Κατάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος από τους μεταλλωρύχους

Ενταση με τους μεταλλωρύχους της Ελληνικός Χρυσός στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν φεύγουν αν δεν πάρουν τις άδειες.

katalipsi-tou-up-periballontos-apo-tous-metallwruxous
SHARE THIS
0
SHARES

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκονται οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής. Προκλήθηκαν επεισόδια και ένταση ενώ μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων μπήκε στο κτίριο και έχει ανέβει στον πρώτο όροφο. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου. 

Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική που οδήγησαν την καναδική εταιρεία Eldorado να ανακοινώσει την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στην Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία ζητούν συνάντηση με τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλο και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα φύγουν από το υπουργείο αν δεν δοθούν οι άδειες, προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους. Ο Γιώργος Σταθάκης δέχεται αυτή την ώρα εξαμελή αντιπροσωπεία.

Σταθάκης: Καταλήξαμε σε αυτά που είχαμε προαναγγείλει

Μετά τη συνάντηση με τους αντιπροσώπους των μεταλλωρύχων, ο υπουργός Γ. Σταθάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Καταλήξαμε σε αυτά που είχαμε προαναγγείλει. Η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας είναι πλήρης και ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες, σήμερα και αύριο. Δίνονται οι τρεις άδειες που επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία της Ολυμπιάδας."

Ως προς το θέμα των Σκουριών και της μεταλλουργίας, της "καθετοποίησης δηλαδή της παραγωγής", ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι "θα μπουν στη διαδικασία της διαιτησίας", η οποία θα κρατήσει τρεις μήνες, ενώ συμπλήρωσε πως σήμερα έχει ολομέλεια το Νομικό Συμβούλιο του κράτους γι' αυτό το ζήτημα.

Ο υπουργός τόνισε πως η διαιτησία θα επιλύσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τη σύμβαση και αναφερόμενος στο κλίμα της συνάντησης είπε πως ήταν καλό και "καταλήξαμε σε κοινό πλαίσιο που θα κινηθούμε".

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού έχουν φτάσει στην Αθήνα με τρία πούλμαν ενώ φαίνεται ότι έρχονται κι άλλα πούλμαν με μεταλλωρύχους από την Χαλκιδική που έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΝΔ: Οι Ρουβίκωνες ελεύθεροι, στους εργαζόμενους χημικά

«Όταν οι “Ρουβικώνες” επιχειρούν να μπουν βίαια στο Κοινοβούλιο, δικαιολογούνται και οι συλληφθέντες απελευθερώνονται με εντολή του Προέδρου της Βουλής», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Όταν εργαζόμενοι – που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των αποφάσεων της Κυβέρνησης- επιχειρούν να επιδώσουν διαμαρτυρία στον αρμόδιο Υπουργό, αντιμετωπίζονται με γκλομπ και χημικά. Αυτή είναι η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: Eurokinissi, INTIMEnews, ΑΠΕ / ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook