«Μου είπαν να πάρεις στο σπίτι σου τους πρόσφυγες. Και το έκανα»

Τους είπαν: Να πάρεις στο σπίτι σου τους πρόσφυγες. Και το έκαναν, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να προσφέρεις χαρά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

ellines-dinoun-paradeigma-mou-eipan-pare-sto-spiti-tous-prosfuges
SHARE THIS
0
SHARES

Μια γυναίκα, η οποία έχει ακούσει πολλές φορές τη φράση «αν νοιάζεσαι για τους πρόσφυγες, να τους πάρεις στο σπίτι σου» έκανε ακριβώς αυτό.

Τους πήρε στο σπίτι της, για να τους προσφέρει ένα μπάνιο, λίγη ξεκούραση και ζεστό φαγητό.

Είχε πάει στην πλατεία Βικτωρίας για να δώσει λίγα τρόφιμα και ρούχα, όταν είδε τις άθλιες συνθήκες όπου ζούσαν.

Ανδρες, γυναίκες, μωρά σε άθλιες συνθήκες μούσκεμα από την βροχή να ζητάνε λίγο φαγητό.

Η Αριάδνη αποφάσισε λοιπόν να κάνει κάτι μικρό, που για αυτούς τους ανθρώπους ήταν μεγάλο. Πήρε μαζί της μια οικογένεια για να μείνουν για λίγες ώρες στο σπίτι της.

Εδωσε σε λίγους ανθρώπους κάτι που για εμάς είναι δεδομένο, ενώ για αυτούς τους ανθρώπους που ζουν εδώ και μέρες στους δρόμους, είναι πραγματική πολυτέλεια.

 

Η ίδια έγραψε στο facebook:

Πολλες φορές όταν υποστήριζα τους πρόσφυγες πολλοί "εθνικιστές " μου έλεγαν ''αν είναι έτσι να τους πάρεις στο σπίτι σου" Εγώ λοιπόν σήμερα αυτό έκανα! Σήμερα πήγα στην πλατεία Βικτωρίας με ρούχα και τρόφιμα και τα μοίρασα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ουσιαστική ανάγκη. Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικο. Άνδρες, γυναίκες, μωρά σε άθλιες συνθήκες μούσκεμα από την βροχή να ζητάνε λίγο φαγητό.Τους μοίρασα τα ρούχα που είχα μαζέψει και προσκαλεσα μια οικογένεια στο σπίτι μου να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και να φάνε ένα πιάτο σπιτικό φαγητό. Πως μπορώ να λέγομαι Χριστιανη άλλωστε αν δεν ανοίξω το σπίτι μου σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Δεν το κοινοποιω αυτό για να ακούσω μπράβο ,το κοινοποιω για να βοήθησετε όσοι μπορείτε και να κάνετε ένα καλό. Ακόμα και ένα ζεστό μπάνιο που ο καθένας το θεωρεί δεδομένο για αυτούς τους ανθρώπους είναι πολυτέλεια. Όλοι είμαστε άνθρωποι και πρέπει να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.. Μια κοινοποίηση από εσάς ίσως εμπνεύσει αρκετό κόσμο και κάνει ακριβώς το ίδιο...

Σας ευχαριστώ».

 

Η Αριάδνη, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες από τους ανθρώπους αυτούς στο σπίτι της στο facebook, όχι για να διαφημίσει την καλή πράξη της αλλά για να παρακινήσει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

 

Τα σχόλια των φίλων της ήταν ποικίλα, αλλά αναμενόμενα. Κάποιοι συγκινήθηκαν, κάποιοι την κατηγόρησαν ότι δεν χρειάζεται να δημοσιεύεις τις καλές σου πράξεις. Ωστόσο, αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για όλους μας. Mέχρι τώρα, η ανάρτησή της έχει 3.600 κοινοποιήσεις!

 

Δεν ήταν η μόνη

Η Αριάδνη δεν είναι η μόνη που έχει προχωρήσει σε αυτή την πράξη. Το ίδιο έκανε και ο Αλκης Πασπάτης από τη Λέσβο, δίνοντας την καλύτερη απάντησε σε κάθε είδους ξενοφοβικό άτομο που λέει «άμα θέλετε μετανάστες να τους πάρετε στο σπίτι σας».

Εκείνος φιλοξένησε πρόσφυγες και μετανάστες στο σπίτι του και έγραψε στο facebook:

«Γι’αυτούς που πιπιλάνε ακόμα την ίδια καραμέλα «αν τους θέλεις πάρ’τους στο σπίτι σου». Ορίστε… τους πείραμε στο σπίτι μας για εν ζεστό μπάνιο, φαγητό, τάβλι και ύπνο σε κρεβάτι. Η χαρά και η ικανοποίηση που μας χάρισαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν απερίγραπτη με τον σεβασμό την αξιοπρέπεια και την ευγνωμοσύνη τους. Το μικρο ταλαιπωρημένο παιδάκι τους, στόλισε το μικρο μας σπίτι… Άραγε πόσο πιο όμορφα θα νιώθαμε αν είχαν πνίγει στη θάλασσα και πόσο πιο καθαρό και ασφαλές θα ήταν το νησί μας, η χώρα και η Ευρώπη μας;»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook