Ενταση σε πλειστηριασμό -Φυγαδεύτηκε συμβολαιογράφος -βίντεο

Κλιμακώθηκε η ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν μέλη των Συλλογικοτήτων ανάγκασαν την πρόεδρο των Συμβολαιογράφων να αποχωρήσει από την αίθουσα

SHARE THIS
0
SHARES

Κλιμακώθηκε η ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν μέλη των Συλλογικοτήτων κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα των πλειστηριασμών, όπου είχαν κλειδωθεί οι συμβολαιογράφοι για να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς κατοικιών.

Οι συγκεντρωμένοι ανέβηκαν στην έδρα και ανάγκασαν την πρόεδρο των Συμβολαιογράφων, κ. Ιωάννα Μπιλίση να αποχωρήσει από την αίθουσα. 

Η συμβολαιογράφος κ. Μπιλίση φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς εμφανώς ταραγμένη, ενώ ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους την έφτυσαν καθώς αποχωρούσε από την αίθουσα. Αποτέλεσμα της έντασης ήταν να μην πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί.

Νωρίτερα, οι συμβολαιογράφοι μετά και την αναστολή της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς, κλειδώθηκαν στις του Μεγάρου προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν τα μέλη Συντονισμού Συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών στο thessnews.gr οι συμβολαιογράφοι ήταν μέσα στις αίθουσες ήδη από τις 14:30 προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους πλειστηριασμούς. 

Από την πλευρά τους, τόνισαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να μην το επιτρέψουν, καθώς έκριναν την όλη διαδικασία με τις κλειστές πόρτες παράνομη, αφού οι πλειστηριασμοί γίνονται μόνο δημόσια.

Επισημαίνεται ότι από σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου οι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία της χώρας, διεξάγονται κανονικά, καθώς οι συμβολαιογράφοι ανέστειλαν την αποχή τους, έπειτα από 8 μήνες, που αρνούνταν να συμμετάσχουν σε πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες τράπεζες, Δημόσιο και δήμους.

Πριν από δύο μήνες μάλιστα είχαν υποχωρήσει, προσερχόμενοι σε πλειστηριασμούς κατοικιών άνω των 300.000 ευρώ.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook