Επίθεση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΘ για την αναγόρευση Ανθιμου

Το ΑΠΘ και όσα οφείλει να αντιπροσωπεύει έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα είναι και εκπροσωπεί ο κύριος Άνθιμος

epithesi-tis-neolaias-suriza-sto-apth-gia-tin-anagoreusi-anthimou
SHARE THIS
0
SHARES

Ευθεία επίθεση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ.

Με μια ανακοίνωση που βρίθει... αιχμών σημειώνεται ότι «οι κινήσεις και η πορεία του κυρίου Ανθιμου κάθε άλλο πάρα άξιο απόδοσης τιμών τον κάνουν. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο ρόλος του και όσα οφείλει να αντιπροσωπεύει εντός της κοινωνίας έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα είναι και εκπροσωπεί ο κύριος Άνθιμος.».

Ακολούθως χαρακτηρίζει τον Μητροπολίτη Ανθιμο ως εκπρόσωπο του σκοταδισμού και της μισσαλοδοξίας τονίζοντας πως «κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που καλείται να υπηρετεί και να δρα με γνώμονα τις αξίες της γνώσης, της προόδου και της έρευνας, δεν μπορεί να αναγορεύει επίτιμους διδάκτορες εκπροσώπους του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας».

Η ανακοίνωση:

«Την Τρίτη, 21 Νοέμβρη ανακοινώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Μια απόφαση που εγείρει σημαντικά ερωτήματα. Άραγε ποιο κομμάτι της πορείας του κυρίου Ανθιμου μέχρι τώρα τον κάνουν άξιο μιας τέτοιας τιμής; Ήταν άραγε οι γιορτές μισαλλοδοξίας και φόβου που διοργάνωνε ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης από τους πρόσφυγες, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι θαλασσοπνίγονταν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο; Ή μήπως, οι διαμαρτυρίες και οι ολονυχτίες, όσα χρόνια τώρα πραγματοποιείται το Thessaloniki Pride, ως απάντηση στην διεκδίκηση ανθρώπων να είναι ελεύθεροι να ερωτεύονται όποιον-α θέλουν, να επιλέγουν την ταυτότητα τους και να είναι περήφανοι και περήφανες για αυτό; Μήπως, τελικά, είναι οι συναντήσεις σε «φιλικό κλίμα» με τον πρόεδρο του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής;

Οι κινήσεις και η πορεία του κυρίου Ανθιμου όλα τα περασμένα χρόνια είναι γνωστές και κάθε άλλο πάρα άξιο απόδοσης τιμών τον κάνουν. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο ρόλος του και όσα οφείλει να αντιπροσωπεύει εντός της κοινωνίας έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα είναι και εκπροσωπεί ο κύριος Άνθιμος. Κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που καλείται να υπηρετεί και να δρα με γνώμονα τις αξίες της γνώσης, της προόδου και της έρευνας, δεν μπορεί να αναγορεύει επίτιμους διδάκτορες εκπροσώπους του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας.

Για εμάς, το πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε και για το οποίο παλεύουμε, οφείλει να αποτελεί κοιτίδα γνώσης, δημιουργίας και πολυπολιτισμικότητας, να είναι μοχλός της προόδου εντός της κοινωνίας αφήνοντας στο περιθώριο της ιστορίας εκπροσώπους του σκοταδισμού. Στη βάση αυτή, καλούμε σε ανάκληση της απόφασης για αναγόρευση του μητροπολίτη Ανθίμου σε επίτιμό διδάκτορα»

Φωτό αρχείου Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook