Η «φαμίλια» του plofkraak: Πώς δρούσε η σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ Εικόνες

Σε νέες αποκαλύψεις για τη σπείρα που πραγματοποιούσε εκρήξεις σε ΑΤΜ με τη μέθοδο plofkraak.

i-familia-tou-plofkraak-pws-drouse-i-speira-pou-anatinaze-atm
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε νέες αποκαλύψεις για τη σπείρα που πραγματοποιούσε εκρήξεις σε ΑΤΜ με τη μέθοδο plofkraak (διοχέτευση αερίου) και αφαιρούσε χρήματα, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αποκαλύφθηκε η υπόθεση των ανατινάξεων ήταν... οικογενειακή, αφού τη σπείρα αποτελούσαν μεταξύ άλλων η 46χρονη μητέρα, οι δύο γιοι της, 23 και 27 χρονών, και η «νύφη», δηλαδή η κοπέλα του ενός εκ των δύο υιών, η οποία είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου κατά τη διάρκεια των εκρήξεων. Ειδικότερα, η αστυνομία προχώρησε σε 8 συλλήψεις, 6 ανδρών και 2 γυναικών.

Η «φαμίλια του plofkraak» είχε πραγματοποιήσει 6 εκρήξεις σε ΑΤΜ, μια ληστεία σε ιδιώτη από τον οποίο πήραν σε ενέδρα στο δρόμο 6.000, δύο κλοπές αυτοκινήτων και μια διάρρηξη σε κατάστημα. Σημειώνεται ακόμη ότι είχαν χτυπήσει ΑΤΜ και στην Άρτα, στο χωριό των παπούδων τους.

Οι 5 εκ των συλληφθέντων είναι σεσημασμένοι, ενώ οι δύο έχουν φυλακιστεί στο παρελθόν.

 

Η σπείρα μιλούσε με αναγραμματισμούς ή κωδικοποιημένες λέξεις. «Κοπέλες» έλεγαν τα ΑΤΜ, ενώ με τον όρο «ουρά» εννοούσαν την παρουσία αστυνομικών. Είχαν φορητούς ασυρμάτους, συγχρονισμένους στις συχνότητες της αστυνομίας.

 

Σε κατ'όικον έρευνες βρέθηκε μια κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ, μια φιάλη οξυγόνου με μανόμετρο μέτρησης πίεσης.

 

Εκτός των άλλων, η σπείρα διέθετε και... φυτώριο υδροπονικής κάνναβης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook