχρι το 2050.

ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΤΡΩΝ Η ΠΟΠΗ 15 Σεπ 2025 | 17:35

Ειρήνη Μουρτζούκου: Τα "τρία πρόσωπα" που είδε η γιαγιά του Παναγιωτάκη - "Τον σκότωσε με το μπλουζάκι του"

Η Πόπη, η μητέρα του Παναγιωτάκη, βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών, όπου κλήθηκε να δώσει πρόσθετες διευκρινίσεις για τον θάνατο του παιδιού.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 17:37

Ιατροδικαστική Πάτρας: Ανοίγουν ξανά 4 υποθέσεις κακοποίησης και θανάτων παιδιών - Η εμπλοκή του ιατροδικαστή Γκότση

Ο 4χρονος με την κρεμάστρα, το βρέφος 2,5 μηνών, το αγόρι ΑμΕΑ και η "αυτοκτονία" 13χρονης

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 23 Αυγ 2025 | 17:04

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να αποκλείεται εγκληματική ενέργεια.

ΝΕΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Αυγ 2025 | 23:22

Θρίλερ στην Κένυα: Νέες εκταφές πτωμάτων που λιμοκτόνησαν ή στραγγαλίστηκαν από αίρεση - Ανασύρθηκαν ακόμη 9 νεκροί

Οι τελευταίες ανακαλύψεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους φόβους που εξέφρασε η κυβέρνηση νωρίτερα φέτος ότι η αίρεση ενδέχεται να εξακολουθεί να είναι ενεργή.

ΕΟΔΥ 21 Αυγ 2025 | 15:22

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Οι περιοχές της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώστηκαν 12 νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 06 Αυγ 2025 | 22:31

Σοκ στην Ισπανία: Πάνω από 1.000 θάνατοι λόγω καύσωνα τον Ιούλιο

Ο ακριβής αριθμός των 1.060 νεκρών αντιπροσωπεύει "57% περισσότερους σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο", ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας

"ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ" 03 Αυγ 2025 | 22:00

Κωνσταντίνος Αργυρός: Νέα συγκινητική ανάρτηση για τον θάνατο του συνεργάτη του -"Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του"

"Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, έχουμε δεσμευτεί, παραγωγοί, τεχνικοί, καλλιτέχνες, να προσφέρουμε στήριξη στην οικογένεια του Γιάννη," έγραψε ο Κωνσταντίνος Αργυρός στην ανάρτησή του.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ 01 Αυγ 2025 | 07:17

Σαν σήμερα, 1 Αυγούστου: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 1 Αυγούστου, στην Ελλάδα και τον κόσμο.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 31 Ιουλ 2025 | 08:12

Σαν σήμερα, 31 Ιουλίου: Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 31 Ιουλίου, στην Ελλάδα και τον κόσμο.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 14 Ιουλ 2025 | 06:41

Τρεις θάνατοι από πνιγμό την Κυριακή σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Τήλο

Τρία περιστατικά πνιγμού καταγράφηκαν χθες Κυριακή (13/7) σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ IMPERIAL COLLEGE LONDON 09 Ιουλ 2025 | 19:46

Καύσωνας στην Ευρώπη: 2.300 θάνατοι από αιτίες που σχετίζονται με τη ζέστη σε 10 ημέρες - 96 στην Αθήνα

Από τους 2.300 ανθρώπους που εκτιμάται ότι πέθαναν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 1.500 θάνατοι συνδέονταν με την κλιματική αλλαγή

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 09 Ιουλ 2025 | 11:58

Το πρόσφατο κύμα καύσωνα στην Ευρώπη ενδέχεται να προκάλεσε τον θάνατο σε 2.300 ανθρώπους

Η έρευνα επικεντρώθηκε στις 10 ημέρες, ως τις 2 Ιουλίου, στη διάρκεια των οποίων μεγάλα τμήματα της δυτικής Ευρώπης επλήγησαν από ακραία ζέστη.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 08 Ιουλ 2025 | 06:41

Ειρήνη Μουρτζούκου: Πώς την "έδεσαν" για τον χαμό των τριών βρεφών - Τα στοιχεία που έδειξαν ασφυκτικούς θανάτους

Η Ειρήνη Μουρτζούκου οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Αχαΐας.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ 21 Ιουν 2025 | 12:40

Ελληνικό: Το κοινό εύρημα σε μητέρα και κόρη και η νέα μαρτυρία "φωτιά" - "Θα σου πούμε εμείς τι θα πεις στην αστυνομία"

Τρεις άνθρωποι, τρεις περίεργοι θάνατοι στην ίδια οικογένεια μέσα σε δεκατρείς ημέρες

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ 24 Μαϊ 2025 | 12:09

Ελληνικό: Αντιφάσεις και νέα πρόσωπα κλειδιά - Η οικιακή βοηθός, η στενή φίλη, η Ιταλίδα αποκλειστική και η... λογίστρια

Καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη της έρευνας οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις των τριών θανάτων στο Ελληνικό.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Μαϊ 2025 | 15:37

Σταματίνα Τσιμτσιλή: "Δύσκολη μέρα για τον Alpha - Έφυγαν δύο νέοι άνθρωποι" - Συγκινημένη η παρουσιάστρια

Συγκινημένη η Σταματίνα Τσιμτσιλή και οι συνεργάτες της για την απώλεια δυο συνεργατών του Alpha

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 19 Μαϊ 2025 | 18:20

Ελληνικό: Έρευνες για αρσενικό και δηλητήρια στις σορούς - Πέθανε και από νεφρική ανεπάρκεια η Βέρα Σιδηροπούλου [βίντεο]

Σύμφωνα με την εκπομπή "Open Τώρα", στις τρεις σορούς θα γίνουν εργαστηριακές έρευνες για να φανεί αν θα βρεθούν δηλητήρια ή βαρέα μέταλλα, όπως το αρσενικό - Η αποκάλυψη για την αιτία θανάτου της 78χρονης

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΕΝΤΕΡΗΣ 18 Μαϊ 2025 | 11:34

Ελληνικό: Eξετάζουν ακόμα και χρόνια δηλητηρίαση για την οικογένεια - Στο "μικροσκόπιο" οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους

Στο "μικροσκόπιο" βρίσκονται και τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των τριών νεκρών. Ήδη έχει ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου.

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 17 Μαϊ 2025 | 10:25

Ελληνικό: Τρεις ιατροδικαστικές υπηρεσίες και εξειδικευμένα εργαστήρια ψάχνουν για ίχνη τοξικής ουσίας

Ψάχνουν προς πάσα κατεύθυνση για να εντοπίσουν, αν υπάρχει, κάποιο ίχνος που να μαρτυρά εγκληματική ενέργεια πίσω από τους τρεις θανάτους.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΩΝ 15 Μαϊ 2025 | 21:58

Ελληνικό: Υπάρχει γυναίκα που επιχείρησε να αρπάξει την υπογραφή του γιου στο νοσοκομείo;

Πρόκειται για τη γυναίκα η οποία σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες επιχείρησε να αρπάξει την υπογραφή του 75χρονου γιου, ενώ εκείνος ήταν στο νοσοκομείo

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΘΡΙΛΕΡ 15 Μαϊ 2025 | 18:22

Ελληνικό: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του 75χρονου γιου και 78χρονης - Τι έδειξαν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις

Ενδιαφέρον προκαλούν τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους των δύο παιδιών της 98χρονης.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 15 Μαϊ 2025 | 18:13
ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Μαϊ 2025 | 13:56

Θρίλερ στο Ελληνικό: "Μου ζήτησαν φωτογραφίες και χαρτιά, δεν ξέρω ποιοι ήταν", λέει η οικιακή βοηθός [βίντεο]

Η 55χρονη οικιακή βοηθός μένει σε ένα σπίτι που έχει κληρονομήσει από ένα πρόσωπο το οποίο πρόσεχε στο παρελθόν, πριν από ένα διάστημα περίπου 24 ετών.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 14 Μαϊ 2025 | 22:56

Ελληνικό: Για κατάθεση στη ΓΑΔΑ η μυστηριώδης γυναίκα που προσπάθηκε να αρπάξει την υπογραφή του 75χρονου

Μια Ιταλίδα και ένας συμβολαιογράφος επισκέφθηκαν τον 75χρονο δύο φορές στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να αποσπάσουν την υπογραφή του για τη μεταβίβαση ενός ακινήτου - Τι έδειξε η πρώτη ιατροδικαστική για την 98χρονη

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 14 Μαϊ 2025 | 18:22

Ελληνικό: Τρίτη γυναίκα στην υπόθεση των τριών θανάτων - Οι επισκέψεις και οι υποψίες ότι "κάποιος πήγε να φάει το σπίτι"

Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και ο δικηγόρος των συγγενών για τις επισκέψεις που δέχτηκε ο 75χρονος στο νοσοκομείο.

ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ 14 Μαϊ 2025 | 06:21

Ελληνικό: Η δεύτερη γυναίκα που θα εξετάσουν οι Αρχές και η ύποπτη μεταφορά χρημάτων - Τι κατέθεσε η οικιακή βοηθός

Δεν πρόκειται για την οικιακή βοηθό, αλλά για μια άλλη γυναίκα που φέρεται να έχει σχέση με την υπόθεση στο Ελληνικό.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 13 Μαϊ 2025 | 06:54

Ελληνικό: Ποια άλλα πρόσωπα εκτός της οικιακής βοηθού βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών

Δεν αποκλείεται, άτομα που γνώριζαν την οικονομική επιφάνεια της οικογένειας, να επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τους θανάτους.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΘΑΝΑΤΩΝ 12 Μαϊ 2025 | 21:28

Ελληνικό: H οικιακή βοηθός ζει στην Ελλάδα 8 χρόνια, δεν είχε ταυτότητα, ούτε διαβατήριο - Το προφίλ της

Η ανεξήγητη αλυσίδα θανάτων έχει κοινό παρονομαστή την παρουσία της γυναίκας βουλγαρικής καταγωγής.

ΣΤΟ MEGA 12 Μαϊ 2025 | 18:22

Θρίλερ στο Ελληνικό: Τι λέει η οικιακή βοηθός - "Χωρίς να φταίω θα βρω τον μπελά μου" - Οι αντιφάσεις και τα κλειδιά του σπιτιού

Η οικιακή βοηθός βουλγαρικής καταγωγής, που εμφανίστηκε ξαφνικά τον Φεβρουάριο στο σπίτι της οικογένειας, δηλώνει αθώα και με σπασμένη φωνή λέει ότι φοβάται μήπως βρεθεί μπλεγμένη

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 12 Μαϊ 2025 | 16:33

Θρίλερ στο Ελληνικό: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τους τρεις θανάτους στην οικογένεια Σιδηροπούλου

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους τρεις θανάτους στην οικογένεια στο Ελληνικό - Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει η Βουλγάρα οικιακή βοηθός, η οποία φέρεται να έχει προσληφθεί τους τελευταίους μήνες

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ. 12 Μαϊ 2025 | 10:08

Δημογλίδου για Ελληνικό: Τα μέλη της οικογένειας είχαν προβλήματα υγείας - Οι μάρτυρες που θα κληθούν

Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών έχει μπει ο μυστήριος θάνατος μίας εύπορης οικογένειας στο Ελληνικό τα μέλη της οποίας έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα 13 ημέρων.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΚΡΟΨΙΑ-ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ 12 Μαϊ 2025 | 07:30

Ελληνικό - Θρίλερ με τους 3 θανάτους σε οικογένεια: Η οικονομική επιφάνεια, ο ρόλος της οικιακής βοηθού και τα έγγραφα

Στο κάδρο των ερευνών βρίσκεται οικιακή βοηθός με καταγωγή από τη Βουλγαρία, η οποία εργαζόταν από τον περασμένο Φεβρουάριο στο σπίτι της οικογένειας στο Ελληνικό.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 11 Μαϊ 2025 | 15:13

Ελληνικό: Μπλοκαρίστηκε η ταφή των σορών της οικογένειας - "Μετά τους θανάτους εντοπίστηκαν άτομα που άδειαζαν το σπίτι"

Το Ανθρωποκτονιών ανέλαβε πλέον τη διερεύνηση για τον θάνατο τριών μελών της ίδιας οικογένειας στο Ελληνικό μέσα σε διάστημα 13 ημερών.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ 11 Μαϊ 2025 | 13:15

Ερευνα για 40 θανάτους από κορονοϊό σε νοσοκομείο την περίοδο της πανδημίας - Κλειδί οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης

Η θνητότητα έφτασε στο 100%, καθώς οι 40 ασθενείς, ηλικίας από 40 έως 67 ετών, πέθαναν εντός του νοσοκομείου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ 10 Μαϊ 2025 | 00:10

Θρίλερ στο Ελληνικό: Τρία μέλη της ίδιας οικογένειας πέθαναν μέσα σε 2 εβδομάδες - Οι συμπτώσεις και η Βουλγάρα οικιακή βοηθός [βίντεο]

Μια εύπορη, τριμελής οικογένεια στο Ελληνικό ξεκληρίστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες - Πρώτη η μητέρα, Κατερίνα Σιδηροπούλου, μετά η κόρη, Βέρα, και τελευταίος ο γιος, Μιχάλης - Δεν έχουν γίνει νεκροψίες

ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΑΙΤΙΑ 01 Μαϊ 2025 | 14:30

Θάνατος Τζιν Χάκμαν: Από τι πέθανε η Μπέτσι Αρακάουα - Βρέθηκε υγρό στους πνεύμονες

Τι αναφέρει το τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα για τον Τζιν Χάκμαν και την 65χρονη σύζυγό του - Επιβεβαιώθηκε ότι η αιτία θανάτου του ηθοποιού είναι καρδιακή νόσος

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ 04 Απρ 2025 | 10:39

Γιώργος Τσούκαλης: "Λύγισα όταν είδα τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν"

Συνέντευξη παραχώρησε ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης. Μίλησε για τον μικρό Αλεξ και τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ 01 Μαρ 2025 | 08:18

Τζιν Χάκμαν: Νεκρός δέκα ημέρες πριν βρεθεί στο σπίτι του - Τι αποκαλύπτει η έρευνα

Ο 95χρονος σταρ του Χόλιγουντ και η 63χρονη σύζυγός του, η πιανίστρια Μπέτσι Αρακάουα, βρέθηκαν νεκροί την περασμένη Τετάρτη

Η ΕΚΘΕΣΗ 06 Φεβ 2025 | 18:33

ΕΟΔΥ: Συνεχίζει να θερίζει η γρίπη, 7 νέοι θάνατοι - Σε ύφεση ο κορονοϊός

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 27 Ιανουαρίου -2 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν 15 νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 7 νέοι θάνατοι

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Ιαν 2025 | 17:51

ΕΟΔΥ: Ακόμη 10 θάνατοι από γρίπη που παραμένει σε έξαρση - 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό

Μείωση παρουσιάζει η θετικότητα του κορονοϊού - Αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 20-26 Ιανουαρίου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 29 Ιαν 2026 | 06:39

Βιολάντα: Το αυθαίρετο υπόγειο και η μοιραία ασφαλτόστρωση - Από το καλοκαίρι μύριζε, παραδέχτηκε ο ιδιοκτήτης

Οκτώ οι καταθέσεις για οσμή στη Βιολάντα - Ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε ότι είχε αναφορές από το καλοκαίρι - Ο τεχνικός ασφαλείας υποστήριξε ότι ήταν εξωτερικός συνεργάτης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 28 Ιαν 2026 | 06:57

Πώς έγινε η έκρηξη στη Βιολάντα: Τρύπιοι σωλήνες μέσα σε τσιμέντο γέμισαν αέριο το υπόγειο -"Πότισαν" το υπέδαφος

Τρύπα στις σωληνώσεις που μετέφεραν το προπάνιο από τις δεξαμενές αποθήκευσης στους φούρνους της βιομηχανίας - Τι έδειξε η αυτοψία στον χώρο της "Βιολάντα"¨.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 27 Ιαν 2026 | 14:52

"Βιολάντα": Διαρροή αερίου και έκρηξη στους φούρνους η πιο πιθανή αιτία για την τραγωδία στο εργοστάσιο

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλεται σε νέφος σκόνης αλευριού - Η τελευταία μελέτη πυρασφάλειας-πυρανίχνευσης

"ΜΠΑΛΑΚΙ" ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ 27 Ιαν 2026 | 06:52

Γλυφάδα: Μόλις 11 ημέρες έμεινε στο ψυχιατρείο ο 46χρονος μετά την αποφυλάκιση -Χωρίς ιατρική παρακολούθηση από το 2023

Εντεκα ημέρες έμεινε στο "Δρομοκαΐτειο" ΨΝΑ ο 46χρονος, μετά την αποφυλάκισή του για τη δολοφονία της μητέρας του - Σε ισχύ ήταν μόνο οι περιοριστικοί όροι.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 27 Ιαν 2026 | 06:39

Τι προκάλεσε τη φονική έκρηξη στη "Βιολάντα" - Το προπάνιο, το αλεύρι και τα κρίσιμα κενά ασφάλειας

Οι Αρχές συλλέγουν όλα τα στοιχεία για να οδηγηθούν στα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη στο εργοστάσιο της "Βιολάντα", με τις 5 νεκρές εργαζόμενες.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Ιαν 2026 | 06:51

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Από τη μητροκτονία του 2014 στην πατροκτονία του 2026 - Πώς έφτασε ξανά στο έγκλημα ο 46χρονος

Ο 46χρονος είχε κατακρεουργήσει την μητέρα του μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους στην Άνω Γλυφάδα - Σχεδόν 12 χρόνια μετά έστησε καρτέρι θανάτου στον πατέρα του.

ΠΡΑΤΗΡΙΑ 25 Ιαν 2026 | 08:30

Πειραγμένες αντλίες: Το κόλπο με την "αριθμομηχανή" που έκλεβε λίτρα από τους οδηγούς - Στα 25 εκατ. ευρώ η ζημιά

"Calculator" ήταν η ονομασία στο παράνομο λογισμικό που χρησιμοποιούσαν τα συνεργαζόμενα πρατήρια του κυκλώματος, το οποίο προσομοιάζει με αριθμομηχανή.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΡΗΞΗ 24 Ιαν 2026 | 08:52

Έκρηξη στη "Jacky.O": Ο 41χρονος δράστης "δείχνει" πρώην συγκρατούμενο και μυστηριώδη γυναίκα - "Δεν μπορώ να πω όνομα"

"Δεν θα σας πω ποιος έδωσε την εντολή γιατί φοβάμαι για την ζωή μου", είπε ο 41χρονος βομβιστής - Πώς "έμπλεξε" τον 32χρονο αδελφό του και μία φίλη της αδελφής τους.

ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 23 Ιαν 2026 | 07:04

"87 χιλιάρικα σε 5 μήνες": Οι απίστευτοι διάλογοι του κυκλώματος που έκλεβε τους πελάτες των βενζινάδικων

Οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι ενδεικτικοί για το μέγεθος των κερδών, την απληστία των μελών της και την κοροϊδία με την οποία αντιμετώπιζαν τους πολίτες.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 22 Ιαν 2026 | 07:28

Πρατήρια με πειραγμένες αντλίες: Πώς έκλεψαν 25 εκατ. ευρώ - Τα "κρυφά" δωμάτια, οι στρατολογητές και ο τσιλιαδόρος

Η μεγάλη εγκληματική οργάνωση με τις "πειραγμένες" αντλίες είχε φροντίσει με κάθε τρόπο να "θωρακίζεται" σε περίπτωση ελέγχου των αρχών.

ΠΩΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ 22 Ιαν 2026 | 07:25

Δολοφονία ξενοδόχου στη Ρόδο: Η κακή σκηνοθεσία του "τροχαίου", τα σημεία στίξης στο SMS και το αυτοκόλλητο

Σειρά λαθών του 49χρονου δράστη οδήγησαν τις αρχές να ερευνήσουν το ενδεχόμενο της δολοφονίας, παρά την προσπάθεια να παραπλανήσει τις αρχές και να αποδοθεί ο θάνατος σε τροχαίο

12 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 21 Ιαν 2026 | 07:21

Αρωμα Greek Mafia στις "πειραγμένες" αντλίες - Τουλάχιστον 30 βενζινάδικα έκλεβαν τους πελάτες τους

Στα 25 ευρώ βενζίνη, έβαζαν 19, στα 50 ευρώ έβαζαν 38 και στα 100 ευρώ έβαζαν 75 ευρώ - Συνελήφθησαν 12 άτομα μεταξύ των οποίων και ένας συνεργάτης του "Θαμνάκια".

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI 20 Ιαν 2026 | 09:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο μικροσκόπιο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων που φέρεται να έλαβε 60.000 ευρώ

Γνωστός συνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων, με συχνή τηλεοπτική παρουσία, βρίσκεται ανάμεσα στους 12 αγρότες, που ελέγχονται για χορήγηση παράνομων επιδοτήσεων.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 20 Ιαν 2026 | 07:50

Κορυδαλλός: Το βαρύ παρελθόν του 49χρονου Αλβανού βαρυποινίτη και του 28χρονου δράστη πίσω από τη δολοφονία

Ο 49χρονος Alia Jani, χαρακτηριζόταν ως ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς της γειτονικής χώρας.

ΤΙ ΛΕΝΕ 20 Ιαν 2026 | 07:08

Οι δραματικές στιγμές των 8 ορειβατών μετά την πτώση στον χιονισμένο Ταΰγετο -Διάσωση στα 2.200 μέτρα

Για τουλάχιστον πέντε ώρες, η ομάδα των οκτώ ορειβατών, έμεινε εγκλωβισμένη σε ένα χιονισμένο διάσελο σε υψόμετρο άνω των 2.200 μέτρων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟΣ 19 Ιαν 2026 | 07:50

Φωτιά στο Πέραμα: "Να φύγουν οι δεξαμενές καυσίμων από τις γειτονιές", λέει ο δήμαρχος - Καταθέτει μήνυση

"Πρέπει επιτέλους να γίνει δεκτό το αίτημά μας να μην υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων σε γειτονιές με σχολεία και σπίτια", σημειώνει ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 19 Ιαν 2026 | 07:06

Εγκλημα στο Αγρίνιο: Το τηλεφώνημα "κλειδί" και η ερωτική αντιζηλία - Κενά στις περιγραφές του 44χρονου δράστη

Τι προηγήθηκε της δολοφονίας στο Αγρίνιο - Οι κινήσεις δράστη και θύματος πριν τους πυροβολισμούς.

ΝΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Ιαν 2026 | 08:43

Αγρίνιο: "Αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε εκείνος" - Τα κενά στις περιγραφές του 44χρονου δολοφόνου

"Τσακωνόντουσαν. Είχαν και οι δύο ντουφέκια και έλεγαν όλοι μην τουφεκίσει ο ένας τον άλλο" λένε κάτοικοι - Η φιλία που έγινε έχθρα "για τα μάτια μιας γυναίκας"

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Ιαν 2026 | 11:15

Αγιος Δημήτριος: Εβαλε τον γείτονά της να πυροβολήσει τον "Θείο" γιατί προσέλαβε τον γιο της για ντελίβερι

"Καθάρισέ τον", φώναξε στον 39χρονο χούλιγκαν η 42χρονη - Ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου είχε συλληφθεί ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης χούλιγκαν της ΑΕΚ

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ Η ΣΠΕΙΡΑ 17 Ιαν 2026 | 08:36

Αττική: Ο "τσιλιαδόρος" της δολοφονίας αστυνομικών λήστευε βενζινάδικα με... σοφέρ το 33χρονο μοντέλο

Τουλάχιστον 12 φορές "χτύπησε" η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ στην Αττική - Σε ρόλο μεταφορέα η 33χρονη που δήλωνε και... ψυχολόγος

ΣΠΑΤΑ 16 Ιαν 2026 | 07:19

Απάτες με "SMS Blaster": Πώς δύο Κινέζοι υπέκλεπταν τραπεζικά στοιχεία από κοντινά κινητά ανυποψίαστων

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν επιδοθεί σε μια εξειδικευμένη μορφή κακόβουλης δραστηριότητας με την ονομασία "SMSΒlaster Attacks".

ΒΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 15 Ιαν 2026 | 07:59

Ερέτρια: Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από εννέα ανήλικους - Με αφορμή μία κοπέλα

Εννέα ανήλικοι, ηλικίας 16 και 15 χρόνων, εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό ενός 16χρονου. Ο μαθητής δέχθηκε άγρια επίθεση και τραυματίστηκε σοβαρά.

ΘΡΙΛΕΡ 15 Ιαν 2026 | 07:12

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Ερευνες σε Γερμανία και Ζωγράφου - "Ξεσκονίζουν" το παρελθόν της

Αίτημα στις Γερμανικές αρχές για στοιχεία που αφορούν το παρελθόν της 16χρονης Λόρα, έχει υποβάλλει η Ελληνική Αστυνομία.

ΑΓΩΝΙΑ 14 Ιαν 2026 | 06:56
ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ 13 Ιαν 2026 | 07:57

Αγ. Δημήτριος: Αρχηγός ομάδας χούλιγκαν ο 39χρονος που δέχθηκε πυροβολισμούς - "Ο 'Θείος' ξέρει ποιος πυροβόλησε"

Ο 39χρονος ιδιοκτήτης νοσηλεύεται σε κλινική και μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος - Στο μικροσκόπιο το οπαδικό παρελθόν του και το "θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς του μαγαζιού.

13 Ιαν 2026 | 07:26

Σέρρες: Νέα ερωτήματα για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου Αγγελου - Αναζητούν DNA και δεύτερου δράστη

Τι αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι φίλοι του 17χρονου Αγγελου και τι υποστηρίζει η οικογένειά του.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 13 Ιαν 2026 | 06:57

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Οι μυστικές πωλήσεις, η συνάντηση με άγνωστο και το ταξί για την Αθήνα

Στην πορεία της έρευνας για τον εντοπισμό της οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η 16χρονη Λόρα "συγκέντρωνε" χρήματα.

ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΙΛΑΝΟ 12 Ιαν 2026 | 07:34

Διακοπές - βιτρίνα για τρεις Αμερικανίδες στην Ελλάδα - Μετέφεραν 72 κιλά κάνναβης στην Ιταλία και συνελήφθησαν

Η "Nicole", η "Michelle" και η "Shirley", είχαν έρθει στη χώρα μας, με πρόσχημα τις διακοπές των εορτών των Χριστουγέννων.

ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΣΚΗΝΕΣ 10 Ιαν 2026 | 10:42

Πάτρα: Ο 29χρονος κλότσησε εννέα συνεχόμενες φορές τον 30χρονο πατέρα έξι παιδιών στο κεφάλι

Επί πέντε και πλέον ώρες οι τέσσερις συλληφθέντες προσπαθούσαν να πείσουν τον ανακριτή

ΒΙΝΤΕΟ 09 Ιαν 2026 | 07:29

Πάτρα: Σοκάρουν οι εικόνες από τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο μπαρ - Εχουν συλληφθεί 4 άτομα

Το βίντεο από την άγρια επίθεση που οδήγησε στο θάνατο του 30χρονου Κώστα σε κέντρο διασκέδασης της Πάτρας στις 4 Γενάρη, προκαλεί αποτροπιασμό.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 08 Ιαν 2026 | 07:06

Σέρρες: Σοκάρει η ιατροδικαστική για τον 17χρονο - Ρήξη οργάνων και χτυπήματα στο κεφάλι από κλωτσιές και μπουνιές

Η ιατροδικαστική διερεύνηση στο άψυχο σώμα του 17χρονου Άγγελου, προκαλεί αποτροπιασμό και μαρτυρά το μέγεθος της άγριας επίθεσης από τον 15χρονο.

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ 07 Ιαν 2026 | 09:09

Ροζ Πάνθηρες: Βαρύ παρελθόν για τους Σέρβους διαρρήκτες του κοσμηματοπωλείου - Εκαναν τους τουρίστες μετά τη ληστεία

"Μπούκαραν" με όπλα και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 580.000 ευρώ - Είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου του κοσμηματοπωλείου έξι φορές πριν το ληστέψουν.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 07 Ιαν 2026 | 07:00

Σέρρες: "Αν τα χαλάσετε, να τα φτιάξεις μαζί μου" - Το μήνυμα που οδήγησε στον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Ο 17χρονος ντράπηκε να ανέβει στο σπίτι του χτυπημένος, για να δώσει εξηγήσεις στους γονείς του, και πήγε στο υπόγειο, όπου τον βρήκε νεκρό η αδελφή του.

ΥΠΟΠΤΕΣ ΛΗΨΕΙΣ 04 Ιαν 2026 | 08:13

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τρεις "οικογένειες" είχαν στήσει κανονική βιομηχανία για να εισπράτουν παράνομες επιδοτήσεις

Υποπτες λήψεις επιδοτήσεων από τουλάχιστον δέκα παραγωγούς σε όλη τη χώρα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 30 Δεκ 2025 | 07:00

Βαρδούσια: Αργός και αγωνιώδης ο θάνατος των 4 ορειβατών - Νέα στοιχεία για την τραγωδία, πώς τους καταπλάκωσε το χιόνι

Αργό και αγωνιώδη ασφυκτικό θάνατο είχαν οι τέσσερις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια Όρη.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 29 Δεκ 2025 | 07:45

Γκύζη: Λύτρωση μέσα από τον θάνατο έψαχνε ο 74χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

Η γυναίκα ήταν κατάκοιτη πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι, μια κατάσταση που φαίνεται πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί ο σύζυγός της.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 29 Δεκ 2025 | 06:33

Βαρδούσια: Οι 3 πιθανές αιτίες θανάτου των ορειβατών - Το παράδοξο με τη χιονοστιβάδα

Το "έξυπνο ρολόι" πιθανόν θα αναδείξει την πορεία που ακολούθησαν οι άτυχοι ορειβάτες, τη στιγμή που ακινητοποιήθηκαν από την πλήξη της χιονοστιβάδας.

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ 28 Δεκ 2025 | 07:48

Βαρδούσια:  Διακόσια μέτρα αποδείχθηκαν μοιραία για τους τέσσερις ορειβάτες - Οι εκτιμήσεις των διασωστών

Τα έμπειρα στελέχη της ΕΜΑΚ αναφέρουν πως οι τέσσερις ορειβάτες βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.

ΕΙΧΕ ΟΦΕΙΛΕΣ 500.000 ΕΥΡΩ 27 Δεκ 2025 | 08:09

Κολωνάκι: Ο 60χρονος κλείδωνε τη μητέρα του στο σπίτι, οι καβγάδες και τα χρέη - Δεν πήγε ούτε στην κηδεία της

Χρειάστηκαν σχεδόν 4 χρόνια,για να αποδειχθεί ότι το… δυστύχημα από αναμμένο τσιγάρο που είχε στήσει ο 60χρονος γιος της, ήταν ένα φρικτό έγκλημα.

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 26 Δεκ 2025 | 09:59

Εκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο: Εντολή από τις φυλακές βλέπουν οι Αρχές - Η σύνδεση με τον "ληστή με το τατουάζ"

Κοινά χαρακτηριστικά με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης και πάλι στη Θεσσαλονίκη στις 3 Μαΐου 2025 - Κίνητρα αντεκδίκησης εξετάζει η ΕΛΑΣ

GREEK MAFIA 24 Δεκ 2025 | 07:09

Greek Mafia: Στο στόχαστρο του ελληνικού FBI οι τέσσερις εκτελεστές του "Έντικ" που παραμένουν ασύλληπτοι [εικόνες]

ΤΑ τέσσερα ασύλληπτα.. "πιστόλια" του Έντικ κατηγορούνται για τις δολοφονίες του "Θείου Τζο", του "Ράμπο", του "Νιόνιου" και του "Ζαμπόν".

ΟΠΕΚΕΠΕ 23 Δεκ 2025 | 07:18

Κώστας Ανεστίδης: Τι οδήγησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του αγροτοσυνδικαλιστή – Τα ευρήματα της έρευνας

Στο μικροσκόπιο των αρχών ο αγροτοσυνδικαλιστής που την περίοδο 2019–2024 είχε λάβει ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ άνω των 122.000 ευρώ.

ΑΤΤΙΚΗ 22 Δεκ 2025 | 06:49

Διάλογοι σοκ με μαθητές που πουλούσαν ναρκωτικά σε σχολεία - Πώς δρούσε η συμμορία "άγουρων" διακινητών

Οι καταγεγραμμένες επικοινωνίες αποτυπώνουν τις σκληρές πρακτικές των δυο αρχηγικών μελών της ομάδας, του 20χρονου "Μπρά" και του 19χρονου "Κίτσου".