Έφεση άσκησε ο εξαφανισμένος Αρτέμης Σώρρας μέσω του δικηγόρου του

Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα, Βασίλης Νουλέζας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δεν αποκάλυψε αν ο πελάτης του βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό

dikigoros-swrra-den-emfanizetai-giati-dexetai-apeiles-gia-ti-zwi-tou
SHARE THIS
0
SHARES

Εφεση κατά της απόφασης με την οποία καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή έχει καταθέσει ο Αρτέμης Σώρρας μέσω του δικηγόρου του.  

«Η ποινή που επιβλήθηκε στον Αρτέμη Σώρρα είναι εξοντωτική και δυσανάλογη με τη βαρύτητα της πράξης του» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας και ξεκαθάρισε ότι η έφεση αφορά στην μείωση της ποινής αφού η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει αναστοατικό χαρακτήρα. Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι ο πελάτης του επιφυλάσσεται να εμφανιστεί στην εκδίκαση της έφεσης και δεν αποκάλυψε αν ο Αρτέμης Σώρρας – ο οποίος καταζητείται και διαφεύγει της σύλληψης- βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Θα ήταν σωστότερο να θέσει τον εαυτό του στην διάθεση της Δικαιοσύνης και στην εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης», δήλωσε ο κ. Νουλέζας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «εκείνος αποφασίζει, εγώ είμαι εντολοδόχος δικηγόρος και εκτελώ εντολές στα πλαίσια και στα όρια της εξουσιοδοτήσεως μου».

Όπως σημειώνει ο κ. Νουλέζας, ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Σώρρας δεν εμφανίζεται είναι επειδή δέχεται σοβαρές απειλές για τη ζωή του, προσθέτοντας συγκεκριμένα πως δύο φορές έχει δεχτεί «επίθεση δολοφονική, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είναι αρχηγός πολιτικού φορέα και αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλη ποινή».

«Αν και δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω και ακόμη κι αν γνώριζα που βρίσκεται δεν θα σας το αποκάλυπτα, σας λέω ότι δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να κρύβεται, να είναι φυγόποινος. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αύριο που αφορά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης πρωτόδικης καταδικαστικής του άρθρου 7 του κώδικα ποινικής δικονομίας, και δεν εμφανίζεται γιατί δεν είναι απαραίτητη, αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία και επίσης δέχεται απειλές και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όπως είπε αν απορριφθεί το αίτημα έφεσης την Τρίτη, θα μιλήσει με τον εντολέα του καθώς δεν γνωρίζει αν είναι στις προθέσεις του να παραδοθεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν ξέρει αν βρίσκεται στο εξωτερικό, τονίζοντας πάντως ότι "στις 17 και 18 του μηνός που επικοινώνησα με τον κ. Σώρρα και μου χορήγησε την εξουσιοδότηση για να ασκήσω έφεση δεν έλειπε στο εξωτερικό".

Που κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί αναζητούν κάποιο λάθος του Αρτέμη Σώρρα στους τρόπους επικοινωνίας του με οικεία πρόσωπα ή συνεργάτες με ηλεκτρονικά μέσα και συγκεκριμένα προσπαθούν να εντοπίσουν κάποια τηλεφωνική κλήση, ένα γραπτό μήνυμα ή ένα mail από τα οποία να προκύψει η τοποθεσία που βρίσκεται.

Ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ έχει προβεί σε έρευνες σε σπίτια οικείων προσώπων χωρίς αποτέλεσμα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει βρει καταφύγιο σε σπίτι πιστού οπαδού του. Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαφύγει για την Ιταλία μέσω του λιμένα Πατρών. Ωστόσο από μια πρώτη έρευνα στα δρομολόγια των πλοίων το κρίσιμο χρονικό διάστημα, δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος του είτε σε λίστες επιβατών είτε σε κάμερες ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα για ηλεκτρονικά “αποτυπώματα” του... διαγγέλματός του έχει παγώσει καθώς η απόφαση της καταδίκης του δεν έχει καθαρογραφεί και δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και θα πρέπει να αναμένεται διάταξη του εισαγγελέα για την άρση του απορρήτου.  

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook