Καταδικάστηκε η γυναίκα που κλώτσησε παιδάκι που ζητιάνευε στην Ακρόπολη

Η δικαιοσύνη καταδίκασε τη γυναίκα που κλώτσησε παιδάκι που ζητιάνευε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μια φωτογραφία που είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

katadiki-gia-ti-gunaika-pou-eixe-klwtsisei-paidi-pou-zitianeue
SHARE THIS
0
SHARES

Η φωτογραφία μίας γυναίκας να κλωτσά - σπρώχνει ένα παιδάκι που ζητιανεύει στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Υπήρξαν ποικίλλες αντιδράσεις και κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν στην αρχή τότε πως ο φωτογράφος Δημήτρης Μεσσήνης δεν έλεγε αλήθεια. Τελικά αποδείχθηκε πως ήταν πραγματικό γεγονός. Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από τον Δημήτρη Μεσσίνη, για λογαριασμό του Associated Press

Τέσσερα χρόνια μετά, ο φωτογράφος ανέβασε και πάλι την συγκεκριμένη φωτογραφία στο προφίλ του στο Facebook,  ενημερώνοντας τους φίλους του για την εξέλιξη της υπόθεσης που είχε προκαλέσει σοκ. 

Όπως θυμίζει ο κ. Μεσσίνης, η φωτογραφία τότε είχε γίνει viral, και μετά από πιέσεις του παρατηρίου ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα, το θεμα εφτασε στην Βουλή και ασκήθηκε και αυτεπάγγελτη δίωξη κατά της εν λόγω "κυρίας".

Μετά από συνεχείς αναβολές, η γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή. Η ίδια δεν παρουσιάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην. 

Οσο για τον φωτογράφο, σήμερα δηλώνει περήφανος για τη δουλειά του:  

«Είναι στιγμές που νιώθω πολύ περήφανος για το λειτούργημα που ασκούσα όλα αυτά τα χρόνια», έγραψε ο Μεσσίνης ανεβάζοντας την φωτογραφία στο facebook. 


 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook