Καταγγελία: Κόβουν τον μισθό από τους ειδικευόμενους γιατρούς;

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος δήλωσε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να ντρέπονται».

kataggelia-koboun-ton-mistho-apo-tous-eidikeuomenous-giatrous
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε μια συνδικαλιστική ένωση γιατρών. Όπως επισημαίνουν, κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας αφήνει επί της ουσίας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ή ακόμη και να καταργηθεί η αμοιβή των ειδικευόμενων γιατρών, με το επιχείρημα ότι «είναι εκπαιδευόμενοι και όχι εργαζόμενοι». 

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος δήλωσε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να ντρέπονται». 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Κίνημα Νέων Ιατρών, όλα αυτά αποκαλύφθηκαν όταν ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Κ. Μάρκου τοποθετήθηκε σχετικά στις 15 Μαρτίου κατά τη διάρκεια συνέλευσης των γιατρών της Αχαΐας (ΕΙΝΑ).

Ο κ. Μάρκου φέρεται να είπε: «Οι ειδικευόμενοι είναι εκπαιδευόμενοι και όχι εργαζόμενοι και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε!».

«ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ κε Μάρκου;! Αρνείστε την ιδιότητα του εργαζομένου στους ειδικευόμενους; Μήπως επιθυμείτε κιόλας να γίνει η ειδικότητα αμισθί καθότι “εκπαίδευση”; Μήπως να σας δίναμε και μερικούς σκλάβους για τα χωράφια σας;! Διότι κολλίγες στο φέουδό σας μας θεωρείτε πασιφανώς ΗΔΗ! Ε λοιπόν, ΟΧΙ! Το ΕΣΥ δεν είναι το τσιφλίκι σας για να έρχεστε να παριστάνετε τον Αγά σε μαζική συνδικαλιστική διεργασία!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Νέων Ιατρών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μάρκου προανήγγειλε πανελλαδικές εξετάσεις για την ιατρική ειδικότητα τρεις φορές τον χρόνο, αξιολόγηση ετήσια των ειδικευόμενων καθώς και κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία από τη δεξαμενή των ειδικευόμενων, με τοποθέτησή τους γενικά σε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και όχι σε συγκεκριμένη κλινική νοσοκομείου.

Η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη: 

"Την ώρα που οι ειδικευόμενοι γιατροί δουλεύουν πάνω από 30 ώρες συνεχόμενα, με απλήρωτες εφημερίες απο το Δεκέμβρη του 2016 ,με κίνδυνο της ζωής των ίδιων και των ασθενών, ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ κ Μάρκου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ,σε πρόσφατη ομιλία του, η Κυβέρνηση να σταματήσει να πληρώνει τους ειδικευόμενους γιατρούς, χαρακτηρίζοντας τους εκπαιδευόμενους και Όχι εργαζόμενους, οδηγώντας εκατοντάδες νέους επιστήμονες στην απόγνωση και την ανεργία και το ΕΣΥ στη διάλυση. Οι συριζανελ θα πρέπει να ντρέπονται. "

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook