Follow us

Δώδεκα χρόνια μετά το τέλος της 17Ν

Σήμερα, 12 χρόνια μετά την έκρηξη στον Πειραιά, τα περισσότερα μέλη της 17Ν έχουν αποφυλακιστεί, κάποια βρίσκονται στη φυλακή, ενώ ο Χρ. Ξηρός έχει εξαφανιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο.

Δώδεκα χρόνια μετά το τέλος της 17Ν

29 Ιουνίου 2002. Ημέρα: Σάββατο. Ώρα: 22:25. Τόπος: Λιμάνι Πειραιά. Ο Σάββας Ξηρός, ο «Μιχάλης» ή «Σπύρος» της 17 Νοέμβρη, μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον «Λουκά» της 17Ν, φθάνουν στο λιμάνι με ένα ταξί. Στόχος βομβιστικής επίθεσης τα εκδοτήρια της ναυτιλιακής εταιρείας Minoan Flying Dolphins, που είχε θεωρηθεί υπεύθυνη για το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» δύο χρόνια νωρίτερα.

Την ώρα που ο Σάββας Ξηρός τοποθετούσε το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό, αυτός εξερράγη τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πρόσωπο, το στήθος και τα άνω άκρα.

Την ώρα που ο Σάββας Ξηρός τοποθετούσε το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό, αυτός εξερράγη τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πρόσωπο, το στήθος και τα άνω άκρα. Είχε σπάσει κατά λάθος το πλαστικό τζάμι του κινεζικού ρολογιού του μηχανισμού. Οι δείκτες του ενώθηκαν με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση του κυκλώματος της βόμβας και την έκρηξή της.

Ο τραυματισμένος τρομοκράτης μεταφέρεται αρχικά στο Τζάνειο Νοσοκομείο και λίγο αργότερα στον Ευαγγελισμό. Κάποιες ώρες μετά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Φώτης Νασιάκος τηλεφωνεί στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Βέροια. «Εχουμε 17», λέει ο Φώτης Νασιάκος στον υπουργό. Ενα κινέζικο ρολόι ξετύλιγε 27 χρόνια δράσης της 17 Ν, με 23 δολοφονίες και 66 τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δώδεκα χρόνια μετά το τέλος της 17Ν

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν στα χέρια τους έναν τρομοκράτη-αγιογράφο, γιο του παπά Τριαντάφυλλου από την Ικαρία. Η φωτογραφία του δίνεται στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία τους οδηγούν στο εργαστήριο του στον Κολωνό και στο σπίτι του στην Παλλήνη, ενώ προσάγεται για ανάκριση και η Ισπανίδα η σύντροφός του, Αλίθια Ρομέρο Κορτές. Τα εργαστήρια πιστοποιούν την 17 Νοέμβρη. Το 38άρι περίστροφο που βρέθηκε στο τσαντάκι του Σάββα Ξηρού έχει τη «σφραγίδα» της 17 Νοέμβρη.

Είναι το όπλο που είχαν κλέψει μέλη της οργάνωσης από τον 28χρονο αστυνομικό Χρήστο Μάτη, όταν εισέβαλαν στο υποκατάστημα της «Εθνικής Τράπεζας» στα Πετράλωνα, στις 24 Δεκεμβρίου 1984, αρπάζοντας 7,5 εκατομμύρια δραχμές και σκοτώνοντας τον άτυχο αστυνομικό. Είχαν βρεθεί επίσης, δύο χειροβομβίδες, δύο αρμαθιές κλειδιών και μία τηλεκάρτα.

Στο διαμέρισμα της Πάτμου βρέθηκε μεγάλο μέρος του οπλοστασίου της οργάνωσης (ρουκέτες, μπαζούκας, χειροβομβίδες αυτόματα, πυροκροτητές, εκρηκτικά, λοιπός οπλισμός), προκηρύξεις, η κόκκινη σημαία με το κίτρινο αστέρι, το λάβαρο της 17Ν, καθώς και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αποδείχτηκε πολύτιμος στη συνέχεια.

Ακολουθεί η επιχείρηση της αστυνομίας με επικεφαλής τον διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, υποστράτηγο Στέλιο Σύρο, στην οδό Πάτμου 84 στα Κάτω Πατήσια, όπου βρίσκεται οπλισμός και το «κατεβασμένο» λάβαρο της 17Ν ακολουθεί άλλη επιχείρηση στη γιάφκα της οργάνωσης, στην οδό Δαμάρεως, στο Παγκράτι.

Στο διαμέρισμα της Πάτμου βρέθηκε μεγάλο μέρος του οπλοστασίου της οργάνωσης (ρουκέτες, μπαζούκας, χειροβομβίδες αυτόματα, πυροκροτητές, εκρηκτικά, λοιπός οπλισμός), προκηρύξεις, η κόκκινη σημαία με το κίτρινο αστέρι, το λάβαρο της 17Ν, καθώς και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αποδείχτηκε πολύτιμος στη συνέχεια.

Σε αυτό της Δαμάρεως βρέθηκε μεγάλο μέρος των αντιαρματικών ρουκετών που είχαν κλέψει μέλη της οργάνωσης τα Χριστούγεννα του 1989 από το στρατόπεδο του Συκουρίου Λάρισας, οπλισμός και εκρηκτικά. Είχε περάσει από εκεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως αποκαλύπτει πρόσφατα και στο βιβλίο του, επιχειρώντας να κρύψει στοιχεία και να πάρει άλλα. Στην μπανιέρα βρίσκεται το πολεμικό όπλο G3A3 που είχε σκοτώσει τον Στήβεν Σόντερς.

Ενα αποτύπωμα συνδέει τον Σάββα Ξηρό με τη δολοφονία του Ελληνο-βρετανού εφοπλιστή Κωστή Περατικού (28 Μαΐου 1997), ενώ η ανάλυση του DNA αποδεικνύει τη συμμετοχή του και στην επίθεση με ρουκέτα κατά του Γερμανού πρέσβη Αλμπερτ Κούνα (16 Μαΐου 1999).

Η ανάληψη της ευθύνης για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα, αλλά και η δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς τον Ιούνιο του 2000, είχαν δώσει την αφορμή για τη συνεργασία των ελληνικών διωκτικών αρχών με συναδέλφους τους από το εξωτερικό, η οποία απέδωσε στο μέγιστο βαθμό.

Λίγους μήνες νωρίτερα, δημοσιεύονταν πληροφορίες που έλεγαν ότι οι αρχές ήταν έτοιμες να εξαρθρώσουν τη 17Ν, «φωτογραφίζοντας» κάποια μέλη της και κυρίως τον φερόμενο αρχηγό της Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Από το επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Νορμανδία», έλειπαν τα στοιχεία που θα οδηγούσαν σε αδιάσειστες κατηγορίες.

Δώδεκα χρόνια μετά το τέλος της 17Ν - εικόνα 2

Ακολουθεί σειρά συλλήψεων μελών της οργάνωσης. Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2002 συνελήφθη στους Λειψούς ο 58χρονος Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, γιος του ιστορικού ηγέτη των τροτσκιστών στην Ελλάδα Δημήτριου Γιωτόπουλου, ο οποίος είχε σπουδάσει οικονομικά στη Γαλλία την περίοδο 1968-1972, ενώ τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο Μιχάλης Οικονόμου. Η σύλληψη έγινε την ώρα που επιβιβαζόταν στο Δελφίνι φεύγοντας από του Λειψούς με προορισμό την Πάτμο. Ηταν παντρεμένος με τη Γαλλίδα βασκικής καταγωγής Μαρί-Τερέζ Πενό, η οποία ήταν καθηγήτρια.

Νωρίτερα, ο Χριστόδουλος και ο Βασίλης Ξηρός ομολογούσαν στις αρχές ότι την εμπλοκή τους στη 17Νοέμβρη, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Νωρίτερα, ο Χριστόδουλος και ο Βασίλης Ξηρός ομολογούσαν στις αρχές ότι την εμπλοκή τους στη 17 Νοέμβρη, με αποτέλεσμα να συλληφθούν. Την ίδια μέρα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και ο Διονύσης Γεωργιάδης. Στη Χιλιαδού Ευβοίας συνελήφθησαν ακόμα δύο μέλη της 17 Ν, ο Θεολόγος Ψαραδέλλης και ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος φερόταν να είχε ανακριθεί και παλαιότερα από την αστυνομία για τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη.

Στις 20 Ιουλίου συνελήφθησαν οι φίλοι και κουμπάροι Ηρακλής Κωστάρης και Κώστας Καρατσώλης, μεσίτες στο επάγγελμα. Ο πρώτος συνελήφθη στο χωριό Μόρφι της Θεσπρωτίας και ο δεύτερος στην Αγιά της Πρέβεζας, ενώ παραθέριζε με την οικογένειά του.

Την επόμενη μέρα συνελήφθη στο Μόρφι Θεσπρωτίας ο Θωμάς Σερίφης, φίλος του Ηρακλή Κωστάρη και ανιψιός του παλιού συνδικαλιστή Γιάννης Σερίφη, το όνομα του οποίου συνδέθηκε πολλές φορές με την εγχώρια τρομοκρατία από την αστυνομία, ωστόσο πάντοτε αθωωνόταν με τις δικαστικές αποφάσεις. Το όνομα του Γιάννη Σερίφη θα ενεπλέκετο αργότερα και με την υπόθεση της 17Ν τις επόμενες ημέρες, όμως και πάλι αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Εν τω μεταξύ, στις 24 Ιουλίου συνελήφθη ακόμα ένα μέλος της οικογένειας Σερίφη, ο Παύλος Σερίφης, ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα οικονομικά της οργάνωσης, και ο οποίος, ένα βράδυ πριν τη σύλληψή του βρισκόταν σ' ένα παραδοσιακό γλέντι με κλαρίνα στα χωριά των Αγράφων.

Μια μέρα νωρίτερα, είχε παραδοθεί στις αρχές ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Τέλιος από τη Θεσσαλονίκη, αφού προηγουμένως έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία». Ο Τέλιος κατέθεσε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα λόγω της συμμετοχής του στη 17Ν, με τις πρακτικές της οποίας διαφωνούσε μεν, αλλά δεν έφευγε φοβούμενος μήπως τον εκτελούσε κάποιο από τα άλλα μέλη της οργάνωσης.

Δώδεκα χρόνια μετά το τέλος της 17Ν - εικόνα 3

Στις 25 Ιουλίου συνελήφθη ο Πάτροκλος Τσελέντης, ένα από τα πρώτα μέλη της 17Νοέμβρη και ακολούθησαν οι: Νίκος Παπαναστασίου (26 Ιουλίου) και Σωτήρης Κονδύλης (1 Αυγούστου). Στις 9 Ιανουαρίου 2003 συνελήφθη και ο τραπεζικός υπάλληλος Ανέστης Παπαναστασίου, ξάδελφος του Νίκου Παπαναστασίου, ο οποίος όμως αθωώθηκε ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Η μοναδική γυναίκα που συνελήφθη για συμμετοχή στη 17Ν ήταν η Αγγελική Σωτηροπούλου, επειδή είχε βρεθεί αποτύπωμά της στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως. Ομως η Σωτηροπούλου αθωώθηκε στο δικαστήριο.

Η πιο σημαντική εξέλιξη, ωστόσο, ήταν η παράδοση του καταζητούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στις 5 Σεπτεμβρίου 2002 και ώρα 14:35, οπότε προσήλθε αυθόρμητα στο κτίριο της Γ.Α.Δ.Α. και δήλωσε προς το φρουρό της πύλης: «Είμαι ο Δημήτρης Κουφοντίνας και θέλω να παραδοθώ».

Για περίπου δύο μήνες κρυβόταν στο νησί της Αίγινας και το Αγκίστρι. Ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» για τη δράση της 17Ν.

Ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να «λείπουν» δύο από τα σύμβολα της 17Ν: η γραφομηχανή με την οποία γράφονταν οι προκηρύξεις και το «ιστορικό» 45άρι περίστροφο της οργάνωσης, που χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια δράσης

Ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να «λείπουν» δύο από τα σύμβολα της 17Ν, η γραφομηχανή με την οποία γράφονταν οι προκηρύξεις ανάληψης της ευθύνης ύστερα από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς και το πρώτο, «ιστορικό» 45άρι περίστροφο της οργάνωσης, εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια δράσης.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά την έκρηξη στον Πειραιά, τα περισσότερα μέλη της 17Ν έχουν αποφυλακιστεί, κάποια βρίσκονται ακόμη στη φυλακή, ενώ ο Χριστόδουλος Ξηρός τον περασμένο Ιανουάριο επέλεξε να εξαφανιστεί και να δώσει στίγμα συνέχισης της δολοφονικής του πορείας, κατασκευάζοντας τη βόμβα του παγιδευμένου βιβλίου που στάλθηκε στο Α.Τ. Ιτέας.

Ο Σάββας Ξηρός περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου τον ερχόμενο Οκτώβρη, στο αίτημά του να περιοριστεί κατ’ οίκον εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Δώδεκα χρόνια μετά το τέλος της 17Ν - εικόνα 4

Ο Σωτήρης Κονδύλης αποφυλακίστηκε το 2007 και εργάζεται σε εταιρεία πώλησης οικοδομικών υλικών. Ο Θωμάς Σερίφης αποφυλακίστηκε την ίδια χρονιά, παντρεύτηκε έχει ένα αγοράκι και εργάζεται σε εστιατόριο. Ο Διονύσης Γεωργιάδης αφέθηκε ελεύθερος το 2006, εκτίοντας τα 3/5 της ποινής του. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και έχει επιχείρηση επιπλοποιίας. Ο Παύλος Σερίφης αφέθηκε ελεύθερος το 2005, είναι συνταξιούχος. Ο Κώστας Καρατσώλης αποφυλακίστηκε το 2010 και εργάζεται πάλι σε μεσιτικό γραφείο.

Ο Νίκος Παπαναστασίου απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ομοφώνως στο Εφετείο, και έχει ανοίξει νέο κεραμοποιείο. Ο Κωνσταντίνος Τέλιος αποφυλακίστηκε πρόσφατα, είναι παντρεμένος και έχει ένα κοριτσάκι. Η Αγγελική Σωτηροπούλου αθωώθηκε. Εργάζεται κυρίως σε εστιατόρια, μένει με τον γιο της στον Βαρνάβα. Και ο Βασίλης Ξηρός αποφυλακίστηκε και εργάζεται στη Χαλκιδική. Εκτός φυλακής βρίσκονται επίσης ο Ηρακλής Κωστάρης και Πάτροκλος Τσελέντης. Θεολόγος Ψαραδέλης, Ανέστης Παπαναστασίου και Γιάννης Σερίφης είχαν κριθεί αθώοι.

Στη φυλακή παραμένουν εκτίοντας πολυετείς ποινές κάθειρξης οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Σάββας Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος, με τον τελευταίο να λαμβάνει τακτικές άδειες και ημερήσιες διανυκτερεύσεις, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα αποχωρήσει και αυτός από τον Κορυδαλλό.

Δώδεκα χρόνια μετά το τέλος της 17Ν - εικόνα 5

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Φούρνος το πρωί, εστιατόριο το βράδυ: Γιατί το More Φίλings στο Κουκάκι αξίζει την προσοχή σου

Η νέα άφιξη στην κουλ αθηναϊκή γειτονιά έχει άποψη, διπλό προφίλ και νοστιμιά σε κάθε της έκφραση.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 12:22

Η απάντηση Μαρινάκη για την ανάκληση της χρηματοδότησης του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τη 17 Νοέμβρη

"Δεν είναι δυνατόν, έκρινε ο ΕΚΚΟΜΕΔ, να επιδοτηθεί κάτι που θα προβάλει τον δολοφόνο και δεν θα προβάλει τα θύματα", τόνισε ο Π. Μαρινάκης.

«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ» 17 Δεκ 2025 | 09:25

Οργή Αλαφούζου κατά ΕΚΚΟΜΕΔ: "Έκοψαν" ντοκιμαντέρ του Παπαχελά γιατί μιλάει και ο Κουφοντίνας

Για "προληπτική λογοκρισία" από το ΕΚΟΜΕΔ κάνει λόγω ο Γ. Αλαφούζος με αφορμή την απόσυρση χρηματοδότησής στο ντοκιμαντέρ του Αλ. Παπαχελά για τη "17 ΝΟΕΜΒΡΗ".

ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ 17 Νοε 2025 | 20:54

Πολυτεχνείο: Με μεγαλειώδη πορεία τιμήθηκε η επέτειος - Για 23.000 κόσμο κάνει λόγο η ΕΛΑΣ - 13 συλλήψεις [εικόνες - βίντεο]

Με μια μεγάλη πορεία, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες και απλοί πολίτες τίμησαν την 52η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου - Χωρίς επεισόδια

42 ΕΤΩΝ 28 Μαϊ 2025 | 10:12

Σαν σήμερα η δολοφονία του εφοπλιστή Περατικού από τη 17Ν - Η προκήρυξη της οργάνωσης με τα λάθη

Σαν σήμερα, η τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" εκτέλεσε τον Κ. Περατικό, γόνο μιας από τις πιο γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ 11 Μαϊ 2025 | 20:50

Οταν ο Γιάννης Τσεκούρας "φωτογραφήθηκε" ως αρχηγός της "17 Νοέμβρη"

Τα γεγονότα της δεκαετίας του '80 κατά τα οποία ο Γιάννης Τσεκούρας, πολιτικός, πανεπιστημιακός και συγγραφέας "φωτογραφήθηκε" ως αρχηγός της οργάνωσης "17 Νοέμβρη" ξετυλίχθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσ/νίκης.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΜΩΡΕ! 02 Μαϊ 2025 | 13:10

Ο Πάσχος Μανδραβέλης "σφάζει" τον Καραμπελιά για το παρελθόν του: Οι αθλιότητες που καλλιέργησαν

Το σχόλιο του Πάσχου Μανδραβέλη για τον Γιώργο Καραμπελιά και την εκδήλωση στον Ιανό

ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ 17Ν 07 Μαρ 2025 | 17:40

Έκτορας Κουφοντίνας για Τέμπη: Η κυβέρνηση τρέμει - Η οργή του κόσμου είναι γκαστρωμένη και μπορεί να φέρει πολιτικές εξελίξεις

Η ανάρτηση του γιου του καταδικασμένου τρομοκρατη Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορα, για τα Τέμπη και τα συλλαλητήρια

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 08 Ιαν 2026 | 07:06

Σέρρες: Σοκάρει η ιατροδικαστική για τον 17χρονο - Ρήξη οργάνων και χτυπήματα στο κεφάλι από κλωτσιές και μπουνιές

Η ιατροδικαστική διερεύνηση στο άψυχο σώμα του 17χρονου Άγγελου, προκαλεί αποτροπιασμό και μαρτυρά το μέγεθος της άγριας επίθεσης από τον 15χρονο.

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ 07 Ιαν 2026 | 09:09

Ροζ Πάνθηρες: Βαρύ παρελθόν για τους Σέρβους διαρρήκτες του κοσμηματοπωλείου - Εκαναν τους τουρίστες μετά τη ληστεία

"Μπούκαραν" με όπλα και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 580.000 ευρώ - Είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου του κοσμηματοπωλείου έξι φορές πριν το ληστέψουν.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 07 Ιαν 2026 | 07:00

Σέρρες: "Αν τα χαλάσετε, να τα φτιάξεις μαζί μου" - Το μήνυμα που οδήγησε στον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Ο 17χρονος ντράπηκε να ανέβει στο σπίτι του χτυπημένος, για να δώσει εξηγήσεις στους γονείς του, και πήγε στο υπόγειο, όπου τον βρήκε νεκρό η αδελφή του.

ΥΠΟΠΤΕΣ ΛΗΨΕΙΣ 04 Ιαν 2026 | 08:13

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τρεις "οικογένειες" είχαν στήσει κανονική βιομηχανία για να εισπράτουν παράνομες επιδοτήσεις

Υποπτες λήψεις επιδοτήσεων από τουλάχιστον δέκα παραγωγούς σε όλη τη χώρα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 30 Δεκ 2025 | 07:00

Βαρδούσια: Αργός και αγωνιώδης ο θάνατος των 4 ορειβατών - Νέα στοιχεία για την τραγωδία, πώς τους καταπλάκωσε το χιόνι

Αργό και αγωνιώδη ασφυκτικό θάνατο είχαν οι τέσσερις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια Όρη.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 29 Δεκ 2025 | 07:45

Γκύζη: Λύτρωση μέσα από τον θάνατο έψαχνε ο 74χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

Η γυναίκα ήταν κατάκοιτη πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι, μια κατάσταση που φαίνεται πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί ο σύζυγός της.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 29 Δεκ 2025 | 06:33

Βαρδούσια: Οι 3 πιθανές αιτίες θανάτου των ορειβατών - Το παράδοξο με τη χιονοστιβάδα

Το "έξυπνο ρολόι" πιθανόν θα αναδείξει την πορεία που ακολούθησαν οι άτυχοι ορειβάτες, τη στιγμή που ακινητοποιήθηκαν από την πλήξη της χιονοστιβάδας.

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ 28 Δεκ 2025 | 07:48

Βαρδούσια:  Διακόσια μέτρα αποδείχθηκαν μοιραία για τους τέσσερις ορειβάτες - Οι εκτιμήσεις των διασωστών

Τα έμπειρα στελέχη της ΕΜΑΚ αναφέρουν πως οι τέσσερις ορειβάτες βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.

ΕΙΧΕ ΟΦΕΙΛΕΣ 500.000 ΕΥΡΩ 27 Δεκ 2025 | 08:09

Κολωνάκι: Ο 60χρονος κλείδωνε τη μητέρα του στο σπίτι, οι καβγάδες και τα χρέη - Δεν πήγε ούτε στην κηδεία της

Χρειάστηκαν σχεδόν 4 χρόνια,για να αποδειχθεί ότι το… δυστύχημα από αναμμένο τσιγάρο που είχε στήσει ο 60χρονος γιος της, ήταν ένα φρικτό έγκλημα.

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 26 Δεκ 2025 | 09:59

Εκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο: Εντολή από τις φυλακές βλέπουν οι Αρχές - Η σύνδεση με τον "ληστή με το τατουάζ"

Κοινά χαρακτηριστικά με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης και πάλι στη Θεσσαλονίκη στις 3 Μαΐου 2025 - Κίνητρα αντεκδίκησης εξετάζει η ΕΛΑΣ

GREEK MAFIA 24 Δεκ 2025 | 07:09

Greek Mafia: Στο στόχαστρο του ελληνικού FBI οι τέσσερις εκτελεστές του "Έντικ" που παραμένουν ασύλληπτοι [εικόνες]

ΤΑ τέσσερα ασύλληπτα.. "πιστόλια" του Έντικ κατηγορούνται για τις δολοφονίες του "Θείου Τζο", του "Ράμπο", του "Νιόνιου" και του "Ζαμπόν".

ΟΠΕΚΕΠΕ 23 Δεκ 2025 | 07:18

Κώστας Ανεστίδης: Τι οδήγησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του αγροτοσυνδικαλιστή – Τα ευρήματα της έρευνας

Στο μικροσκόπιο των αρχών ο αγροτοσυνδικαλιστής που την περίοδο 2019–2024 είχε λάβει ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ άνω των 122.000 ευρώ.

ΑΤΤΙΚΗ 22 Δεκ 2025 | 06:49

Διάλογοι σοκ με μαθητές που πουλούσαν ναρκωτικά σε σχολεία - Πώς δρούσε η συμμορία "άγουρων" διακινητών

Οι καταγεγραμμένες επικοινωνίες αποτυπώνουν τις σκληρές πρακτικές των δυο αρχηγικών μελών της ομάδας, του 20χρονου "Μπρά" και του 19χρονου "Κίτσου".

ΜΕ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ 21 Δεκ 2025 | 11:33

Η σκληρή συμμορία με τα "βαποράκια" ναρκωτικών σε σχολεία: Ο 20χρονος αρχηγός "Μπρα" και ο υπαρχηγός "Κίτσου"

Ο 20χρονος αρχηγός είχε δημιουργήσει δύο επιχειρησιακές ομάδες, ενώ ο 19χρονος υπαρχηγός ήταν και ο αποθηκάριος των ναρκωτικών.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 20 Δεκ 2025 | 17:24

"Νομίζεις ήθελα να δίνω ντρόγκα κάθε μέρα...": Oι... προφητικοί στίχοι των τράπερ που διακινούσαν ναρκωτικά

"Εγκέφαλος" στο παράνομο αλισβερίσι, ήταν ο 55χρονος αδελφός του 30χρονου τράπερ, ο οποίος εντόπιζε και αποθήκευε τα ναρκωτικά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ 19 Δεκ 2025 | 07:44

Αρωμα Greek Mafia πίσω από τις καταγγελίες για Μαζωνάκη: Γιατί "δείχνει" συγκεκριμένο επιχειρηματία της νύχτας

Από αυτά τα άτομα, εκπορεύονται οι "οργανωμένες" εκβιαστικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 07:11

Πώς έπιασαν τον "Ελληνα Εσκομπάρ": Οι 4 τόνοι κοκαΐνης, οι αλιευτικές βιτρίνες και το κέρδος των 250 εκατ. ευρώ

Τα στελέχη του Ελληνικού FBI, ανησυχούσαν για ενδεχόμενη διαρροή της έρευνας που είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2024, λίγο μετά την αποφυλάκιση του "Χοντρού".

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 17 Δεκ 2025 | 07:03

Πώς έγινε η καταδίωξη με τον ανήλικο γιο του Κατρίνη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, με κουζινομάχαιρο ο συνοδηγός

Ο 16χρονος γιος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, προκάλεσε τα ξημερώματα της Τρίτης μια επικίνδυνη καταδίωξη στους δρόμους του Χαλανδρίου.

ΑΧΑΡΝΕΣ 16 Δεκ 2025 | 14:35

Κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Επιδοτήσεις ακόμη και σε... νεκρό αγρότη - Στο μικροσκόπιο ο Μύρωνας Χιλετζάκης

Πάνω από 37.200 ευρώ επιδοτήσεων πιστώθηκαν σε λογαριασμό 60χρονου από τις Αρχάνες, παρότι είχε αποβιώσει, ενώ έγιναν και αναλήψεις σχεδόν 36.000 ευρώ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 16 Δεκ 2025 | 07:23

Πώς πιάστηκε το πλοίο του "Ελληνα Εσκομπάρ" με 6 τόνους κοκαΐνη - Ο "Χοντρός", η "Ουρανία" και το ψάρεμα

Σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια Πειραιά, με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά.

ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ 16 Δεκ 2025 | 07:15

"Την είδα να μαχαιρώνει": Τι πυροδότησε το άγριο ξέσπασμα της μαθήτριας που επιτέθηκε στη 14χρονη στο σχολείο

Ένα 14χρονο κορίτσι, μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο παίδων Αγλαΐα Κυριακού με τραύμα στο χέρι και εκδορές στην κοιλιά.

15 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 15 Δεκ 2025 | 08:20

Το μεγάλο "φαγοπότι" των επιδοτήσεων: Πώς η εγκληματική ομάδα των Αρχάνων άρπαξε εκατομμύρια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο 47χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται στο παρελθόν να λογοδοτούσε στον Υπουργό ως μέλος συμβουλευτικής επιτροπής, την ώρα που λάμβανε παράνομες επιδοτήσεις.

42 ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ 13 Δεκ 2025 | 14:56

Παράνομες επιδοτήσεις: Σε διαφορετικές δικογραφίες ο αγροτοσυνδικαλιστής στην Κρήτη - Η οικογένεια και το ζευγάρι

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 42 ονόματα και έχουν συλληφθεί 15 πρόσωπα

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ 12 Δεκ 2025 | 07:37

Καλύβια: Οι επαφές του "αποθηκάριου" με τον "Ζαμπόν" και Αλβανούς βαρυποινίτες - "Αμα σας πω, κάηκα"

Στο μικροσκόπιο της ΔΑΟΕ οι διασυνδέσεις του 37χρονου από την Κρήτη, μετά τον εντοπισμό οπλισμού και οχημάτων που φέρονται έτοιμα για χρήση σε εκτελέσεις.

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ 12 Δεκ 2025 | 07:29

Φοινικούντα: Τα πέντε πρόσωπα με τα "πακιστανικά" τηλέφωνα πριν και μετά τη διπλή δολοφονία

Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει οργανωμένη δράση, αλλεπάλληλες επικοινωνίες και καθοδήγηση για τη διαφυγή και τις καταθέσεις.

GREEK MAFIA 11 Δεκ 2025 | 08:15

Γιάννης Λάλας: Τον παρακολουθούσαν με κρυφές κάμερες - Ποιος είναι ο 48χρονος που δεν έχει συλληφθεί

Ο 45χρονος "Δήμο", ο παλιός εκτελεστής για λογαριασμό της Greek Mafia, και οι συνεργοί του, έψαχναν και πάλι την "επιτυχία" εξόντωσης του Γιάννη Λάλα.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ 11 Δεκ 2025 | 07:12

"Ασε το μιξάρισμα στον DJ": Ο 49χρονος που μοίραζε ναρκωτικά με... οδηγίες χρήσης και QR code - Ο τιμοκατάλογος

Ο 49χρονος DJ-διακινητής που συνελήφθη στον Νέο Κόσμο από το Ελληνικό FBI, ενημέρωνε τους πελάτες του με τυπωμένα φυλλάδια ια τις παρενέργειες των ουσιών.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 11 Δεκ 2025 | 06:50

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Οι επικοινωνίες που "έκαψαν" τον ανιψιό και τον επιχειρηματία

Ανακτημένα μηνύματα και επικοινωνίες, σε συνδυασμό με τον "πρωταγωνιστή" που "μίλησε", έδειξαν τους ηθικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα.

GREEK MAFIA 10 Δεκ 2025 | 08:00

Γιάννης Λάλας: Τρεις "συνδετικοί κρίκοι" δείχνουν τον εντολέα του αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου

Την εντολή για την δολοφονία του "Μάγειρα", η οποία κατέληξε σε απόπειρα, δόθηκε από τις φυλακές, από έγκλειστο μέλος της παλιάς φουρνιάς της Greek Mafia.

ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 10 Δεκ 2025 | 06:58

Καλύβια: Πώς έπιασαν τον "αποθηκάριο" των εκτελεστών συμβολαίων θανάτου - Ποιος είναι ο 37χρονος με το αιματηρό ιστορικό

Τον "αποθηκάριο" οπλισμού και οχημάτων, εκτελεστών συμβολαίων θανάτου συνέλαβαν στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στα Καλύβια Αττικής.

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ 09 Δεκ 2025 | 11:41

Καλύβια: Τεράστιο οπλοστάσιο είχε ο Κρητικός που συνελήφθη - Καταδικασμένος για δολοφονία και βιασμό ως ανήλικος

Έχει φυλακιστεί για ανθρωποκτονία και βιασμό, έχει κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία, για αρπαγή ανήλικης και για τηλεφωνικές απάτες.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ 09 Δεκ 2025 | 08:00

Χολαργός: Πώς οι ανήλικοι έστησαν ενέδρα στον 14χρονο με δόλωμα κοπέλα "μαϊμού" και τον μαχαίρωσαν

Οι δύο δράστες δεν δίστασαν μετά την πράξη τους να ανεβάσουν βίντεο στο tiktok στο προφίλ ενός εκ των δραστών.

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 09 Δεκ 2025 | 07:12

Ψάχνουν τους εμπλεκόμενους αγρότες στα επεισόδια - Πάνω από 200 ταυτοποιήσεις, άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν

Έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερα από 200 άτομα, και κυρίως 20 που φαίνεται να πρωτοστατούν στις επιθέσεις στην Κρήτη.

ΤΡΑΓΙΚΟ 09 Δεκ 2025 | 07:05

Ξάνθη: Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα ο 36χρονος οδηγός στη διπλή τραγωδία - Νεκροί ο αδελφός του και ένας 71χρονος

Ο 36χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 08 Δεκ 2025 | 08:24

"Νυχτερινός Ποιμήν": Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. σε τρία κλαμπ της Αθήνας – Εντοπίστηκαν 7 ανήλικοι, δύο συλλήψεις

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ 08 Δεκ 2025 | 08:02

Τρόμος στο Νέο Ηράκλειο: 16χρονος με κουζινομάχαιρο λήστεψε δύο 12χρονες - Άρπαξε ένα κινητό

Τα δύο θύματα ανέφεραν ότι ένας άγνωστος, πιθανόν ανήλικος, τις απείλησε με μαχαίρι και τους άρπαξε ένα κινητό τηλέφωνο.

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 07:07

Ζάκυνθος: Τα 30 δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή του 2χρονου - Ο σκύλος το δάγκωσε σε πρόσωπο και κεφάλι

Τους γονείς ειδοποίησε η μεγαλύτερη αδερφή του άτυχου Λίο, που έβλεπε την επίθεση του σκύλου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 07 Δεκ 2025 | 22:50

Εγκλήματα μέσα από τη φυλακή: Έγκλειστοι κακοποιοί συνεχίζουν τη δράση τους από τα κελιά

Οι όλο και συχνότερες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε πτέρυγες φυλακών δεν αποδίδουν καρπούς, αφού οι κακοποιοί κάνουν ό,τι θέλουν

ΝΕΚΡΟΣ 24ΧΡΟΝΟΣ 04 Δεκ 2025 | 07:48

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο θανατηφόρος συνδυασμός ταχύτητας, αλκοόλ και κοκαΐνης - Σήμερα απολογείται ο 29χρονος

Τι έδειξε η ανάλυση δειγμάτων αίματος του 29χρονου που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα.

«ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ 04 Δεκ 2025 | 07:44

Αυτοσχέδιο χυτήριο χρυσού, 70 κλοπές και διαρρήξεις, 600.000 ευρώ λεία - Συμμορία με ορμητήριο τα Ανω Λιόσια

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός περιπτώσεων και θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, όπως και το εύρος της λείας τους.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 03 Δεκ 2025 | 14:50

Κυπαρισσία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν κτηνίατρο και τον πίεζαν να τους αποκαλύψει πού κρύβει 200.000 ευρώ

Τον πήγαν σε παραλία όπου με σωματική βία τον πίεζαν να τους αποκαλύψει πού έχει κρύψει 200.000 ευρώ στο πατρικό του σπίτι στην Αττική

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 03 Δεκ 2025 | 06:48

Νέα δεδομένα στο δυστύχημα της Λούτσας: Ενδείξεις για παράλληλη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών από τον 29χρονο

Αμυδρές ενδείξεις τοξικών ουσιών έχουν τα πρώτα δείγματα αίματος του 29χρονου, που παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο Σωτήρη, στη Λούτσα.

ΝΕΚΡΟΣ 24ΧΡΟΝΟΣ 02 Δεκ 2025 | 07:13

Τροχαίο στη Λούτσα: "Κάνω χρήση κοκαΐνης", είπε ο 29χρονος - Η πρωτοφανής απάθεια όταν του είπαν ότι σκότωσε άνθρωπο

Ο 29χρονος οδηγός στη Λούτσα είχε αναπτύξει τετραπλάσια ταχύτητα από το όριο των 30 χιλιομέτρων την ώρα στο συγκεκριμένο σημείο.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ 01 Δεκ 2025 | 06:55

Τραγωδία στη Λούτσα: Ο 29χρονος οδηγός είχε συλληφθεί για ναρκωτικά και είχε προκαλέσει ξανά σοβαρό τροχαίο

Εμπλοκή σε σοβαρό τροχαίο πριν από πέντε χρόνια είχε ο 29χρονος οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα στη Λούτσα, με θύμα έναν 24χρονο.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ 28 Νοε 2025 | 07:08

Κύκλωμα με 481 πλαστούς πίνακες: Πώς τσάκωσαν τον γνωστό δικηγόρο - "Τους έδωσα 300.000 ευρώ για ράβδους χρυσού"

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που εξάρθρωσαν το κύκλωμα, εντόπισαν 481 πλαστούς πίνακες ζωγραφικής.

ΦΡΙΚΗ 27 Νοε 2025 | 07:05

Σαλαμίνα: Η 46χρονη έπιασε την τσάντα για να δικαιολογήσει τα αποτυπώματα - Εψαχνε για 40 λεπτά τα 8.000 ευρώ

Η τηλεφωνική σύνδεση της 46χρονης είχε τεθεί σε παρακολούθηση, όπως και άλλων υπόπτων για τη δολοφονία στη Σαλαμίνα.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ 27 Νοε 2025 | 06:45

Ο 20χρονος θείος ασέλγησε στον 4χρονο ανιψιό για να ικανοποιήσει τον 40χρονο σύντροφό του - Πώς το κατάλαβε η μητέρα του

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 20χρονο θείο του παιδιού, αδερφό της μητέρας του, ο οποίος αποδέχθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ 26 Νοε 2025 | 06:47

Σαλαμίνα: Η νύφη σκότωσε την πεθερά για 8.000 ευρώ - Ο εθισμός στον τζόγο, η σκηνοθετημένη ληστεία και οι προσευχές της 76χρονης

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος - Στην πορεία της έρευνας ανέκυψαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι η 46χρονη αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού με τον τζόγο.

ΕΛΑΣ 25 Νοε 2025 | 11:08

63χρονος Ρώσος πλάκωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα στο πλοίο από Σαλαμίνα για Πέραμα

Ο άνδρας χειροδίκησε εναντίον της 50χρονης συζύγου του, με χτυπήματα στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα, προκαλώντας της μώλωπες και αιματώματα.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 25 Νοε 2025 | 07:20

Ανεξέλεγκτη η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα: Πάνω από 16.000 γυναίκες θύματα μέσα σε 10 μήνες

Συνολικά 16.167 γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας τους δέκα πρώτους μήνες του έτους.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ 25 Νοε 2025 | 07:04

Ν. Πέραμος: Απειλές, ναρκωτικά και αλκοόλ οδήγησαν στο φονικό - Είχαν βγει ξανά μαχαίρια ανάμεσα στα αδέλφια

Οι καυγάδες ανάμεσα στα δύο αδέρφια που διέμεναν στον Λουτρόπυργο της Νέας Περάμου, ήταν καθημερινοί όπως ανέφεραν μάρτυρες στους αστυνομικούς.

ΟΙ "ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ" 23 Νοε 2025 | 10:31

Greek Mafia: Στην Κύπρο ψάχνουν τον κάτοχο της BMW - Αφαντος ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο 49χρονος πρώην ειδικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αναζητηθεί από τις αρχές χωρίς επιτυχία

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΚ 20 Νοε 2025 | 06:55

Ν. Κόσμος: Τρεις φορές είχε ξυλοκοπήσει άτομα στον δρόμο ο 29χρονος πριν τη δολοφονία - Βαρύς ο "φάκελός" του

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για τον θάνατο του 58χρονου οδηγού στο Νέο Κόσμο.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ 19 Νοε 2025 | 07:40

Το συμβόλαιο θανάτου του "Μάγειρα": Η κατάσταση αμοιβών, το "τετράδιο εσόδων-εξόδων" και... το δείπνο

Η αμοιβή του 37χρονου κατηγορούμενου για την δολοφονία του Γιάννη Λάλα φαίνεται να ήταν 120.000 ευρώ, ενώ για τον συνεργάτη του 80.000 ευρώ

19 Νοε 2025 | 07:05

Ν. Κόσμος: Σεσημασμένος ο δράστης - Χτυπούσε με μανία τον 58χρονο πάνω στο τιμόνι, επειδή του έκλεισε τον δρόμο

Ένας καβγάς για την προτεραιότητα, ένας λεκτικός διαπληκτισμός, μια επίθεση με σπρέι πιπεριού και ένας άγριος ξυλοδαρμός, οδήγησαν στη δολοφονία του 58χρονου στο Νέο Κόσμο.

Ο 42ΧΡΟΝΟΣ "ΜΑΓΕΙΡΑΣ" 18 Νοε 2025 | 06:52

Δολοφονία με υπογραφή Ντουμπάι: Πώς εκτέλεσαν τον Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα - Το σαλέ και το "μαγείρεμα"

Οι Αρχές δεν αποκλείουν πίσω από το συμβόλαιο θανάτου του Γιάννη Λάλα, να κρύβεται υποομάδα του "Έντικ", που πήρε την έγκρισή του να "διαγράψει" τον "Μάγειρα".

ΔΙΑΛΟΓΟΙ 17 Νοε 2025 | 07:28

Απάτη εκατομμυρίων στο καζίνο: Πλαστές ράβδοι χρυσού, Porsche Cayenne και ο μυστηριώδης "Στέλιος"

Παράνομο εμπόριο "μαϊμού" πολύτιμων λίθων, πλαστών χρυσών λιρών και ψεύτικων ράβδων χρυσού, φέρεται να έκαναν οι δύο "εγκέφαλοι" της μεγάλης απάτης με τις επενδύσεις στο καζίνο Λουτρακίου.

ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ. 17 Νοε 2025 | 06:46

Δολοφονία Λάλα στην Αράχωβα: Το χρυσό συμβόλαιο των 300.000 ευρώ και τα στοιχεία που πρόδωσαν τους εκτελεστές

Πλέον οι έρευνες στρέφονται στον ηθικό αυτουργό που σύναψε το ακριβό συμβόλαιο θανάτου.

5 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 15 Νοε 2025 | 08:20

Απάτες σε σουίτες καζίνο: Πώς δρούσε η σπείρα των ψεύτικων επενδυτών - Απέσπασαν πάνω από 1 εκατ. από επιχειρηματίες

Οι πέντε συλληφθέντες, είχαν εξαπατήσει επτά επιχειρηματίες από την Αθήνα, τη Λάρισα, τη Καλαμάτα και την Πάτρα.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ 14 Νοε 2025 | 07:44

Κύκλωμα Ρομά: Εβγαλαν 7,6 εκατ. ευρώ παριστάνοντας τους τεχνικούς ΔΕΔΔΗΕ και τους λογιστές - 21 απάτες την ημέρα

Υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, λογιστές, γιατροί, αστυνομικοί, ήταν μερικές μόνο από τις ιδιότητες, με τις οποίες παρουσιάζονταν οι δράστες.

13 Νοε 2025 | 07:57

Στα άκρα η παραβατικότητα των ανηλίκων: Καθημερινό φαινόμενο στα σχολεία το μπούλινγκ, οι ξυλοδαρμοί και οι ληστείες

Η εκδικητική διάθεση και συμπεριφορά των ανηλίκων σε κάθε αδίκημα είναι εμφανής όπως και η αδιαφορία για τους θεσμούς.

ΔΕΝ ΕΞΕΡΡΑΓΗ Η ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ 13 Νοε 2025 | 07:35

Νίκαια: Σκληροί ποινικοί πίσω από την εμπρηστική επίθεση στο ΙΧ του Αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι αρχές εκτιμούν πως η εμπρηστική επίθεση στο όχημα του 55χρονου Αρχιφύλακα στη Νίκαια, είναι ένα απειλητικό-εκφοβιστικό μήνυμα, το οποίο εκπορεύεται από τις φυλακές Κορυδαλλού.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 13 Νοε 2025 | 06:38

Βορίζια: Από τις φυλακές της Αλικαρνασσού ξεκίνησε το μακελειό - Οι επικοινωνίες και το βίντεο που "έκαψαν" τον 23χρονο

Επικοινωνίες με τις φυλακές και ένα "καλό" βίντεο οδήγησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 23χρονου που τοποθέτησε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη.

ΘΡΙΛΕΡ 12 Νοε 2025 | 06:58

Δολοφονία 27χρονου στη Βοιωτία: Το ραντεβού στα Βίλια, το μεταλλικό αντικείμενο στη σορό και τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Έρευνες του Ελληνικού FBI για τα κίνητρα της δολοφονίας του 27χρονου, που βρέθηκε απανθρακωμένος σε ερημική τοποθεσία στα Σκούρτα Βοιωτίας.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 12 Νοε 2025 | 06:47

Βορίζια: Από μια επιδότηση του ΟΠΕΚΕΠΕ στο μακελειό - Πώς ξέσπασε η φονική σύγκρουση Καργάκηδων – Φραγκιαδάκηδων

Βασικός μάρτυρας του φονικού στα Βορίζια ένας... περαστικός - Τι έχει καταθέσει.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Νοε 2025 | 18:07

Βορίζια: Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο - Το αγροτικό ΙΧ του 43χρονου μεταφέρει τη σορό του Φανούρη Καργάκη

Το TheTOC φέρνει στο φως μια φωτογραφία που τραβήχτηκε μετά τη συμπλοκή όπου έπεσαν νεκροί ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης και η 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη

ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 11 Νοε 2025 | 06:50

"Κλέβουμε τα λεφτά του κοσμάκη": Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος των ρασοφόρων και οι κωδικές ονομασίες στα ναρκωτικά

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι ιερείς ήταν και οι ίδιοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ενώ είχαν διευρύνει το πελατολόγιό τους σε άτομα του καλλιτεχνικού χώρου και όχι μόνο.

Η "ΤΡΙΑΔΑ" ΚΡΟΥΣΗΣ 10 Νοε 2025 | 08:03

Βορίζια: Μυστήριο με τρία μέλη των οικογενειών που "αγνοούνται" μετά τη φονική συμπλοκή - Έρευνες στον Ψηλορείτη

Τα στελέχη της ΕΚΑΜ και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών σαρώνουν σημεία του Ψηλορείτη και μιτάτα-καταλύματα βοσκών, για τον τυχόν εντοπισμό αυτών των ατόμων.

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 10 Νοε 2025 | 07:00

Η πολυτάραχη ζωή του 46χρονου ρασοφόρου με τα ναρκωτικά: Μοντέλο, τραγουδιστής και πανελίστας σε trash εκπομπές

Ο 46χρονος άνδρας συμμετείχε σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, διακινούσε "φανουρόπιτες" (κωδική ονομασία) χασίς και κοκαΐνης, που έκρυβε ακόμη και σε Ιερό Ναό της οδού Λιοσίων.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ 09 Νοε 2025 | 08:50

Βορίζια: Από ζήλια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η βόμβα των Καργάκηδων - Θεωρούν τα εντάλματα σύλληψης... τίτλους τιμής

Οι τρεις Καργάκηδες που αποτελούν την "ομάδα κρούσης" της έκρηξης στο σπίτι των Φραγκιαδάκηδων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ - Ο ιδιοκτήτης έλαβε σημαντική επιδότηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΒΟΡΙΖΙΑ 08 Νοε 2025 | 15:03

"Κρητικό FBI" φτιάχνει ο Χρυσοχοΐδης - Με 122 αστυνομικούς θέλει να σταματήσει τους "νταήδες" και τις βεντέτες

"Δεν θα κάνουν κουμάντο στο νησί οι τοπικές μαφίες και οι νταήδες" τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Το "τμήμα FBI" έγινε Υποδιεύθυνση και θα αριθμεί συνολικά 122 αστυνομικούς

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ 08 Νοε 2025 | 09:10

"Κόμβος" παράνομου οπλισμού η Κρήτη: Πάνω από 150.000 όπλα - Έως και 1.000 ευρώ ένα καλάσνικοφ

Η Κρήτη έχει μετατραπεί στον νούμερο 1 κόμβο παράνομου εμπορίου οπλισμού στη χώρα μα - Τα προμηθεύονται από το dark web, ακόμα και μέσω ταχυδρομικών αποστολών

ΒΕΝΤΕΤΑ 07 Νοε 2025 | 06:40

Βορίζια: Το "οικογενειακό συμβούλιο" που οδήγησε στο μακελειό - Ποιοι εμπλέκονταν - Στην Κρήτη ο Χρυσοχοΐδης

Η έκρηξη στα Βορίζια ήταν η αφορμή της φονικής συμπλοκής - Δύο λεπτά πυροβολισμών και από τις δύο πλευρές, άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:21

Πώς έγινε η φονική συμπλοκή στη Χαλκίδα: Συμμαθητές και γείτονες οι οπαδοί των δύο ομάδων - Ψάχνουν τον 30χρονο "καθαριστή"

Μετά την συμπλοκή επιβίβασαν τον 20χρονο Μάριο και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου τον εγκατέλειψαν νεκρό.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 06 Νοε 2025 | 06:55

Βορίζια: Η ταράτσα-πεδίο βολής και ο δεύτερος ένοπλος - Νέα στοιχεία για το μακελειό με τους 2 νεκρούς

Ο 43χρονος γαμπρός του νεκρού της αιματηρής βεντέτας στα Βορίζια, ήταν ο ελεύθερος σκοπευτής με το καλάσνικοφ, ενώ είχε στο πλάι του ένα ακόμη άτομο.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06 Νοε 2025 | 06:30

Εκρηξη στο Μπουρνάζι: Η εκδίκηση των... LIONS για τη δολοφονία του 37χρονου μέλους της συμμορίας στο κλαμπ

Πρόκειται για συμμορία με δραστηριότητα σε αρκετές περιοχές της Αττικής η οποία έχει… "περίοπτη" θέση σε σειρά από δικογραφίες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

ΒΕΝΤΕΤΑ 05 Νοε 2025 | 06:57

Βορίζια: Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη των τριών αδελφών – Το παρασκήνιο πίσω από την παράδοσή τους

Οι αρχές αξιολογούν και μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες εκτός από τον 39χρονο νεκρό της δεύτερης οικογένειας, ένα ακόμα άτομο πυροβολούσε από διαφορετικό σημείο.

"ΜΠΟΝΤΙ ΜΠΙΛΝΤΕΡ" 04 Νοε 2025 | 07:53

Πώς έγινε η εκτέλεση του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα: Στο μικροσκόπιο η τελευταία κλήση στο κινητό του

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες για τις κινήσεις των δραστών κατά την προσέγγιση και διαφυγή, αλλά και του οχήματος που χρησιμοποίησαν.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 04 Νοε 2025 | 07:06

Πένθος και φόβος στα Βορίζια: "Αυτό δε θα τελειώσει. Θα σκοτώσουν και το FBI" - Τα παιδιά τους πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο

Καταγγελίες των κατοίκων στα Βορίζια ότι η αστυνομία υποτίμησε τον κίνδυνο μετά την έκρηξη το βράδυ της Παρασκευής. Σήμερα η κηδεία της 56χρονης στα Χανιά.

GREEK MAFIA 03 Νοε 2025 | 07:33

Αράχωβα: "Μόλις σκότωσαν τον φίλο μου, είναι ο..." - Οι εκτελεστές γνώριζαν τις κινήσεις του 42χρονου και έστησαν καρτέρι

Ο 42χρονος "Μπόντι Μπίλντερ" ήταν παλιός συνεργάτης του Γιώργου Μοσχούρη, μια σχέση που φαίνεται να διακόπηκε το καλοκαίρι του 2024.

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ 03 Νοε 2025 | 06:53

Βορίζια: Τα 5 πρόσωπα στο μικροσκόπιο του ελληνικού FBI - Βεντέτα με βόμβες, ζωοκλοπές και κτηματικές διαφορές

Εκτός από τα πέντε μέλη της μίας οικογένειας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξακριβώσει ότι πυρ άνοιξε και ο 39χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του στα Βορίζια.

ΚΡΗΤΗ 01 Νοε 2025 | 08:50

Εξι συλλήψεις για την επίθεση στον Βορίδη - Τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, ποιος είναι ο "καθοδηγητής"

Γνώριμοι των αρχών ήταν οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες για την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βόριδη.

ΝΕΑ ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 31 Οκτ 2025 | 07:24

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Δίωξη περνάει από κόσκινο όλες τις αιτήσεις του 2025

Στελέχη του Ελληνικού FBI, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης νέα έφοδο στα γραφεία πληροφορικής του Οργανισμού προκειμένου να κατασχεθούν όλα τα αρχεία του τρέχοντος έτους.

ΕΝ ΨΩΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 31 Οκτ 2025 | 06:45

Δολοφονία Κύπριου προέδρου ομάδας: Το συμβόλαιο θανάτου και οι σχέσεις των συλληφθέντων με τη Greek Mafia

Οι εκτελεστές είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του 49χρονου Δημοσθένους το πρωί της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 08:19

Ο απολογισμός των πυρκαγιών το 2025: Μείωση 5% των καμένων εκτάσεων, διπλάσιες φωτιές άνω των 10.000 στρεμμάτων

Μείωση 5% στις καμένες εκτάσεις από αγροτοδασικές πυρκαγιές. Μικρότερο αποτύπωμα καταστροφής στις μεγάλες φωτιές του καλοκαιριού.

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΜΟ 29 Οκτ 2025 | 07:17

Χανιά: Προσωπικές και κτηματικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 51χρονου - "Φοβήθηκα ότι θα με πυροβολούσε πρώτος"

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να φωτίσουν τα τελευταία "σκοτεινά" κομμάτια στην ταραχώδη σχέση των δύο ανδρών, αξιολογώντας αναφορές προσώπων που γνώριζαν τις δύο πλευρές.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 28 Οκτ 2025 | 12:28

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πολλοί κατηγορούμενοι δήλωναν ως τηλέφωνο επικοινωνίας τον αριθμό του Γιαννιτσιώτη αρχηγού - Ο ρόλος του λογιστή

Πολλοί από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, είχαν δηλώσει ως τηλέφωνο επικοινωνίας της επιχείρησής τους, τον αριθμό του "Γιαννιτσιώτη" ή του 54χρονου λογιστή.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 27 Οκτ 2025 | 08:41

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του κουμπάρου του "Γιαννιτσιώτη" αρχηγού και η διαδρομή του χρήματος

Ο 41χρονος κουμπάρος εμφανίζει συνεχείς μεταφορές χρημάτων με τον πατέρα και την σύζυγο του αρχηγού, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονταν σε αυτούς του "Γιαννιτσιώτη".

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 26 Οκτ 2025 | 08:30

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι νεκροί ιδιοκτήτες που μίσθωναν αγροτεμάχια, οι Mercedes χωρίς έσοδα και η "πρώην" σύζυγος με την…μπουτίκ

Οι κομπίνες κάνουν ξεκάθαρα τα τρωτά σημεία του συστήματος, που επέτρεψαν τον παράνομο πλουτισμό προσώπων σε όλη την Ελλάδα.

25 Οκτ 2025 | 12:18

Γκάζι: Το "ομιχλώδες" τοπίο ιδιοκτησίας πίσω από το κλαμπ που διασκέδαζε η 16χρονη - Τι ερευνά το ελληνικό FBI

Ο εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης του club, στο οποίο διασκέδαζε η 16χρονη και η παρέα της, έχει απασχολήσει στο παρελθόν για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων και ναρκωτικά.