Κούνεβα: Ο φόβος σε καταστρέφει

«Τίποτα δεν με έχει φοβίσει, δεν μπορείς να ζεις με φόβους» - Μεγαλείο ψυχής 5 χρόνια μετά από τη γυναίκα που δεν «συμμορφώθηκε»

kouneba-o-fobos-se-katastrefei
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Είμαι αρκετά καλύτερα από τότε. Έζησα κιόλας γιατί τότε (πριν από 5 χρόνια) δεν ήταν σίγουρο αν θα ζήσω. Ζω, λοιπόν, και συνεχίζω τις θεραπείες μου» δηλώνει αυτό το θεριό της θέλησης, της δύναμης και της υπομονής, η Κωνσταντίνα Κούνεβα σε συνέντευξή της στο MEGA. Με κατεστραμμένη όραση, ρημαγμένο πρόσωπο, καμμένα σπλάχνα εξακολουθεί να παλεύει και να είναι αισιόδοξη.

«Όπως φαίνεται είμαι αρκετά καλύτερα στην εμφάνιση. Ωστόσο, πολύ δύσκολα αναπνέω. Δεν έχω βαλβίδα στο στομάχι το οποίο μου

Δύσκολα αναπνέω. Δεν έχω βαλβίδα στο στομάχι,ο οισοφάγος έχει αλλάξει, έχω ελάχιστη όραση στο ένα μάτι, το άλλο μάτι δεν υπάρχει.

προκαλεί αρκετά προβλήματα. Ο οισοφάγος έχει αλλάξει, αυτός που έχω τώρα δεν έχει μάθει ακόμη ότι είναι οισοφάγος. Έχω ελάχιστη όραση στο ένα μάτι, το άλλο μάτι δεν υπάρχει.»

Ήρθε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία το 2011 για ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο της και για την ίδια. Δύο χρόνια αργότερα προσλήφθηκε από την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ ως καθαρίστρια στον ΗΣΑΠ. Δυναμική όπως ήταν γράφτηκε αμέσως στο σωματείο καθαριστριών και το 2004 εκλέχθηκε γραμματέας. Ωστόσο, στις 23 Δεκεμβρίου του 2008 η ζωή της άλλαξε για πάντα μετά την άνανδρη δολοφονική απόπειρα που δέχτηκε.

Κι όμως, σε ερώτηση αν σήμερα φοβάται, η Κωνσταντίνα Κούνεβα απαντά:

Ο φόβος δημιουργεί πολλά προβλήματα και σε καταστρέφει

«Τίποτα δεν με έχει φοβίσει, δεν μπορείς να ζεις με φόβους. Ο φόβος σε καταστρέφει. Ο φόβος δημιουργεί πολλά προβλήματα και σε καταστρέφει.»

Η γυναίκα που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της δεν σταματά να ελπίζει

Έχει ήδη υποβληθεί σε 30 σοβαρά χειρουργεία, ενώ είναι ανυπολόγιστος ο αριθμός εκείνων που της απομένουν. Ωστόσο, η γυναίκα που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της δεν σταματά να ελπίζει. Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ακόμα, κάνει όνειρα για την ίδια και για τον 17χρονο -πλέον- γιο της. Εξάλλου, αυτός της έδωσε το κίνητρο να ζήσει όταν έφτασε στο κατώφλι του θανάτου μετά το σοβαρό τραυματισμό της.

Μάλιστα, δηλώνει έτοιμη να ταχθεί και πάλι στο πλευρό των εργαζομένων που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο, όταν αισθανθεί καλύτερα. Η ταλαιπωρημένη καρδιά της είναι γεμάτη αγάπη:

«Θέλω να πω σε όλους τους ανθρώπους που θα μας ακούσουν, να προσπαθήσουμε να ζούμε με συμπόνοια, με σεβασμό προς τους άλλους και να αυξήσουμε την αγάπη μεταξύ μας.»

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook